Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Να εξαιρεθεί η Κούβα από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία — Η Κούβα δεν είναι μόνη


ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΣ  &  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μπουμπουλίνας 28, 106 82  Αθήνα, τηλ./fax: 210 8214916  e-mail: ellinokouvanikos@gmail.com

 

ASOCIACION  HELENOCUBANA  DE  AMISTAD  Y  SOLIDARIDAD

Bubulinas 28, 106 82 Atenas, Grecia, tel./fax: (+30) 210 8214916  e-mail: ellinokouvanikos@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ένταξη της Κούβας στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο για τον πλήρη οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της Κούβας.

Η ένταξη αυτή χρησιμοποιείται για να κλείσει ακόμα και κάποιες περιορισμένες οικονομικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές συναλλαγές και δράσεις που παρέμεναν δυνατές μέσα στα πλαίσια του αποκλεισμού.

Έτσι παγώνει η αποστολή εμβασμάτων στην Κούβα από διάφορες οργανώσεις και Κουβανούς των ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους, Κουβανοί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορούν να συναλλαγούν με τις τράπεζες. Τράπεζες, οικονομικοί οργανισμοί σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις εμπορικές συναλλαγές, επειδή φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν για υπόθαλψη της τρομοκρατίας και θα τους επιβληθούν δυσανάλογα βαριά πρόστιμα. Ακαδημαϊκοί και ακαδημαϊκά ιδρύματα που συνεργάζονται με αντίστοιχα κουβανικά αντιμετωπίζουν διώξεις.

Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά τη συκοφαντική και απόλυτα αντίθετη με τα πραγματικά δεδομένα ιταμή πρόκληση των ΗΠΑ, του υπ’ αριθμό ένα κράτους τρομοκράτη, που έχει χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιεί για την επιβολή των στρατηγικών οικονομικών συμφερόντων της ολιγαρχίας του κάθε είδους στρατιωτικές, τρομοκρατικές και υπονομευτικές δράσεις, δολοφονίες, δολιοφθορές, κατάληψη ολόκληρων κρατών. Η Κούβα έχει ουσιαστικά υποστεί όλα τα παραπάνω, η πρεσβεία της στην Ουάσιγκτον έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια δύο δολοφονικές επιθέσεις, αλλά καταγγέλλεται σαν κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η σοσιαλιστική Κούβα επί 65 χρόνια πραγματοποιεί, μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες, ένα πρωτοφανές έργο διεθνούς αλληλεγγύης σε δεκάδες χώρες, έχει στηρίξει τα κινήματα λαών για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση χωρίς ποτέ να καταφύγει στις γκαγκστερικές τρομοκρατικές μεθόδους που αποτελούν την υπογραφή του ιμπεριαλισμού.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η ρητορεία των ΗΠΑ για τα κράτη «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθειά τους να απομονώσουν πολιτικά και οικονομικά τα κράτη αυτά και να δημιουργήσουν δικαίωμα απρόκλητης επίθεσης –με κάθε τρόπο –ενάντιά τους.

Η Κούβα υφίσταται τον πιο σκληρό και μακρόχρονο αποκλεισμό της ιστορίας, που παίρνει χαρακτήρα γενοκτονίας καθώς υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Στόχος των ΗΠΑ είναι η δημιουργία κοινωνικής ανησυχίας, αναταραχής και ρήξης των οργανικών δεσμών του κουβανικού λαού με την επανάσταση.

Αυτήν όμως την πραγματικά τρομοκρατική επέμβαση, όπως και τη σφαγή των Παλαιστινίων οι ισχυρές καπιταλιστικές ολιγαρχίες και οι παρατρεχάμενοί τους τις θεωρούν φυσικό δικαίωμά τους και είναι πράγματι φυσική συνέπεια την αρπακτικής τους φύσης καθώς και του άγριου ανταγωνισμού ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και στους συνασπισμούς τους για τη λεία.

Μέσα σε διεθνείς συνθήκες που δημιουργούν σημαντικές τοπικές συρράξεις και κινδύνους μεγαλύτερων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή τη σημασία της σοσιαλιστικής Κούβας σαν παράδειγμα αυτοθυσίας, διεθνιστικής δράσης και ακατάβλητου αγώνα για ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Χρειάζεται κάθε προσπάθεια, έστω και μικρή, για να στηριχτεί η απαίτηση να καταργηθεί άμεσα ο αποκλεισμός και, βέβαια, το εξάρτημά του, η ένταξη της στον ψευδεπόνημο αυτό κατάλογο.

Αθήνα, 28 Μάη 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.