Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 219 μέρες ➽ Χωρίς τέλος τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου ➽ Συνένοχος των Ιουδαιοναζί η Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 35.034 νεκροί ➽ 78.755 τραυματίες ➽ Ισραηλινά άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στην ανατολική Τζαμπάλια

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά άρματα μάχης αναπτύχθηκαν νωρίς σήμερα στην ανατολική Τζαμπάλια

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 12/05/2024 - 15:31

Το Ισραήλ ανέπτυξε άρματα μάχης νωρίς σήμερα στην ανατολική Τζαμπάλια στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, μετά από μία νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών από την αεροπορία και το πυροβολικό, με 19 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Τουλάχιστον 35.034 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 78.755 τραυματίστηκαν από την στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που ακολούθησε την 7η Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Στο μεταξύ μία ακόμα νύχτα τρόμου βίωσαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ και ΕΕ, προχώρησε σε νέους σαρωτικούς βομβαρδισμούς, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ισραηλινά αεροπλάνα και άρματα μάχης έπληξαν με πυραύλους και βλήματα πυροβολικού περιοχές της Ράφα, όπου συνωστίζονται σχεδόν 1,5 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Πηγές: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.