Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 216 μέρες ➽ Εντείνεται αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού στη Ράφα ➽ 34.844 νεκροί ➽ 78.404 τραυματίες ➽ Νέος ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο αλ Σίφα ➽ Ασθενείς θάφτηκαν ζωντανοί στα ερείπια ➽ Παιδιά στη Ράφα στα «όρια της επιβίωσης» ➽ Ελιγμός Μπάιντεν μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων ➽ VIDEO - Tweet

(Φωτό: Hatem Khaled/Reuters - New York Times)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Εντείνεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού στη Ράφα

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 09/05/2024 - 09:53

Εντείνεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, μετά τη νέα κλιμάκωση των δολοφονικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 55 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν πάνω από 200, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων αυτές τις 216 μέρες των βάρβαρων ισραηλινών επιθέσεων σε τουλάχιστον 34.844 νεκρούς και 78.404 τραυματίες.

Στη διάρκεια της νύχτας τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε μια κατοικία στη συνοικία Ταλ ασ Σουλτάν, δυτικά της πόλης Ράφα.

Άλλοι 109 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 296 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης, ενώ πολλές γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε σπίτια στη Ράφα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

<blockquote class="twitter-tweet"

Παιδιά στη Ράφα στα «όρια της επιβίωσης»

Την ίδια ώρα, το κλείσιμο των μεθοριακών περασμάτων της Ράφα από το Ισραήλ, απειλεί με μία τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή τους πάνω από 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστινίους που έχουν καταφύγει στην περιοχή.

Το συνεχές κλείσιμο του συνοριακού περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ «πνίγει την είσοδο σωτήριας βοήθειας στη Γάζα», δήλωσε το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Έως ότου τα ισραηλινά τανκς κατέλαβαν την παλαιστινιακή συνοριακή διάβαση την Τρίτη, κατά μέσο όρο ημερησίως εισέρχονταν 48 φορτηγά βοήθειας και 166.000 λίτρα ντίζελ στη Γάζα, σημειώνει η έκθεση του ΟΗΕ.

«Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της εισόδου κρίσιμων ανθρωπιστικών ειδών μέσω της διέλευσης της Ράφα και οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην πρόσβαση σε τρόφιμα και υπηρεσίες διατροφής», αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια προηγούμενη προειδοποίηση από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, η οποία σημειώνει ότι πολλά από τα περισσότερα από 600.000 παιδιά που «στριμώχνονται» στη Ράφα είναι ήδη «πολύ ευάλωτα και στα όρια της επιβίωσης» και προειδοποιεί ότι μια ισραηλινή εισβολή «θα τους εκθέσει σε καταστροφικούς κινδύνους».

Εξάλλου, το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είπε ότι σε κανένα από τα φορτηγά βοήθειάς του δεν έχει επιτραπεί να περάσει από το πέρασμα Karem Abu Salem (Kerem Shalom), παρά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι άνοιξε εκ νέου τη συνοριακή διάβαση.

Ελιγμός Μπάιντεν μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων

Στο μεταξύ, επιχειρώντας έναν πολιτικό ελιγμό απέναντι στο κύμα της αγανάκτησης που προκαλεί στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και όχι μόνο η αμερικανική στήριξη στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει πως θα παγώσει την αποστολή όπλων στο Ισραήλ.

Μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να αναστείλει την παράδοση πυρομαχικών υψηλού ωφέλιμου φορτίου στο Ισραήλ επειδή η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι μια πιθανή ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ράφα της Γάζας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αμάχους.

Σύμφωνα με τον Όστιν, ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν πρόκειται να προμηθεύσουν τα όπλα και τις οβίδες πυροβολικού που χρησιμοποιήθηκαν» εάν το Ισραήλ εισέλθει στη Ράφα.

Όλα αυτά βέβαια, αφού πρώτα η Ουάσιγκτον εξόπλισε το Ισραήλ με χιλιάδες τέτοιες βόμβες και άλλα οπλικά συστήματα, που χρησιμοποιήθηκαν από τον κατοχικό στρατό για να ισοπεδωθεί η Γάζα και να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι και φυσικά με τον Όστιν να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι «αφοσιωμένες» στην άμυνα του Ισραήλ και θα συνεχίζουν να προμηθεύουν «αμυντικά όπλα...

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Al Jazeera», «Quds News», Wafa)

902

 

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέος ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο αλ Σίφα – Ασθενείς θάφτηκαν ζωντανοί στα ερείπια

Τετάρτη 08/05/2024 - 22:17

Νέο ομαδικό τάφο, ανακάλυψαν τα συνεργεία που καθαρίζουν τα ερείπια του νοσοκομείου αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομειακού συγκροτήματος του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Motasem Salah, διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης της Γάζας, λέει ότι ανασύρθηκαν περισσότερα από 50 πτώματα από τον ομαδικό τάφο στο Αλ Σίφα.

«Υπήρχαν επίσης πτώματα στο τμήμα υποδοχής και επειγόντων περιστατικών. Μέρος του τμήματος κατεδαφίστηκε εντελώς και τα μπάζα και τα συντρίμμια έπεσαν πάνω στους ασθενείς», είπε.

«Τα πτώματα που βρήκαμε ήταν σε κρεβάτια στο τμήμα υποδοχής και επειγόντων περιστατικών, που σημαίνει ότι το Ισραήλ κατέστρεψε το τμήμα πάνω από τα κεφάλια των ασθενών και των τραυματιών και τους έθαψε ζωντανούς», ανέφερε.

Η συντριπτική πλειονότητα των 50 πτωμάτων που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον νέο μαζικό τάφο είναι σε αποσύνθεση.

Το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν πτώματα χωρίς κεφάλια, μεταδίδει το Al Jazeera. «Αυτό είναι απολύτως τρομακτικό και δίνει μια σαφή αντανάκλαση για το τι συνέβαινε μέσα στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής», σχολιάζει ο δημοσιογράφος Tareq Abu Azzoum.

Οι νέοι σοροί που βρέθηκαν ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ανακτηθέντων πτωμάτων από το Αλ Σίφα, το Νάσερ και το Καμάλ Αντουάν σε 530.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.