Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Κώστας Γουλιάμος: Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας σε Ελλάδα και Ευρώπη» — Εκδήλωση της ΤΕ Βρετανίας του ΚΚΕ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιούνη (ΦΩΤΟ)

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

Ο Κώστας Γουλιάμος στην Μποτίλια

*

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κώστας Γουλιάμος: Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Δευτέρα 20/05/2024 - 14:31

Εκδήλωση της ΤΕ Βρετανίας του ΚΚΕ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιούνη

Tο Σάββατο στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΤΕ Βρετανίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Γουλιάμο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

ΤΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές το Σάββατο 18 Μάη με ομιλητή τον Κώστα Γουλιάμο

Η Τομεακή Επιτροπή Βρετανίας του ΚΚΕ καλεί στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μάη, στις 5 μ.μ., στο Cypriot Community Centre, Earlham Grove, N22 5HJ (Wood Green tube station).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

902

Στην ομιλία του ο Κώστας Γουλιάμος επισήμανε ότι οι ευρωεκλογές του Ιούνη διεξάγονται σε συνθήκες κατά τις οποίες οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με πολιτικές που τους οδηγούν στη φτώχεια και την ανεργία, ενώ ταυτόχρονα η ΕΕ μετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

 

Επίσης, στάθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ που υπερψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ενώ τόνισε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή μπορεί να αποκρούσει αντιλαϊκά σχέδια και παράλληλα να «σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Βρετανίας, στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των αμυντικών δαπανών της χώρας και την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια οικογένειες της χώρας αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτες οικονομικές δυσκολίες με τη φτώχεια να βαθαίνει.

Τέλος, κάλεσε σε σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, που είναι ο πιο συνεπής και μαχητικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, για τη δημιουργία μιας διαφορετικής προοπτικής προς όφελος των λαών, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Παναγιώτης Ρεντζελάς, γραμματέας της ΤΕ Βρετανίας, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες που ζουν στη Βρετανία να στηρίξουν το ΚΚΕ με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να το ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά σε αυτές τις εκλογές. Ακόμη, τόνισε ότι «οι Έλληνες που ζουν στη Βρετανία βιώνουν κι εδώ τις επιπτώσεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης», αφού κοινός άξονας της επίθεσης των αστικών κυβερνήσεων προς όλους τους λαούς της Ευρώπης είναι η υπεράσπιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Συνέχισε τονίζοντας ότι «είναι κρίσιμο οι λαοί να οργανώσουν την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για αποδέσμευση από την ΕΕ με την εξουσία στα δικά τους χέρια» και ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές, οι Έλληνες μετανάστες θα στείλουν μήνυμα καταδίκης σε όλα τα κόμματα της ΕΕ.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και παρεμβάσεις από τους Παναγιώτη Γκαγκάτση, υποψήφιο διδάκτορα και εργαζόμενο στην εστίαση και Θοδωρή Τσόκο, ηλεκτρολόγο μηχανικό στον κατασκευαστικό κλάδο, οι οποίοι ανέφεραν τους λόγους που συμπορεύονται με το Κόμμα και κάλεσαν τους Έλληνες μετανάστες της Βρετανίας να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.