Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 225 μέρες ➽ Η γενοκτονία συνεχίζεται υπό τη συνεχή και «αταλάντευτη στήριξη» των ΗΠΑ και της Ευρώπης των ΗΠΑνθρώπων ➽ Μακελειό σε καταυλισμό προσφύγων στη Ράφα ➽ 226 μέρες ➽ Τουλάχιστον 35.456 νεκροί ➽ 79.476 τραυματίες ➽ 70 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Μακελειό σε καταυλισμό προσφύγων ενώ κλιμακώνονται οι επιθέσεις στη Ράφα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Φωτό επάνω: Το ισραηλινό χτύπημα στον καταυλισμό Νουσεϊράτ άφησε νεκρούς και συντρίμμια

Κυριακή 19/05/2024 - 18:30

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις δολοφονικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό. 

Στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσεϊράτ, 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα στο σπίτι μιας οικογένειας. 

Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να βγάλουν επιζώντες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, από τα ερείπια. Παλαιστινιακά μέσα όπως το wafa μεταδίδουν ότι ανάμεσα στα θύματα είναι μικρά παιδιά, ενώ δείχνουν τους γονείς να κρατάνε τα νεκρά κορμάκια τους και να κλαίνε. Τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους είναι ασύλληπτα. 

Παλαιστίνιοι διασώστες σκάβουν με τα χέρια για να βγάλουν εγκλωβισμένους από τα ερείπια

Από τις 7 Οκτώβρη, τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 79.476 έχουν τραυματιστεί από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 70 θάνατοι, καθώς συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. 

Οι επιχειρήσεις στη Ράφα έχουν αναγκάσει περίπου 800.000 Παλαιστίνιους να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πλέον, συνωστίζονται κυρίως στην Χαν Γιουνίς, πιο βόρεια. Οι μάχες γίνονται κυρίως στον ανατολικό τομέα της Ράφας.

Επίσης, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, το νοσοκομείο Αλ Άχλι Άραμπ ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ακόμη εκρήξεις και μάχες που συνεχίζονταν όλη τη νύχτα στην Τζαμπάλια, όπου οι Παλαιστίνιοι μαχητές προβάλουν αντίσταση στις κατοχικές δυνάμεις. 

Σήμερα, στο Ισραήλ μεταβαίνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, για συνομιλίες με την κυβέρνηση. 

Ο υπουργός πολέμου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, απείλησε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Νετανιάχου και να αποσύρει το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, εάν ο πρωθυπουργός δεν παρουσιάσει ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα έως τις 8 Ιουνίου. Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τον Γκαντς ότι θέλει «να ανατρέψει την κυβέρνηση».

 

Χθες, Σάββατο, το βράδυ πολλοί Ισραηλινοί διαδήλωσαν ξανά στο Τελ Αβίβ κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, ζητώντας την επιστροφή των ομήρων.

902 (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Al Jazeera)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.