Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Τσίπρα τον λένε (όχι τσίπα): Αυτός έξω από το λάκκο των λεόντων, ο λαός στα σαγόνια της λυκοσυμμαχίας

Νερό στο όνομα του θηρίου! 
Κάλλιο προσκυνημένος παρά ελεύθερος!

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που αποφάσισα το συμβιβασμό έναντι του χορού του Ζαλόγγου
«Κάναμε ένα βήμα πίσω βγαίνοντας όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων»
«Το πραγματικό δίλημμα που ετέθη δεν ήταν μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία. Το δίλημμα ήταν ξεκάθαρα μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής μιλώντας για το νέο μνημόνιο και τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν για ευρώ η δραχμή.
«Ζήτησα από τους συντρόφους μου να μου καταθέσουν την εναλλακτική» υπογράμμισε και απαντώντας στην κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν είναι εναλλακτική να καταγγέλλουμε το χρέος και όσο το κάνουμε να πιστεύουμε ότι θα μειωθεί. Ούτε είναι εναλλακτική να φωνάξουμε ότι είναι άδικη η άτακτη χρεοκοπία».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Η πραγματικότητα σε κάνει να παίρνεις δύσκολες και σκληρές αποφάσεις».
«Πήραμε μια επώδυνη επιλογή ευθύνης. Κάναμε ένα βήμα πίσω βγαίνοντας όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων», ανέφερε.
«Δεν μετανιώνω ούτε που πάλεψα για να υπερασπιστώ το δίκιο, ούτε που αποφάσισα το συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι τον άκουσε να ζητεί από τον ίδιο και την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο πολιτικό παράδοξο, στον πολιτικό σουρεαλισμό από Δευτέρα, «αν δεν κάνω λάθος, προτρέποντας με να πάω σε εκλογές». «Αν δεν κάνω λάθος κ. Μεϊμαράκη», είπε, «μη λέτε τόσο εύκολα από το βήμα της βουλής τέτοια αιτήματα γιατί ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα από το αν αυτή η κυβέρνηση θα βρει τον βηματισμό της -και αυτό εξαρτάται κυρίως από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία που πρέπει να κλείσει-, η ευχή σας για ‘τελευταία φορά αριστερά' δεν θα πραγματοποιηθεί. Θέλετε δεν θέλετε θα έχετε την αριστερά για πολλά χρόνια να ανοίγει δρόμους από τη διακυβέρνηση προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και του λαού».
«Αυτοί οι δρόμοι δεν εξαντλούνται στη σύγκρουση με τους έξω αλλά έχουν πεδίο δόξης λαμπρό και στη σύγκρουση εντός», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.