Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Υπηρεσιακοί πρωτοψάλτες και χριστοδου-λάτσηδες ετοιμάζουν στο ακονιστήρι του ΣΕΒ τα μαχαίρια για τους «εκλεγμένους»

*
Για το βίο και την πολιτεία των χριστοδουλάτσηδων:
Το πετρέλαιο βρωμάει και λερώνει - Κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος (ΙΙ)
(Τυχαία μπαίνει στη θέση του Σταθάκη;)

* 

Στις 20 Σεπτέμβρη οι εκλογές
Εφαρμογή και προετοιμασία των αντιλαϊκών «συμφωνηθέντων» από την υπηρεσιακή κυβέρνηση
Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 20:08
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 28/08/2015 - 20:11
Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτέμβρη και τη σύγκληση της νέας Βουλής την 1η Οκτώβρη.
Προτεραιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως προκύπτει, τόσο από τη σύνθεσή της, όσο και από δηλώσεις μελών της, είναι  η «εθνική συνεννόηση» για να «τρέξουν» και στην προεκλογική περίοδο τα αντιλαϊκά απαιτούμενα του κεφαλαίου, όπως αυτά αποτυπώνονται στο νέο μνημόνιο. 
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απαρτίζεται από έμπειρους εκπροσώπους όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, «πρόγευση» των ενδεχόμενων μετεκλογικών «συναινετικών» κυβερνητικών αντιλαϊκών σχημάτων.


Από τις δηλώσεις τους κατά την έξοδό τους από το Προεδρικό Μέγαρο και στις τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων, οι υπηρεσιακοί υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής, εκτός από τη διενέργεια των εκλογών, είναι η ομαλή εφαρμογή και προετοιμασία των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη έχουν ψηφίσει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ,
Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Β. Θάνου, είπε ότι  η υπηρεσιακή κυβέρνηση
«έχει ως κύρια αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα», πρόσθεσε όμως πως «είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα προβλήματα που είναι σε εξέλιξη».
Χαρακτηριστικές ως προς τη «συνέχεια» και της υπηρεσιακής κυβέρνησης ήταν οι δηλώσεις που έγιναν στο υπουργείο Οικονομικών. Ο μεν υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης (στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα και του Γ. Δραγασάκη, με κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο), τόνισε ότι αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός
«όντας ήδη πρόεδρος του ΣΟΕ, με κύριο στόχο τη συνέχεια και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος γρήγορα».
Ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, επιβεβαίωσε ότι
«συνεχίζουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό από τον τελευταίο νόμο 4336 (σ.σ. δηλαδή το τρίτο μνημόνιο), σε αυτό συνεχίζουμε και το θεσμικό πλαίσιο που ήδη έχει νομοθετηθεί».
Εξίσου χαρακτηριστικές είναι άλλωστε και οι τοποθετήσεις τόσο των εγχώριων, όσο και των ευρωενωσιακών επιτελείων ως προς τα «καθήκοντα» της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου.
Με επιστολή προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει ότι
«με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος». Ενώ προσθέτει ότι η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας. «Μπορείτε να βασίζεστε στην Κομισιόν -και εμένα προσωπικά- προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας» διαμηνύει στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, ανέφερε σχετικά:  
«Ελπίζω ότι θα συνεχίσουν -και πρέπει να συνεχίσουν- τις προετοιμασίες, έτσι ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να υλοποιήσει τα επόμενα βήματα άμεσα και να μην χάσουμε χρόνο (...) Αυτό είναι ζωτικής σημασίας», ενώ θετικά σχολιάζει την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Χουλιαράκη, σημειώνοντας ότι «ξέρει τι κάνει»...
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, που σε μήνυμά του στην ιστοσελίδα του σε μέσο «κοινωνικής δικτύωσης», υπογραμμίζει:
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διατηρηθεί η μεταρρυθμιστική τροχιά, πριν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».
Υπενθυμίζουμε ότι στην χτεσινή παρέμβασή του ενόψει των εκλογών, ο ΣΕΒ απαιτούσε
«η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές να προωθήσει την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνηθεί να γίνουν εντός του Σεπτέμβρη, ώστε να μην καθυστερήσουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων της χρηματοδοτικής βοήθειας»...


ΣΕΒ προς πολιτικά κόμματα: Ευρεία συναίνεση για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου!

Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 09:02

Την αποτελεσματική εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου που στήριξαν και ψήφισαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός του ΚΚΕ, ζητούν οι βιομήχανοι.

Συγκεκριμένα, στο εβδομαδιαίο δελτίο του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προβάλλει την άμεση προτεραιότητα των Ελλήνων βιομηχάνων και συνολικά των κυρίαρχων τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου, ενόψει και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών: 
  • Διαμόρφωση κυβέρνησης και συνολικά συνθηκών για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου, γιατί μόνο έτσι μπορεί να επέλθει η ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Το ζητούμενο πλέον είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει να στοιχηθεί πλήρως πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής και να το εφαρμόσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, καθώς αυτή είναι όντως η τελευταία προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας».

Την ίδια ώρα, ο ΣΕΒ παίρνει ανοιχτά θέση και στις εντεινόμενες διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, πάντα με στόχο την «ταχεία και έγκαιρη εφαρμογή» των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και μέτρων που έχει ανάγκη το εγχώριο κεφάλαιο.

Οι βιομήχανοι συνιστούν στις πολιτικές δυνάμεις, ευρεία συναίνεση και συνασπισμό δυνάμεων
«στο πλαίσιο της προσήλωσής τους εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς», ενώ αναφέρουν ότι «η μόνη προϋπόθεση για ταχεία έξοδο της χώρας από το μνημόνιο δεν μπορεί παρά να είναι η εφαρμογή του»,
που σημαίνει τσακισμένα δικαιώματα για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα και ανάκαμψη των κερδών για το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.