Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Κολωνό: Ισχυρό ΚΚΕ για να πάρουν κυβέρνηση και ΕΕ μήνυμα αντίστασης, για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας (VIDEO)

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

Ισχυρό ΚΚΕ για να πάρουν κυβέρνηση και ΕΕ μήνυμα αντίστασης, για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κυριακή 26/05/2024 - 12:31

Ένα διαφορετικό πρωινό ήταν αυτό της Κυριακής στον Κολωνό και τις γύρω περιοχές. Ήταν πιο αισιόδοξο, πιο ελπιδοφόρο, πιο κόκκινο και ο λόγος δεν ήταν άλλος από ακόμα μια μεγάλη μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πλήθος λαού και νεολαίας από τις εργατογειτονιές του Κολωνού, του Βοτανικού, των Σεπολίων και άλλες, έδωσε το παρών στο Θεατράκι της Ακαδημίας Πλάτωνος φανερώνοντας ότι το ΚΚΕ στις 9 Ιούνη μπορεί όχι μόνο να ξαναείναι ψηλά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά να πάει ακόμα ψηλότερα, να βγει πολύ πιο δυνατό, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: Eurokinissi

Επιβεβαιώνεται πως λαός της περιοχής αναγνωρίζει την στάση του ΚΚΕ που ποτέ δεν του είπε ψέματα για την ΕΕ, την κυρίαρχη πολιτική και άλλα ζήτημα που όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούν. Εξάλλου για παράδειγμα ζει από πρώτο χέρι στις γειτονιές του, τα «καλά» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως το κοινό πρόγραμμα για Αθήνα- τουριστικό προϊόν, αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι σημαίνει προτεραιότητες που δεν αφορούν τις ανάγκες των πολλών αλλά τα κέρδη των λίγων.

Πηγή: Eurokinissi

Επιπρόσθετα ξέρει ότι το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την έκφραση της λαϊκής κινητοποίησης και διεκδίκησης, της λαϊκής αλληλεγγύης και σε αυτήν την περιοχή, τα οποία αποτελούν ανάσα στην αφόρητη μπόχα του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ.

Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου, Νίκος Σοφιανός και Θοδωρής Χιώνης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, έγινε και μια συγκινητική αναφορά – αποχαιρετισμός στην Μαρία Κεφαλληνού, που μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής της, δεν σταμάτησε να συμμετέχει στην οργανωμένη ζωή, να δρα ως κομμουνίστρια.

Η ομιλία

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην 4η δημοτική κοινότητα της Αθήνας. Σε αυτές τις γειτονιές όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών παλεύουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα. Να ξεπεράσουν τις χίλιες δύο δυσκολίες που τους δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ, των τοπικών αρχών, πολιτική με την οποία συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα.

Είναι, όμως, χιλιάδες και αυτοί που έχουν ήδη επιλέξει το δρόμο του αγώνα, της ανυπακοής, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές. Και είμαστε βέβαιοι ότι αύριο θα είναι ακόμα περισσότεροι. Γιατί πλέον υπάρχει πείρα. Και η πείρα είναι πάντα ένα πολύ ισχυρό όπλο αν αξιοποιηθεί σωστά.

Ο λαός μας ξέρει πλέον καλά ότι σωτήρες δεν υπάρχουν. Ότι κανείς από όσους του ζητούν την ψήφο του για να πάνε δήθεν στην ΕΕ να διαπραγματευτούν, δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν για τα δικά του συμφέροντα. Ότι καμία κυβερνητική σταθερότητα, όπως και καμία κυβερνητική εναλλαγή δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του, όσο δεν αλλάζει, όσο δεν δέχεται χτύπημα πραγματικά αυτή η πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά του για τα κέρδη των λίγων. Αυτό είναι το σύστημα και αυτή η ΕΕ της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της αδικίας.

Είναι πιο πολλοί πλέον αυτοί που έχουν βιώσει πώς είναι να οργανώνεσαι, να παλεύεις συλλογικά, μαζί με όσους τραβάνε τα ίδια με εσένα, να συγκρούεσαι, ίσως κάποτε να χάνεις προσωρινά, αλλά και να νικάς. Είναι πιο πολλοί αυτοί που ξέρουν, γιατί το έχουν δει να συμβαίνει, τι εννοεί το ΚΚΕ όταν λέει ότι τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, θα του την επιστρέψει, θα την καταθέσει στους αγώνες του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το Κόμμα μας αναδείχθηκε εδώ, στην 4η δημοτική κοινότητα της Πρωτεύουσας, σε 3η δύναμη στις βουλευτικές εκλογές, με αυξημένα τα ποσοστά του, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν 2η τον περασμένο Οκτώβρη. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά! Να δημιουργήσουμε τη δυναμική για να είναι το ΚΚΕ ακόμα και 2ο κόμμα στις εργατογειτονιές του Κολωνού, των Σεπολίων, στα Θυμαράκια, κι εδώ, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο. Για όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τις μάχες που θα δώσουμε μαζί.

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ζητά ξανά στήριξη για να οδηγήσει, λέει, την οικονομία σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και για να μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ζητούν στήριξη για να γίνουν εκείνα κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές και να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Όπως καταλαβαίνετε, η πραγματική τους διαφωνία βρίσκεται στο ποιος αποτελεί τον πιο συνεπή υπηρέτη αυτής της πολιτικής και όχι, βέβαια, στην ίδια την πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, της πράσινης μετάβασης, της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Όμως στην Ελλάδα, και υψηλοί ρυθμοί καπιταλιστικής ανάπτυξης σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και “κοντά στην Ευρώπη” είμαστε. Αφού όλες τις οδηγίες της ΕΕ, τα παραπάνω κόμματα, μαζί με τον δήθεν αντισυστημικό Βελόπουλο, πρώτα τις ψηφίζουν στο ευρωκοινοβούλιο και μετά έρχονται εδώ και υλοποιούνται ως νόμοι.

Στον δήμο της Αθήνας το διπλό πρόσωπο αυτής της πολιτικής, αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι εμφανές. Από τη μία μεγάλα έργα, τεράστια τουριστική ανάπτυξη, επενδύσεις και δυσθεώρητα κέρδη για τους λίγους. Και από την άλλη, ολόκληρες ζώνες όπου πάνω απ' το 1/3 του πληθυσμού ζει στα όρια ή και κάτω απ' τα όρια της φτώχειας. Όπου πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα, και φυσικά δεν τους φτάνουν τα όποια Pass δίνονται, όταν όλα τα αγαθά σήμερα τα έχουν κάνει εμπόρευμα, το οποίο γίνεται μάλιστα όλο και πιο ακριβό.

Είμαστε σε γειτονιές που βιώνουν όλες τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, την ακρίβεια, τη συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που σας απασχολεί και δικαιολογημένα. Τίποτα το ουσιαστικό δεν είχαν να πουν για όλους εσάς, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα στη συζήτηση που έγινε για την ακρίβεια την Παρασκευή στη Βουλή.

Αξίζει όμως να αναλογιστείτε:

Γιατί επικεντρώνουν και η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης την αντιπαράθεσή τους στο αν η Ελλάδα είναι πάνω ή κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ στον πληθωρισμό και όχι στην πραγματικότητα που έτσι κι αλλιώς βιώνει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί των χωρών της ΕΕ; Άλλωστε όλοι σχεδόν οι λαοί βγήκαν αυτά τα χρόνια μαζικά στους δρόμους λόγω της ακρίβειας, λόγω της ενεργειακής φτώχειας, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής οι αγρότες, λόγω όλων αυτών των άθλιων μέσων όρων της ΕΕ.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον λαό, ειδικά μπροστά στις ευρωεκλογές.

Ο λόγος είναι απλός: δεν θέλουν και δεν μπορούν να αγγίξουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος της ακρίβειας, δηλαδή την ανάπτυξη με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν μπορούν, λόγω των δεσμεύσεών τους, να αμφισβητήσουν την πολιτική της ΕΕ, που συμβάλει στο πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν αγγίζουν τα τεράστια κέρδη που έχουν οι μεγάλοι όμιλοι.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου έσπασε τις προηγούμενες μέρες ρεκόρ 13 ετών. Από την αρχή του 2024 οι μετοχές κερδίζουν πάνω από 12 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε μερίσματα για τους μετόχους των επιχειρήσεων, που έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Δεν αγγίζουν τις δεσμεύσεις στην ΕΕ για “ματωμένα” πλεονάσματα κάθε χρόνο, όπως αποτυπώνονται και στο νέο Σύμφωνο Σταθερότητας. 3,2 δισ. ήταν το πλεόνασμα το πρώτο 4μηνο του 2024. Και βέβαια πολύ μεγάλο μέρος αυτών των πλεονασμάτων βγαίνουν από τους έμμεσους φόρους, που είναι το ¼ της τιμής των προϊόντων που βρίσκουμε πανάκριβα στο σούπερ μάρκετ.

Δεν αγγίζουν την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης, τα “πράσινα” χαράτσια, τους ειδικούς φόρους σε ρεύμα-καύσιμα, τα χρηματιστήρια της ενέργειας. Την εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών που πριν ήταν δωρεάν, η οποία προσθέτει ένα ακόμα βάρος στο λαϊκό εισόδημα. Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών για τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ του πολέμου. Και όταν όλα αυτά τα παίρνεις σαν δεδομένα, αναγκαστικά παίρνεις σαν δεδομένο και το μεγαλύτερο μέρος της ακρίβειας και επικεντρώνεις στο λίγο πάνω-λίγο κάτω από τον μέσο όρο...

Υπάρχει μια τεράστια, θεμελιακή, πολιτική, ιδεολογική και αξιακή διαφορά του ΚΚΕ και όλων των άλλων κομμάτων, των οπαδών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον λαό ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση με την οποία θα είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Και τα πλεονάσματα θα πιάνονται και ο λαός θα ανακουφιστεί από τους φόρους. Και ότι τα κέρδη του κεφαλαίου θα αυξάνονται και ότι οι μισθοί θα αρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη δευτέρα παρουσία. Είναι ουτοπικά, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση τους αρέσει να απευθύνουν σε εμάς. Κάποιος πρέπει να πληρώσει.

Εμείς λέμε ότι για να κερδίσει έστω μια ανακούφιση σήμερα ο λαός, πρέπει να χάσει από τα κέρδη του το κεφάλαιο, πρέπει να υποστεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ. Για να μπορέσει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, καλύπτοντας τις ανάγκες του με το εισόδημά του, πρέπει το κεφάλαιο να χάσει την εξουσία του. Και αυτό δεν είναι θεωρία. Γιατί, μέχρι σήμερα, όποτε κατακτήθηκε το παραμικρό, για παράδειγμα η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε μια σειρά κλάδους, στους οικοδόμους, στους μεταλλεργάτες του Περάματος και αλλού, έγινε μετά από αγώνα, που ανάγκασε την εργοδοσία, το κράτος να υποχωρήσουν. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που οι δυνάμεις μας βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων και έτσι θα συνεχίσουμε.

Φίλες και φίλοι,

Τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης τις βλέπετε και αλλού. Τις βλέπετε στην παντελή έλλειψη υποδομών υγείας, αφού σε όλη τη δημοτική κοινότητα δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας ή κάποια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Στην τραγική κατάσταση των σχολικών κτηρίων που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, αφού παραμένουν ασυντήρητα εδώ και χρόνια, στα κοντέινερ όπου στεγάζονται νηπιαγωγεία.

Σε κάθε έντονη βροχόπτωση, αφού αντιπλημμυρική θωράκιση δεν υπάρχει και μετατρέπονται σε λασπότοπο οι χώροι μέσα και γύρω από το αρχαιολογικό πάρκο που βρισκόμαστε, και γίνονται ποτάμια πολλοί δρόμοι -μέχρι και κανό χρησιμοποίησαν κάτοικοι πρόσφατα.

Στην έλλειψη ελεύθερων χώρων, παιδικών χαρών, αθλητικών υποδομών, την ώρα που όλες οι δημοτικές αρχές αφήνουν ιδιώτες να καταπατούν δημοτικούς χώρους για τέτοια χρήση, όπως τους λαχανόκηπους.

Στα συνεχόμενα ατυχήματα στις αφύλακτες διαβάσεις του σιδηρόδρομου, γιατί ούτε ο ΟΣΕ ούτε ο δήμος παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα. Βλέπετε, όλα τα μετράνε με τη λογική κόστος-όφελος!

Κι όμως, την ίδια ώρα που κάνουν για τη λαϊκή πλειοψηφία το βίο-αβίωτο, οι διάφοροι “επενδυτές” και μεγαλοεπιχειρηματίες, με τις πλάτες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, ακονίζουν τα μαχαίρια για μεγάλες μπίζνες στην περιοχή.

Αναπλάσεις επί αναπλάσεων, σχέδια και έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με βάση τα συμφέροντα των λίγων, του τουριστικού, του εμπορικού κεφαλαίου, των αλυσίδων του AirBnB, του real estate, θέλοντας να κάνουν το Κέντρο της Αθήνας ναυαρχίδα για την τουριστική ανάπτυξη, μαζί με το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Κομβικής σημασίας είναι το σχέδιο για τη διπλή ανάπλαση, εδώ πιο δίπλα, στον Ελαιώνα. Που θα μας στοιχίσει πάνω από 250 εκατ. ευρώ, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης. Να πού πάνε τα λεφτά που μαζεύουν από τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, με αυτό το μνημόνιο των μνημονίων, με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Για να δώσουν δώρο ένα γήπεδο σε μια ΠΑΕ, που θα μπορεί να το αξιοποιεί εμπορικά για 100 χρόνια, αλλά και για να φτιάξουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό πάρκο, για το οποίο θα χτιστούν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά τσιμέντο. Μεγάλη η Μπίζνα, πολλά τα εκατομμύρια! Την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, για αυτό και την έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας: και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γιαλαντζί ΝεοΑριστεροί.

Την ίδια ώρα οι ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής παλεύουν να βρουν ώρα για προπόνηση στο ακατάλληλο γήπεδο εδώ δίπλα, το ένα από τα μόλις τρία που έχει όλος ο δήμος της Αθήνας, την ώρα που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, ενώ οι κάτοικοι συνεχώς ακούνε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ακόμα και για αποφασισμένες απαλλοτριώσεις!

Στην ίδια λογική, δηλαδή της Αθήνας-τουριστικό προϊόν, είναι και μια σειρά άλλες αναπλάσεις και έργα που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται: Για το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, το σχέδιο είναι να φτιαχτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Αθήνας. Μιλάμε για ένα μεγαθήριο τσιμέντου, πάνω από 14.000 τμ, μέσα στο πάρκο, που θα στερήσει κοινόχρηστο χώρο και χώρο πρασίνου.

Το λέμε και από αυτό το βήμα: Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην χαθεί ούτε ένα ακόμα τετραγωνικό πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνό και τα Σεπόλια. Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι που γειτνιάζουν με το πάρκο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να φτιαχτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, που φυσικά πρέπει να υπάρχει και να μπορεί να το επισκέπτεται όλος ο λαός και η νεολαία δωρεάν.

Θα εντείνουμε την πίεση, όχι απλά να μη χαθούν δέντρα, αλλά και να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή. Για να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση του πάρκου, για να υπάρχει καλύτερος ηλεκτροφωτισμός, να δοθεί βάρος στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου που θα είναι βέβαια ελεύθερος για όσους θέλουν να τον επισκέπτονται.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά -και θέλουμε και ακόμα περισσότερες δυνάμεις να είναι δίπλα μας- σε όλες τις μάχες που δίνουμε και σε αυτή την περιοχή. Και για άμεσα μέτρα για τη συντήρηση των σχολείων και για περισσότερους ελεύθερους χώρους και για αθλητικές και κοινωνικές υποδομές.

Οι παλιότεροι στην περιοχή, άλλωστε ξέρουν -και το μαθαίνουν τώρα και οι νεότεροι- ότι, με τους κομμουνιστές μπροστά, οι κάτοικοι πέτυχαν με αγώνες εδώ και 30 χρόνια την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ, για να μην κοπούν οι γειτονιές στη μέση. Γιατί, τελικά, και στη δουλειά, και στις σπουδές και στη γειτονιά, τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνες και με όσο γίνεται πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι,

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το τελευταίο διάστημα όλα τα βλέμματα έπεσαν σε αυτές εδώ τις γειτονιές για φαινόμενα που αναδύουν όλη τη μπόχα και τη σαπίλα του συστήματος στο οποίο ζούμε. Από τις πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών, μέχρι στις ακραίες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών στις διάφορες «Κιβωτούς» του τρόμου και αποτρόπαιων υποθέσεων βιασμών, σεξουαλικών κακοποιήσεων, εκπόρνευσης, όπως αυτή της 12χρονης από τον Κολωνό.

Όλα αυτά που αποκαλύπτουν την παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας για την προστασία και στήριξη των παιδιών, αφήνοντας ανυπεράσπιστα τα θύματα και θρέφοντας τα "τέρατα"-δράστες, με ευθύνη του κράτους, όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν. Γιατί δεν υπάρχει σήμερα πραγματική μέριμνα και φροντίδα, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών του κράτους και του δήμου. Υπηρεσιών που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, για τη στήριξη των θυμάτων και όσων απειλούνται… Και βέβαια με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Αυτά τα φαινόμενα, αποτελούν την άλλη όψη της βίας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε, με τις σάπιες και αρρωστημένες αξίες της, την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει μέχρι και τα παιδιά ως πηγή κέρδους, τη φτώχεια που αγγίζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες, το τσάκισμα της εργασιακής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής, τη γυναικεία ανισοτιμία. Μιας κοινωνίας που, επειδή ακριβώς βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οξύνει τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν μέχρι και παιδιά να βιώνουν την πείνα, τη σχολική εγκατάλειψη, την ανήλικη εργασία, την κακοποίηση, τον βιασμό.

Δεν θα καθίσουμε όμως με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την επόμενη γυναικοκτονία. Θα παλέψουμε για να υψωθεί τείχος προστασίας σε κάθε γυναίκα, σε κάθε παιδί. Θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη, για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του, με αξιοπρέπεια. Και αυτό θα το κάνουμε για τα ελληνόπουλα, θα το κάνουμε για τα μεταναστόπουλα που ζουν στην Αθήνα, αλλά θα το κάνουμε και για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Για τα παιδιά της Παλαιστίνης, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε μια χώρα υπό κατοχή, σε μια ανοιχτή φυλακή για να το πούμε πιο σωστά, και μαθαίνουν να αντιστέκονται, με την πέτρα και τη σφεντόνα, από πολύ μικρά. Αυτά τα παιδιά, αυτός ο λαός βιώνουν μια πραγματική γενοκτονία εδώ και μήνες από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Και τι κάνει η ευαίσθητη κατά τα άλλα για τα δικαιώματα ΕΕ; Τι κάνουν οι ΗΠΑ; Το ΝΑΤΟ; Η ελληνική κυβέρνηση; Στηρίζουν απροκάλυπτα τον θύτη αυτής της γενοκτονίας, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν άλλοθι, πάνε στο ευρωκοινοβούλιο και ψηφίζουν για το δήθεν “δικαίωμα του Ισραήλ” στην αυτοάμυνα.

Όλοι μαζί συμφωνούν να βρίσκεται η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα, πολύ μακριά από τα ελληνικά σύνορα, για να στηρίζει το Ισραήλ και να παριστάνει τους σεκιούριτι των εφοπλιστών, στο πλαίσιο της αποστολής «Ασπίδες» της ΕΕ. Όλοι συμφωνούν και έχουν στηρίξει στο ευρωκοινοβούλιο την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, τις κυρώσεις στη Ρωσία, τις οποίες βέβαια δεν τις πληρώνει κανένας Πούτιν, αλλά πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι λαοί της Ευρώπης.

Όσο και αν προσπαθούν να επιβάλουν προεκλογική σιγή γύρω από αυτά τα θέματα, εμείς επιμένουμε ότι στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε και για αυτά.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε να αναγνωρίσει εδώ και τώρα η χώρα μας το κράτος της Παλαιστίνης, στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε να πάψει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα Ύδρα και όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε να πάψει το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια να γίνονται ΝΑΤΟΐκά ορμητήρια πολέμων και στόχοι αντιποίνων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν πράξη αυτό που όλοι τους φοβούνται. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να βγάλουν κόκκινη κάρτα στην πολιτική της ΕΕ και τα κόμματά της.

Οι επιλογές, σε τελική ανάλυση, είναι δύο: Ή δίνουμε έγκριση και ανοχή στη βαρβαρότητα που ζούμε ώστε να συνεχιστεί και κλιμακωθεί, ή δηλώνουμε «Φτάνει, ως εδώ»! Έγκριση είναι η ψήφος είτε στην κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στη συναινετική αντιπολίτευση των κομμάτων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έγκριση ή και ανοχή είναι και η αποχή. Γιατί ό,τι και αν νομίζει ο καθένας ότι δηλώνει με την αποχή, το βράδυ της 9ης Ιούνη, το αποτέλεσμα θα βγει, θα καταγραφεί, τα ποσοστά των κομμάτων και οι ευρωβουλευτές θα μοιραστούν κανονικά, όσοι κι αν έχουν ψηφίσει.

Και αν κάποιος σκέφτεται ότι δεν αλλάζει και τίποτα με την ψήφο στις ευρωεκλογές, εμείς του λέμε, ναι. Δεν αλλάζει τίποτα μόνο με την ψήφο στις ευρωεκλογές. Γι’ αυτό το ΚΚΕ, την ψήφο που θα του δώσεις, θα την καταθέτει κάθε μέρα και κάθε ώρα εκεί που αλλάζουν τα πάντα: Στους αγώνες και στις μάχες για τη ζωή μας.

Κι εκεί πρέπει να βρεθείς κι εσύ. Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Γι’ αυτό αξιοποίησε σωστά κι αυτό το όπλο που έχεις και μην το χαραμίσεις.

Και όσοι αισθάνεστε αριστεροί, προοδευτικοί, αντιφασίστες, δημοκράτες, και δεν μπορείτε να βλέπετε αυτούς τους ακροδεξιούς σαλτιμπάγκους να σηκώνουν κεφάλι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που θα τους αφήσει όλους αυτούς πίσω, στο περιθώριο.

Ιδιαίτερα εδώ, όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αυτά τα μαντρόσκυλα του συστήματος, προσπάθησαν να το κάνουν άντρο, για να εξαπολύουν το δηλητήριο τους, δίνοντας τα καλύτερα διαπιστευτήρια στα αφεντικά τους, τη μεγαλοεργοδοσία, τους εφοπλιστές. Αλλά και με την παρέμβαση των κομμουνιστών τους κόψαμε τα φτερά. Το ίδιο που πρέπει να κάνουμε με όλα τα φασιστικά απομεινάρια τους.

Γιατί είμαστε στο Δήμο Αθήνας, όπου μένει το 30% των μεταναστών που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Εδώ όπου Έλληνες και μετανάστες στην περιοχή του 4ου διαμερίσματος συνυπάρχουν και αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα στα σχολεία, στις δομές υγείας, σε όλα. Πάμε, λοιπόν, στις μέρες που έμειναν να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Εσείς που είστε σήμερα εδώ, μαζί με πολλούς ακόμα που στηρίζουν το Κόμμα μας και θέλουν να το δουν να ανεβαίνει πιο ψηλά, είστε μια δύναμη που μπορεί αυτές τις δύο βδομάδες να σαρώσει ολόκληρο το 4ο διαμέρισμα. Να φτάσει παντού με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες.

Για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή.

Για τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών. Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, θα τα καταφέρουμε.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.