Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Μετανάστες - πρόσφυγες σε εμπορευματοκιβώτια, εντός ΕΕ και στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου(!)

Κοντέινερ στον Ελαιώνα για μετανάστες και πρόσφυγες
Να κρύψει κάτω από το χαλί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρεί η κυβέρνηση
Δημοσίευση: Τετ, 12/08/2015 - 19:21
Με μέτρα διαχείρισης που δεν απαντούν στις ανάγκες μεταναστών και προσφύγων, όπως η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης σαν και αυτό στον Ελαιώνα, σκοπεύει η συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που καταφεύγουν στην Ελλάδα.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στην οποία συμμετείχαν, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας καθώς επίσης και εμπλεκόμενες αρχές και κυβερνητικοί φορείς.
Σε δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και υποστήριξε ότι στο χώρο που ετοιμάζεται στον Ελαιώνα, στον οποίο θα μεταφερθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο Πεδίο του Άρεως, επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες και θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες.

Όπως είπε, η μετεγκατάσταση θα γίνει τις επόμενες μέρες αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Υπενθυμίζεται πως μέχρι χθες, στο χώρο είχαν τοποθετηθεί πενήντα κοντέινερ, τα οποία όμως είναι αδύνατον να κατοικηθούν αφού δεν έχουν κλιματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί άνθρωπος εκεί μέσα. 

Και αυτό συμβαίνει, επειδή η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ερίζουν για το ποιος θα πληρώσει το σχετικό κονδύλι.
  • Στο Πεδίο του Άρεως βρίσκονται 50 οικογένειες, ανάμεσα στις οποίες περισσότερα από 120 παιδιά.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ακόμα ότι αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Κω ένα πλοίο 2.000-2.500 θέσεων, στο οποίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής και θα γίνεται η ταυτοποίηση, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στο νησί αγγίζει της 7.000, ενώ καθημερινά καταφτάνουν άλλες δεκάδες. 

Ανέφερε ακόμα ότι στα νησιά ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης, ενώ για ακόμα μία φορά επανέλαβε τα κυβερνητικά ευχολόγια για συμβολή της ΕΕ. «Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.