Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Χρήσιμα εργαλεία

Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια...

Mια αστική τάξη που δεν κωλώνει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να ανακτήσει τα διαφυγόντα της:
Εγκαθιστά αριστερές κυβερνήσεις, οργανώνει πρωτότυπα δημοψηφίσματα, οδηγεί στην κατακαλόκαιρο υπογραφή μνημονίων που σφαγιάζουν δικαιώματα εργατικά - ασφαλιστικά…
Στόχος αυτής ακριβώς της τάξης είναι ‒υπό την καθοδήγηση της ΕΕ πάντα‒ να εμποδίσει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που πραγματικά τη μάχεται, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, να εισπράξει έστω και ένα μικρό ποσοστό της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Τα καμμένα αριστερά, λαφαζανικού τύπου και ποταμίσια κατασκευάσματα είναι και ήταν ανέκαθεν το βαθύ, σκοτεινό, πλην ευδιάκριτο ‒για όσους έχουν ακόμα μάτια και βλέπουν‒ καταφύγιο μιας ολιγαρχίας που νέμεται τον πλούτο της εργατικής τάξης.
Κι αυτοί που τα συντηρούν είναι τα χρήσιμα εργαλεία του κεφαλαίου, που ως νομοθετικά και εκτελεστικά όργανα τίθενται στην υπηρεσία του, προκειμένου να μασκαρέψουν τα στυγνά του χαρακτηριστικά και τις δικτατορικές του μεθόδους.
Ο σίγουρος δρόμος για την ανατροπή αυτής της (παλιάς και νέας) τάξης, αυτής της δικτατορίας του κεφαλαίου, είναι μόνο η δικτατορία του εργαζόμενου λαού.
Αλλιώς, είναι καταδικασμένος να κατρακυλάει από άβυσσο σε άβυσσο.
Με το ΚΚΕ τραβάμε μπροστά!
Μπ. Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.