Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Πρόσφυγες - Μετανάστες: Η ΕΕ, αντάξια του ιμπεριαλιστικού της χαρακτήρα ‒ KKE: Να φύγουν ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα (VIDEO)

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Όσους δεν πνίγονται στα κύματα, τους κυνηγάνε στη στεριά
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, από χώρες της Μέσης Ανατολής ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους εξαιτίας των ανταγωνισμών των καπιταλιστών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.

Η ΕΕ, αντάξια του ιμπεριαλιστικού της χαρακτήρα, συμβάλλει, με τη συμμετοχή της στους πολέμους και τις επεμβάσεις, στη φτώχεια, στην ανεργία και τον ξεριζωμό...

Το ΚΚΕ για τους πρόσφυγες
Έγκαιρα το ΚΚΕ ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να ξεριζωθούν από τα σπίτια και τις χώρες τους και έχει καταθέσει πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Έχει καλέσει και καλεί την εργατική τάξη και το λαό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας ταυτόχρονα:
-- Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.
-- Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.
-- Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.
-- Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης.
-- Να φύγουν ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.
-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμιά νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
Άνδρες, γυναίκες με τα μωρά τους, μικρά παιδιά, θαλασσοδέρνονται, ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους για να φτάσουν σε χώρες της ΕΕ, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.
Είναι όλοι αυτοί που ακούμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ ή στα νησιά που κατοικούμε, να φτάνουν εκεί, χρησιμοποιώντας τα ως σταθμούς και ζητώντας την άμεση παροχή εγγράφων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
124.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν φέτος στη χώρα μας (έως 31 Ιούλη), κυρίως στα νησιά Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Λέρο, σύμφωνα με στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 750% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο, πέρυσι. Μόνο τον Ιούλη σημειώθηκαν 50.000 νέες αφίξεις, 20.000 περισσότερες από τον προηγούμενο μήνα (αύξηση 70% περίπου).
  • ‒Η μεγάλη πλειοψηφία προέρχονται κυρίως από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ.
  • ‒Οι Σύροι αποτελούν το 63%, από την αρχή του χρόνου, και μόνο τον Ιούλη έφτασαν στο 70% του συνόλου των αφίξεων. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 225.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο.

Εκτιμάται ότι περίπου 2.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη - χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η τελευταία τραγωδία έξω από τις ακτές της Λιβύης, στις 5 Αυγούστου.
Μετανάστες και πρόσφυγες αντιμέτωποι με την καταστολή την περασμένη Τετάρτη
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου, εκτός από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που παραμένουν σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής (σ.σ. ούτε τουαλέτες), με μωρά να κοιμούνται σε χαρτόνια, είναι το γεγονός ότι πληθαίνουν και τα κρούσματα ρατσισμού, με κρατική υπόθαλψη, εναντίον τους.
Εκτός από τον αστυνομικό στην Κω που κρατούσε μαχαίρι και χαστούκιζε Πακιστανούς και Σύρους, οι οποίοι περίμεναν για έγγραφα, είχαμε τις επόμενες μέρες την αντιμετώπισή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις με γκλομπ, πυροσβεστήρες και βόμβες κρότου - λάμψης!
 
Ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε και η δημοτική αρχή του νησιού, με τον δήμαρχο της Κω να κάνει δηλώσεις περί «ανακατάληψης»" των χώρων, ότι θα «χυθεί αίμα» κ.ά.
  • Καθόλου τυχαία η εμφάνιση και της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, να σιγοντάρει με ανακοινώσεις και ανώνυμα σχόλια.

Μέρος του προβλήματος η κυβερνητική πολιτική
Επιπρόσθετα, πρόσφυγες και μετανάστες, εκτός από τους δουλεμπόρους που κλέβουν το βιος τους, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, τη μη στελέχωση των υπηρεσιών για την άμεση παροχή εγγράφων για να ταξιδέψουν, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τη δυστυχία, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που είναι μέρος του προβλήματος.
  • ‒Μια κυβέρνηση που παραμένει πιστή στο ευρωενωσιακό πλαίσιο και επιδιώκει να αναβαθμίσει και τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, βασική αιτία για τα κύματα των προσφύγων.
  • Μια κυβέρνηση που εναποθέτει τη λύση του προβλήματος στην ΕΕ, με την επίκληση της δήθεν «αλληλεγγύης των εταίρων», στην ίδια δηλαδή την ΕΕ που πνίγει τους μετανάστες στη Μεσόγειο... αφού είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική και το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ που δημιουργούν και ανακυκλώνουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως αποδεικνύουν η εφαρμογή των κανονισμών Δουβλίνο 3 (604/2013) και EURODAC (603/20130), η Συνθήκη Σένγκεν, η FRONTEX και το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΩΝ», τα λεγόμενα «έξυπνα σύνορα» της ΕΕ, η περιβόητη Οδηγία 2008/115/ΕΚ που προβλέπει ως και 18μηνη φυλάκιση για όσους επιχειρούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την πείνα και το θάνατο στις χώρες τους, που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ...
Πρόσφυγες και μετανάστες, όπως π.χ. οι 400 - 450 άνθρωποι του Πεδίου του Άρεως με τα μικρά παιδιά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν ακατάλληλους χώρους, όπως του Βοτανικού, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα ήταν καλύτεροι σε σχέση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της προηγούμενης, και την... επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος με τα ψίχουλα των κοινοτικών κονδυλίων, που στην πλειονότητά τους κατευθύνονται σε ΜΚΟ.
 
  • Πρόσφατα, η αρμόδια υπουργός, Τ. Χριστοδουλοπούλου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων έως το τέλος του χρόνου, με ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν.
  • Επί της ουσίας, η κυβέρνηση με μέτρα που δεν απαντούν στις ανάγκες μεταναστών και προσφύγων, όπως η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, σαν αυτό στον Ελαιώνα, επιχειρεί να διαχειριστεί το πρόβλημα με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που καταφεύγουν στην Ελλάδα.
  • Με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να ρίχνουν φως σε όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά, μετά από σύσκεψη που έγινε για το μεταναστευτικό, την προηγούμενη Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και υποστήριξε ότι στο χώρο που ετοιμάζεται στον Ελαιώνα, στον οποίο θα μεταφερθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο Πεδίον του Αρεως, θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες και θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες.
Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να μεταφερθεί στην Κω ένα πλοίο 2.000 - 2.500 θέσεων, στο οποίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής και θα γίνεται η ταυτοποίηση. Ήδη, 1.300 περίπου τους έστειλε με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.
Επί της ουσίας προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στο νησί αγγίζει τους 7.000, ενώ καθημερινά καταφτάνουν άλλες δεκάδες.
Για ακόμα μία φορά επανέλαβε τα κυβερνητικά ευχολόγια για συμβολή της ΕΕ.
«Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.
Π. Καζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.