Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ➽ Όλοι σήμερα στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να μην περάσει το έγκλημα ➽ Στις 13/5, 950 οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο ➽ Δυναμική κινητοποίηση στο υπ. Οικονομικών ➽ «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη και εμείς με τη ζωή» ➽ VIDEO

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Δυναμική κινητοποίηση στο υπ. Οικονομικών: «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη και εμείς με τη ζωή» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρασκευή 10/05/2024 - 08:48

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα παραμένουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής Σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με Συνδικάτα εργαζομένων της Αθήνας.

Πραγματοποιούν δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο έγκλημα και τις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ με απόφαση της κυβέρνησης. 

Κρέμασαν πανό των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στην πρόσοψη του υπουργείου που γράφει «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απολύσεις, στον μαρασμό του τόπου. Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

Ακολούθως τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κρέμασαν ένα ακόμα πανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, που γράφει «Κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ, δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα. Δεσμεύτηκαν για επενδυτή και βρήκαν παλιατζή».

Φωνάζουν συνθήματα όπως «Η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή, κόντρα στης κυβέρνησης την πολιτική», «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη και εμείς με τη ζωή», «Αλληλεγγύη στην εργατιά της ΛΑΡΚΟ, αντίσταση κι αγώνας να 'ρθούν τα πάνω κάτω» και «Απ' τη ΛΑΡΚΟ δεν θα βγούμε, αγώνας μέχρι τέλους για να δικαιωθούμε».

Καλούν σε παλλαϊκό  ξεσηκωμό και κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσει το έγκλημα, με μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ.,  στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις τους ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γγ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην έδρα της ΛΑΡΚΟ Αττικής και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), κατήγγειλαν το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να πετάξει στον δρόμο 850 οικογένειες. Ευχαρίστησαν τα Σωματεία των άλλων κλάδων για τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με όλες τις μορφές.

Video of Κ. Σαμαράς - Κινητοποίηση και πανό στο υπ.Οικονομικών

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, από χθες που διάβασαν στα ΜΜΕ ότι απολύονται, προσπαθούν να επικοινωνήσουν ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατόν καθώς κανείς από την πλευρά του υπουργείου δεν απαντά στα τηλέφωνα.

902

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Όλοι σήμερα στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να μην περάσει το έγκλημα

Παρασκευή 10/05/2024 - 07:58

«Το έγκλημα δεν θα περάσει! Θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές να ανάψουνε ξανά». Με αυτό το αποφασιστικό και αγωνιστικό μήνυμα απαντούν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο και το ταμείο ανεργίας, επιδιώκοντας να ολοκληρώσει το έγκλημα που χρόνια τώρα μεθοδεύει και που ο μεγαλειώδης αγώνας έχει φρενάρει.

Γι' αυτό και το κάλεσμα του ξεσηκωμού για το σημερινό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα γίνεται ακόμα πιο επείγον. Γι' αυτό, τα σωματεία καλούν να δυναμώσει και να ενταθεί η έκφραση αλληλεγγύης, να πλημμυρίσει το Σύνταγμα από την οργή και το δίκιο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ώστε να αποτραπούν και αυτήν τη φορά οι εγκληματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να «ανάψει το φιτίλι» στη ΛΑΡΚΟ και να μετατρέψει σε «κρανίου τόπο» τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία βρήκε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Στον «πόλεμο» που τους κήρυξε, με την απόφασή της να προχωρήσει στις απολύσεις και να τους στείλει στο ταμείο ανεργίας, απάντησαν με κατάληψη του εργοστασίου στη Λάρυμνα και αγωνιστικό ξεσηκωμό.

«Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει»

H κυβέρνηση προχώρησε χθες στη δημοσίευση της απόφασής της να απολύσει όλους τους εργαζόμενους και να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους που λήγουν στις 12 Μάη, βάζοντας μπουρλότο στη ΛΑΡΚΟ και διαμορφώνοντας συνθήκες μετωπικής σύγκρουσης. Αδιαφορώντας έτσι για τις ολέθριες και τραγικές επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων, των οικογενειών τους και σε βάρος των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, αλλά και για τους σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης βιομηχανικού ατυχήματος.

Αναδεικνύοντας τις ολέθριες επιπτώσεις των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και της απόφασης να απολύσει όλους τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας αναφέρει:

«Η κυβέρνηση δημοσίευσε την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, βάζοντας μπουρλότο στα σπίτια μας.

Στις 13/5 850 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και 100 των εργολαβιών, συνολικά 950, πηγαίνουμε στο ταμείο ανεργίας. Μάλιστα για τους 100 των εργολαβιών δεν προβλέπονται ούτε τα προγράμματα ανεργίας.

Στις 10/5 για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και στις 13/5 για όλους τους υπόλοιπους.

-- Δεκάδες συνάδελφοι θα διακόψουν την προγραμματισμένη θεραπεία με το ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο σε σοβαρές ασθένειες.

-- Κλείνουν τα ιατρεία των οικισμών, μένουμε χωρίς ασθενοφόρα.

-- Εκατοντάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές πρέπει να πουν στον σπιτονοικοκύρη τους, στο φροντιστήριο, στο αθλητικό σωματείο ότι δεν θα πληρωθούν το νοίκι, τα δίδακτρα, η συνδρομή. Οι τράπεζες θα χτυπούν την πόρτα και εμείς δεν θα έχουμε.

-- Οι οικισμοί και η Λάρυμνα έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

-- Ολοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ερήμωση των χωριών μας και την εγκληματικότητα που θα δημιουργήσει η λεία της ΛΑΡΚΟ».

Και προσθέτουν:

«Οχι. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας.

Παίρνουμε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μας για να διαφυλάξουμε τις ζωές μας. Αυτοί αποφάσισαν, εμείς δεν πειθαρχούμε. Αυτό το έγκλημα ενάντια στον λαό της περιοχής δεν μπορεί να περάσει.

Ο δρόμος της αντίστασης είναι ο μόνος δρόμος για όλο τον λαό της Λοκρίδας. Τώρα είναι η ώρα ο αγώνας μας να είναι μαζικός, ενωτικός, ανυποχώρητος.

Διεκδικούμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να μη χάσουμε τη δουλειά και τα σπίτια μας, να μην κυριαρχήσουν η φτώχεια και η ανέχεια για όλους μας, να μη μαραζώσει ο τόπος μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, κάθε άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον των παιδιών μας και ολόκληρης της περιοχής, να εκφράσει την αγωνιστική του αντίθεση στο έγκλημα της κυβέρνησης, που οδηγεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Ολοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και την προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.».

Στο πλευρό τους Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα

Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα από Στερεά και Εύβοια απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Παρασκευής και δρομολογούν λεωφορεία για τη μετακίνηση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από:

Πύλη εργοστασίου ΛΑΡΚΟ: 4.15 μ.μ. Παραλία Λάρυμνας: 4.20 μ.μ. Μαρτίνο (5x5): 4.25 μ.μ. Μαλεσίνα: 4.25 μ.μ. Αγιος Ιωάννης: 4.15 μ.μ. Κόκκινο: 4.20 μ.μ. Ακραίφνιο: 4.25 μ.μ. Κάστρο: 4.25 μ.μ.

Λαμία, στις 2.30 μ.μ., από την οδό Στουρνάρα στο δημοτικό πάρκινγκ Τσαλτάκη.

Ψαχνά (δημαρχείο): 4 μ.μ. Ν. Αρτάκη (κεντρική πλατεία): 4.15 μ.μ. Χαλκίδα (Πάρκο Βούρκου): 4.30 μ.μ.

Λιβαδειά, στις 3.30 μ.μ., πλατεία Λ. Κατσώνη (Ζάππειο).

Μοναστηράκι Δωρίδας: 12.30 μ.μ. Αμφισσα (πλ. παιδικής χαράς): 2 μ.μ, Ιτέα (Μόλος): 2.20 μ.μ. Δεσφίνα (Βενζινάδικο): 2.45 μ.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί όσους επιθυμούν να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο στην Αθήνα, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου στα τηλέφωνα 2262.029.694, 6978.112.231.

Στο συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, σημειώνοντας πως «μαζί θα δώσουμε την τελική μάχη μέχρι την νίκη σας». 

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.