Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 218 μέρες ➽ Κλιμάκωση των εγκλημάτων του κράτους-τρομοκράτη στη Ράφα ➽ Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε την επέκταση της επιχείρησης ➽ 34.943 νεκροί ➽ 78.572 τραυματίες ➽ Συνένοχος των Ιουδαιοναζί η Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ VIDEO - Tweet - Φωτό)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Κλιμάκωση των εγκλημάτων του κράτους-τρομοκράτη στη Ράφα

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε την επέκταση της επιχείρησης

 

Πηγή: Associated Press

Παρασκευή 10/05/2024 - 22:24

Την κλιμάκωση της από αέρος και εδάφους επίθεσης στη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα, εκεί όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι περίπου 1,5 εκατομμύριο άμαχοι και εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, σηματοδοτεί η απόφαση του υπουργικού συμβούλιου ασφαλείας του Ισραήλ που ενέκρινε την «επέκταση της περιοχής επιχειρήσεων» των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα.

Τουλάχιστον 34.943 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 78.572 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρακτορείο «Reuters» μεταδίδει ότι ισραηλινά τανκς κατέλαβαν σήμερα τον κεντρικό δρόμο που χωρίζει τη Ράφα σε ανατολική και δυτική, περικυκλώνοντας ουσιαστικά ολόκληρη την ανατολική πλευρά της πόλης. Οι κάτοικοι περιέγραψαν σχεδόν συνεχείς εκρήξεις και πυροβολισμούς ανατολικά και βορειοανατολικά της πόλης, την Παρασκευή, με έντονες μάχες μεταξύ του κατοχικού στρατού και μαχητών παλαιστινιακών οργανώσεων.

Σφοδρές μάχες αναφέρονται και στη Ζεϊτούν, νότια της πόλης της Γάζας, ενώ ο ισραηλινός κατοχικός στρατός ανακοίνωσε ότι 4 στρατιώτες του σκοτώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε μάχη στη βόρεια Γάζα.

Το ασταμάτητο σφυροκόπημα των ανατολικών και κεντρικών συνοικιών της Ράφα από αέρος και εδάφους έχει εκτοπίσει εκ νέου πάνω από 150.000 ανθρώπους από την περασμένη Δευτέρα. Περίπου 30.000 άνθρωποι τη μέρα εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τη Ράφα, ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έχουν ισοπεδώσει όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόρριψη από το Ισραήλ της τελευταίας πρότασης εκεχειρίας, που έθεσαν στις δύο πλευρές μεσολαβητές, επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις «πίσω στην αρχή».

Στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι έδωσε το πράσινο φως σε μια πρόταση εκεχειρίας, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του Ισραήλ από τη Γάζα, καθώς και της ανταλλαγής Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων αιχμαλώτων, με σκοπό μια «μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Η Χαμάς πρόσθεσε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με παλαιστινιακές οργανώσεις για να επανεξετάσει τη διαπραγματευτική της στρατηγική.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.