Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Κινητοποιήσεις φοιτητών: Εξαπλώνονται οι διαμαρτυρίες για τη σφαγή στη Γάζα (ΦΩΤΟ)

Οτάβα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Εξαπλώνονται οι διαμαρτυρίες για τη σφαγή στη Γάζα (ΦΩΤΟ)


Κυριακή 05/05/2024 - 12:10

Διευρύνονται οι αντιδράσεις των φοιτητών σε αρκετές πόλεις που διαδηλώνουν για να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Στις ΗΠΑ κύμα κινητοποιήσεων εκδηλώθηκε σε πολλές αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, σε κάπου σαράντα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από την Ανατολή ως τη Δύση.

Νέα Υόρκη (Πηγή: Associated Press)

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνει την καταστολή και αντιμετωπίζει τους φοιτητές σαν τρομοκράτες. Από το όργιο καταστολής της αστυνομίας έχουν συλληφθεί πάνω από 2.000 άνθρωποι, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) (Πηγή: Associated Press)

Την Παρασκευή η αστυνομία διάλυσε κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ενώ στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), έγιναν δεκάδες συλλήψεις φοιτητών.

Το Σάββατο στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας, η αστυνομία διέλυσε σκηνές, όπως κατέγραψε βίντεο που δημοσιοποίησε η φοιτητική εφημερίδα Cavalier Daily.

Η σχολή Sciences Po στο Παρίσι (Πηγή: Associated Press)

Στη Γαλλία οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν την Παρασκευή προηγουμένη κατάληψη στην παρισινή σχολή Sciences Po. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις παραμένουν στη Sciences Po του Παρισιού, σε περιφερειακές πανεπιστημιουπόλεις (Λίλη, Χάβρη, Ντιζόν, Ρεν, Πουατιέ) και στο ινστιτούτο πολιτικών επιστημών (IEP).

Στην Ελβετία φοιτητές έχουν καταλάβει από το βράδυ της Πέμπτης το χολ της εισόδου του κτιρίου Géopolis του πανεπιστημίου της Λοζάνης (UNIL), απαιτώντας ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ ισραηλινών θεσμών και άμεση κατάπαυση του πυρός.

Πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο (Πηγή: Associated Press)

Στη Γερμανία η αστυνομία επενέβη με τη βία για να απομακρύνει διαδηλωτές μπροστά στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Στην Αυστραλία, στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν στήσει καταυλισμό σκηνών και ζητούν από το πανεπιστήμιο να μη δέχεται δωρεές από βιομηχανίες όπλων.

Στο Μεξικό δεκάδες φοιτητές του εθνικού αυτόνομου πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), έστησαν, σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστίνιους, καταυλισμό στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη»

Πανεπιστήμιο McGill (Πηγή: Associated Press)

Στον Καναδά το φοιτητικό κίνημα δίνει ισχυρό «παρών» σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους στο Βανκούβερ, στην Οτάβα, στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ. Ο πρώτος καταυλισμός ο οποίος στήθηκε, και ο μεγαλύτερος, είναι αυτός στο πανεπιστήμιο McGill, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του την 27η Απριλίου και μεγεθύνθηκε. Φοιτητές προσπάθησαν να τον ενισχύσουν τις τελευταίες ημέρες, καθώς επαπειλείται επέμβαση της αστυνομίας.


Μεξικό

*

Ελβετία

*

Βανκούβερ (Πηγή: Associated Press)

*

Τορόντο (Πηγή: Associated Press)

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του χώρου για όσο χρειαστεί, μέχρι το Μακγκίλ να διακόψει κάθε ακαδημαϊκή και οικονομική σχέση με το Ισραήλ.

Στην Ιρλανδία, δεκάδες φοιτητές του πανεπιστημίου Trinity College του Δουβλίνου εγκατέστησαν σκηνές σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης και απέκλεισαν την είσοδο της βιβλιοθήκης. Οι διαδηλωτές, που έχουν ονομάσει την κινητοποίηση «καταυλισμό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη», προβάλλουν αιτήματα όπως ιδίως το Τρίνιτι Κόλετζ να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.