Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 222 μέρες ➽ Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα στείλει πολεμικό υλικό αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ισραήλ ➽ Μακελειό υπό τη συνεχή και «αταλάντευτη στήριξη» των ΗΠΑ και της Ευρώπης των ΗΠΑνθρώπων ➽ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ➽ Μαζική δράση των φοιτητών της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Μαζική δράση των φοιτητών της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου (VIDEO)

Τρίτη 14/05/2024 - 19:21

Παρά την καταστολή, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.

Στην πασίγνωστη Οικονομική Σχολή του Λονδίνου (London School of Economics-LSE) οι φοιτητές προχώρησαν σήμερα σε μαζική δράση απαιτώντας την αποχώρηση του πανεπιστημίου από τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, φοιτητές στις ΗΠΑ μετατρέπουν τις τελετές αποφοίτησης σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη.

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα στείλει πολεμικό υλικό αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ισραήλ

Μακελειό υπό τη συνεχή και «αταλάντευτη στήριξη» των ΗΠΑ

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 15/05/2024 - 09:24

 Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες στο Κογκρέσο πως σκοπεύει να προχωρήσει στην παράδοση όπλων και πυρομαχικών αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την «αταλάντευτη στήριξη» των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, σε κάθε επίπεδο, με αφορμή την 76η «επέτειο ανεξαρτησίας του Ισραήλ», εν μέσω της κλιμάκωσης της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τον υποτιθέμενο περιορισμό στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στο Ισραήλ και τις υποκριτικές δηλώσεις περί «προστασίας των αμάχων» στην Ράφα, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου παρέδωσε στο Κογκρέσο τη λίστα με τα πυρομαχικά που θέλει να στείλει στο Ισραήλ. Πηγή στο αμερικανικό κοινοβούλιο ανέφερε πως πρόκειται για υλικό αξίας ενός και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και εάν στο πακέτο δεν περιλαμβάνονται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- οι αεροπορικές βόμβες 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 500 λιβρών (226 κιλών), κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας «Wall Street Journal», μεταξύ άλλων τα πυρομαχικά θα συμπεριλαμβάνουν οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης, αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, και στρατιωτικά οχήματα, αξίας άλλων 500 εκατ. δολαρίων.

Προχθές Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ θα συνεχιστούν στο πλαίσιο πακέτου αξίας 26 δισ. δολαρίων που ενέκρινε τον περασμένο μήνα το Κογκρέσο.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, το βράδυ της Δευτέρας, αρνήθηκε ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. «Δεν πιστεύουμε πως ό,τι συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία. Απορρίπτουμε σταθερά αυτήν την πρόταση», είπε χαρακτηριστικά, «ξεπλένοντας» τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων στη Γάζα, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έφηβοι και γυναίκες...

Κατά τ' άλλα εξέφρασε στη συνέχεια υποκριτικά την έντονη αντίδρασή του για τις επιθέσεις Ισραηλινών ακροδεξιών «διαδηλωτών» σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα, αποκαλώντας τες «εξοργιστικές».

Δεν παρέλειψε εξάλλου να επαναφέρει στο προσκήνιο την απαίτηση των ΗΠΑ προς το Ισραήλ να παρουσιάσει ένα «στρατηγικό σχέδιο» για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα, προσθέτοντας ότι αυτό «θα βοηθήσει το Ισραήλ να αποφύγει μια εκστρατεία αντεπίθεσης που δεν θα τελειώνει ποτέ και τελικά θα φθείρει τη δύναμη και ζωτικότητά του».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.