Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 214 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στα σύνορα Ράφας - Αιγύπτου ➽ Νετανιάχο: «Αναγκαία» η επέμβαση στη Ράφα ➽ Απορρίπτει την τελευταία πρόταση εκεχειρίας που την έκανε δεκτή η Χαμάς ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Ισραηλινός στρατός κατέλαβε το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο (VIDEO)

Φωτό: Ισραηλινά άρματα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα

Τρίτη 07/05/2024 - 17:38

Το Ισραήλ, κατέλαβε σήμερα την συνοριακή διέλευση της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποκόπτοντας κάθε διέξοδο του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος είναι πλέον απόλυτα εγκλωβισμένος στο νότιο τμήμα του Παλαιστινιακού θύλακα, μετά και το κλείσιμο του περάσματος Κερέμ Σαλόμ.

 

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Αναγκαία» η επέμβαση στη Ράφα, δηλώνει ο Νετανιάχου

Τρίτη 07/05/2024 - 20:04

Μήνυμα κλιμάκωσης της επίθεσης κατά του Παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται εγκλωβισμένος στη Ράφα, έστειλε πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, απορρίπτοντας παράλληλα την τελευταία πρόταση εκεχειρίας που έκανε δεκτή η Χαμάς.

«Η στρατιωτική πίεση συνεχίζει να είναι αναγκαία για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός του κράτους - δολοφόνου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κατάληψη του συνοριακού περάσματος της Ράφα, ως «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την καταστροφή των εναπομεινάντων στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς».

Παράλληλα είπε ότι η τελευταία πρόταση εκεχειρίας που έκανε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς «απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ», επί της ουσίας καθορίζοντας την απόρριψή της.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρησή του στην Ράφα, μέχρι να καταστραφούν οι δυνάμεις της Χαμάς στην περιοχή ή το ισλαμιστικό κίνημα παραδώσει έναν από τους Ισραηλινούς ομήρους που συνεχίζει να κρατά, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. «Η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί έως ότου εξοντώσουμε τη Χαμάς στην περιοχή της Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας ή μέχρι να επιστρέψει ο πρώτος όμηρος», δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

 

Η συνοριακή διάβαση της Ράφα, έχει αποκλειστεί καθώς μία ισραηλινή ταξιαρχία αρμάτων μάχης έχει σταθμεύσει εκεί, απαγορεύοντας την πρόσβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία φυσική παρουσία στο σημείο διέλευσης της Ράφας, διότι ο Cogat (ισραηλινός οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της ισραηλινής πολιτικής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη) μας αρνήθηκε την πρόσβαση σε αυτήν τη ζώνη», η οποία αποτελεί το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, Γενς Λάρκε, κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

Ο στρατός πραγματοποίησε επίσης σωρεία επιδρομών και βομβαρδισμών στη Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον έξι γυναίκες και πέντε παιδιά.

Η Αρχή Διάβασης της Γάζας ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, ότι η κατάληψη του περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ ήταν μία πράξη «θανατικής καταδίκης» για τους κατοίκους της Γάζας, κυρίως, για τους άρρωστους και για τους τραυματίες.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα απειλεί τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

Σε δήλωση που επικαλείται το Reuters, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να απομακρυνθούν από τις περιοχές της Ράφα όπου διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει την έφοδο του Ισραήλ στο πέρασμα της Ράφα «επικίνδυνη κλιμάκωση» που απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων.

Η οργάνωση προειδοποίησε επίσης ότι η επίθεση θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και θα εμποδίσει τη ροή της βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα «υφίστανται έναν πόλεμο εξόντωσης και συστηματικής πείνας» από το Ισραήλ, δήλωσε η Χαμάς.

Το απόγευμα της Τρίτης, ανακοινώθηκε ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές θα αναχωρήσουν σύντομα για το Κάιρο για να αξιολογήσουν περαιτέρω μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός σε τρία στάδια την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.