Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

70 χρόνια ιμπεριαλιστική απειλή - 70 χρόνια αντικαπιταλιστική πάλη ‒ ΕΕΔΥΕ: Πέμπτη 6 Αυγούστου στο Βράχο της Ακρόπολης, 19.30 - Χανιά, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη ‒ Kάλεσμα συμμετοχής ΟΓΕ

Την Πέμπτη συγκεντρώσεις των Επιτροπών Ειρήνης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις για το ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τρί, 04/08/2015 - 10:47
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 04/08/2015 - 14:08
Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, καλεί η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη 6 Αυγούστου στο Βράχο της Ακρόπολης στις 19.30 το απόγευμα.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε:
- στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19.30 (Διαβάστε την ανακοίνωση στα συνημμένα)
- στα Χανιά, στις 20.30, πίσω από το Γυαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι.
- στην Καβάλα, στο λιμάνι (στο ύψος του ΚΤΕΛ) στις 8.30 το βράδυ
- στην Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία στις 8.30 το βράδυ  
- στην Ξάνθη, στην πλατεία Δημοκρατίας στις 8.00 το βράδυ
Στη συγκέντρωση της ΕΔΔΥΕ στην Ακρόπολη καλεί η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.
6 Αυγούστου 1945: Χιροσίμα
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:
«70 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945), από τις ΗΠΑ, γεγονός που κατέχει περίοπτη θέση στη μακριά σειρά των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. Πάνω από 300.000 άνθρωποι θυσιάστηκαν στο βωμό των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων σε συνδυασμό με τεράστιες υλικές καταστροφές. Από τότε μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Η ρίψη των βομβών από τις ΗΠΑ δεν υπηρετούσε καμία απολύτως ανάγκη, μιας και η ηγεσία της Ιαπωνίας είχε ήδη συνθηκολογήσει και απέμενε το τυπικό της παράδοσης. Στις συνθήκες της εποχής εκείνης, το μήνυμα των ιμπεριαλιστών από τις ΗΠΑ προς τους λαούς της γης, την ΕΣΣΔ και το επαναστατικό κίνημα ήταν να τους υποτάξουν στη θέλησή τους. Η άθλια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, δεκαετίες τώρα, επιχειρεί να συσκοτίσει την ουσία και τους σκοπούς της καταστροφής των δύο ιαπωνικών πόλεων.
70 χρόνια μετά, η πυρηνική απειλή εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους λαούς. Τα πυρηνικά όπλα έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι στη φαρέτρα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για την κυριαρχία και το μοίρασμα των αγορών. Στην Ελλάδα, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σταθερά εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το πρόσχημα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, συμμετέχοντας ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκστρατείες.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της βαθύτερης εμπλοκής αποτελούν
 • τα σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου,
 • η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων,
 • καθώς και το πλήθος των γυμνασίων και των συνεκπαιδεύσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ,
 • ενώ την ίδια στιγμή αποκαλυπτική είναι η στάση της συγκυβέρνησης που ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις "υπηρεσίες" που προσέφερε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα!
9 Αυγούστου 1945: Ναγκασάκι
Μπορεί οι κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, παραμένει όμως το βασικό:
 • ο καπιταλισμός, οι συμμαχίες για τη διατήρηση της αστικής εξουσίας και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού κάτω από τη σημαία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη όλα αυτά τα χρόνια αντιτάχθηκε σταθερά σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό, αναδεικνύοντας την οικονομική βάση τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στο φασισμό και στους απογόνους του -τη Χρυσή Αυγή- αποκαλύπτοντας την εγκληματική φύση του ιμπεριαλισμού και αντιπαλεύοντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.
Σήμερα, μέσα στη θύελλα των νέων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων του 3ου μνημονίου, που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, καλούμαστε να τιμήσουμε τα θύματα του ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, διατρανώνοντας ότι η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας, είναι θανάσιμος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.
Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη, απαιτώντας: 
 • Την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων.
 • Την απομάκρυνση των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων από την Ελλάδα.
 • Την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΕΕ.
 • Αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Στις εκδηλώσεις στην Ιαπωνία για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι συμμετέχει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης
Δημοσίευση: Τρί, 04/08/2015 - 22:28
Στις κεντρικές εκδηλώσεις της ετήσιας Παγκόσμιας Διάσκεψης κατά των Πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα (2-6 Αυγούστου) βρίσκεται αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ)  μαζί με δεκάδες κινήματα ειρήνης, δημάρχους και άλλους φορείς από όλο τον κόσμο.
Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ, αποτελούμενη από τα κινήματα από Ινδία, Βιετνάμ, Νεπάλ, Σουηδία, ΗΠΑ και με επικεφαλής τον εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ Ηρακλή Τσαβδαρίδη, παίρνει μέρος στις πολύμορφες εκδηλώσεις και συζητήσεις. Στη μαρτυρική πόλη της Χιροσίμα φέτος, με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη στυγερή δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων άμαχου πληθυσμού, διεξάγονται θεματικές εκδηλώσεις, τραπέζια συζήτησης, εκδηλώσεις μνήμης, επισκέψεις σε τόπους που αφανίστηκαν εντελώς, καθώς και σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη γύρω περιοχή.
Ξεχωρίζουν οι συναντήσεις με τους «επιζήσαντες» (Hibakusha), ηλικίας 72 έως 94 χρονών, που διηγούνται τον ξαφνικό όλεθρο και την κόλαση που βίωσαν στις 6 Αυγούστου στις 8.00 το πρωί όταν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά έριχναν την ατομική βόμβα πάνω από το σημείο που είναι σήμερα γνωστό ως το «επίκεντρο» του ραδιενεργού μανιταριού που έπληξε την πόλη της Χιροσίμα και συμβολίζεται από τον κατεστραμμένο καθεδρικό ναό της πόλης.
Εκτός από το θέμα της απαίτησης για κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, φέτος η συζήτηση στην Ιαπωνία είναι έντονη γύρω από την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή της νομοθεσίας από τη Βουλή, που, καταστρατηγώντας το άρθρο 9 του συντάγματος το οποίο απαγορεύει αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό, προσπαθεί να παίξει πιο ενεργό ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ασία και τον Ειρηνικό, σε ευθεία και αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ κι όλα αυτά με πρόσχημα τις «ασύμμετρες απειλές» και τη «διεθνή τρομοκρατία». 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ενώ στην Ιαπωνία «φιλοξενούνται» ήδη πάνω από 110 αμερικανικές βάσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να παραχωρήσει στις ΗΠΑ νέο έδαφος στη χερσόνησο της Οκινάβα, για τη δημιουργία μιας ακόμη βάσης στην τοποθεσία Henoko.
Χιροσίμα: 200.000 νεκροί
Στην παρέμβασή του ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, στη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης κατά των Πυρηνικών, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και στα χιλιάδες θύματα που επιβίωσαν με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους, τόνισε:
«Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί οι ΗΠΑ έριξαν τις δυο αυτές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ενώ ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει ουσιαστικά μήνες πριν με την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη του ίδιου χρόνου.
 • Οι ΗΠΑ ήθελαν να επιδείξουν απειλητικά τη δύναμη και την κατοχή πυρηνικών προς τους λαούς του κόσμου, πρώτα από όλα όμως προς την ΕΣΣΔ.
 • Ταυτόχρονα, ήθελαν να δοκιμάσουν τις συνέπειες ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος πάνω σε πόλεις, αδιαφορώντας παγερά για τα αθώα θύματα και την πλήρη καταστροφή δυο πόλεων.
Το επιχείρημα ότι με τη μαζική και εκδικητική δολοφονία τόσων αμάχων θα πιεζόταν η Ιαπωνία να συνθηκολογήσει είναι σαθρό, γιατί δεν είχε έτσι κι αλλιώς άλλη επιλογή.
Το ΠΣΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο γιαπωνέζικο λαό και την Επιτροπή Ειρήνης της χώρας για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, όπως ακριβώς το προέβλεπε η "Έκκληση της Στοκχόλμης"  του ΠΣΕ την οποία υπέγραψαν πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι πριν από 65 χρόνια και για την οποία οι ελληνικές μετα-εμφυλιοπολεμικές αρχές το Μάρτη του 1950 συνέλαβαν ένα νεαρό αγωνιστή της ειρήνης, τον Νίκο Νικηφορίδη και τον εκτέλεσαν γιατί μάζευε υπογραφές για την Έκκληση».
Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης αφού ανέλυσε μια σειρά από εγκλήματα του ιμπεριαλισμού μετά το 1945, φτάνοντας στις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη το 1991 και στα εγκλήματα σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και Συρία, τόνισε
«πως τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών δεν πραγματοποιούνται μόνο με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα, ούτε μόνο με ανοιχτές σφαγές, επεμβάσεις, πραξικοπήματα και κατοχή. Τέτοια εγκλήματα αποτελούν και η καθημερινή καταλήστευση του πλούτου σε κάθε χώρα και η εκμετάλλευση εκατοντάδων εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών μονοπωλίων, αλλά και η καταπίεση και καταστολή όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στη φτωχοποίηση και την κοινωνική περιθωριοποίηση».
Ναγκασάκι: 80.000 νεκροί
Κλείνοντας την παρέμβασή του, υπογράμμισε την υποστήριξη του ΠΣΕ στη θέση του κινήματος ειρήνης για κατάργηση όλων των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδια της ιαπωνικής κυβέρνησης, η οποία, όντας μαζί με τη Νότια Κορέα οι πιο στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, προσπαθεί με την ντε φάκτο κατάργηση της συνταγματικής απαγόρευσης για στρατιωτική δράση στο εξωτερικό να διεκδικήσει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας της μεγαλύτερο μερτικό από αγορές και πηγές Ενέργειας και αυξημένο ρόλο στη διεθνή σκακιέρα στο πλάι των ΗΠΑ.
Οι εκδηλώσεις στη Χιροσίμα κορυφώνονται στις 6 Αυγούστου το πρωί με την τελετή μνήμης στο Πάρκο Ειρήνης και ομιλίες από την κυβέρνηση, το δήμαρχο της πόλης και τον ΟΗΕ, πριν μεταβούν όλοι οι καλεσμένοι και εκατοντάδες αντιπρόσωποι από τις Επιτροπές Ειρήνης της χώρας στη δεύτερη μαρτυρική πόλη, το Ναγκασάκι, που χτυπήθηκε στις 9 Αυγούστου από τις ΗΠΑ.
Στις φετινές εκδηλώσεις στη Χιροσίμα και ο Ναγκασάκι ξεχωρίζει επίσης η παρουσία του Φερνάντο Γκονζάλες, σήμερα αντιπροέδρου του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) και ενός από τους πέντε Κουβανούς Ήρωες που έμεινε φυλακισμένος για 16 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ.
ΟΓΕ: Kάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στις 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη 

Δημοσίευση: Δευ, 03/08/2015 - 16:08

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Βράχο της Ακρόπολης.

«Οι δυνάμεις της ΟΓΕ, στο πλευρό του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος, τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, 70 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ενώνουμε τη φωνή μας με την ΕΕΔΥΕ και καταδικάζουμε την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δυναμώνουμε την πάλη για το κλείσιμο των βάσεων, την καταστροφή των πυρηνικών όπλων, την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό», αναφέρει η ΟΓΕ στο κάλεσμά της.
902
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.