Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ: Η μόνη κόκκινη γραμμή

Με το ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού
Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με τη μία ή την άλλη έκφρασή τους, επιχειρούν ένα νέο εγκλωβισμό του λαού στο μονόδρομο που οδηγεί στην ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών με τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
Ήδη με την έναρξη των διαδικασιών για νέες εκλογές, επιχειρείται αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό ώστε να χειραγωγηθεί η λαϊκή αντίδραση, την ώρα ακριβώς που γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι με κάθε εκδοχή διαχείρισης το σύστημα όχι μόνο παραμένει βάρβαρο, αλλά σε κάθε βήμα του τραβάει στον γκρεμό την εργατική τάξη.
Με δήλωσή του, εκπρόσωπος της ΕΕ έκανε καθαρό:
«Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος (...) Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν».
  • Η ίδια η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι «η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».
Με αυτά τα δεδομένα, έχει ξεχωριστή σημασία η τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν ονομαστούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που όμως όλες τους οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία.
Ο λαός έχει ήδη αρκετή εμπειρία από τέτοιες κυβερνήσεις και από τις διάφορες εκδοχές της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Στην επιχείρηση για το νέο εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων μετέχουν κι εκείνα τα τμήματα της αστικής τάξης που φλερτάρουν με τη δυνατότητα αλλαγής νομίσματος, στο πλαίσιο του ίδιου αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε σηματοδότησαν οι χτεσινές δηλώσεις της ομάδας Λαφαζάνη.
Το ΚΚΕ έχει κάνει εξαρχής καθαρό ότι πραγματικός αντίπαλος για το λαό είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετείται από διάφορες «εναλλακτικές πολιτικές».
Όπως έχει αποδείξει η πορεία συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 μέχρι σήμερα, αυτός ο αντιλαϊκός δρόμος δεν υπηρετείται μόνο απ' όσες δυνάμεις εφαρμόζουν άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και όσους σπέρνουν αυταπάτες ότι χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές υπέρ του λαού, αλλάζοντας π.χ. το νόμισμα, αλλά στηρίζοντας το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Το ΚΚΕ κάλεσε το λαό
  • Να καταδικάσει και με την ψήφο του τόσο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα που στήριξαν τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου και το ίδιο το τρίτο μνημόνιο.
  • Να μην αφήσει στο απυρόβλητο και εκείνες τις δυνάμεις του κυβερνητικού κόμματος που ενώ έως χτες στήριξαν κάθε κυβερνητική απόφαση, τώρα παριστάνουν τους διαφωνούντες.
Κόντρα στην επιδίωξη όσων θέλουν το λαό θεατή στη σφαγή του, η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί 
  • έτσι ώστε να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς - αντιλαϊκούς νόμους,
  • έτσι που να ενισχύεται η μόνη δύναμη πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ, που μπορεί να ηγηθεί στην πάλη για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο προς όφελος του λαού.
Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ήδη το ΚΚΕ, αρνούμενο να παίξει στα όποια παιχνίδια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού. 

Εκανε καθαρό ότι διεκδικεί κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό, για να βγει ο λαός δυνατός, για τη δική του προοπτική και εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.