Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πρόσφυγες - Μετανάστες: Όταν δεν πνίγονται κάνοντας μπάνιο, λιάζονται στις παραλίες και στη συνέχεια εξαφανίζονται ‒ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Τασία: Στηρίζουν, κρύβοντας, την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, κι εμείς «δεν ξέρουμε από υπαινιγμούς και δημόσιο λόγο» (!) ‒ Το ΚΚΕ για τους πρόσφυγες

ΕΕΔΔΑ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 

Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο 

*
Καραβάνια μεταναστών από την ιμπεριαλιστική πολιτική που στηρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Τετ, 19/08/2015 - 08:46


Καραβάνια μεταναστών και προσφύγων προκαλεί η πολιτική των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντά τους, πολιτική που στηρίζει με κάθε μέσο και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μόνο την εβδομάδα από 8-14 Αυγούστου στην Ελλάδα έφθασαν 20.843 μετανάστες δια θαλάσσης ενώ τον Ιούλη καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις, δηλαδή περισσότερες απ' ό,τι σε ολόκληρο το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας είναι στην πλειοψηφία τους από τη Συρία, κέντρο σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και από άλλες χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Λίβανο και το Ιράκ, όπου διεξάγεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.

Η γυναίκα που δεν έκανε μπάνια: "Οι μετανάστες τώρα δε λιάζονται, εξαφανίζονται", επιμένει η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Κι εσείς «ακριβώς δεν ξέρετε ούτε υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο»(!).
Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί την κατάσταση με επιφανειακές λύσεις χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα ενώ δεν είναι άμοιρη ευθυνών σε πολιτικό επίπεδο όταν στηρίζει την πολιτική των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, φθάνοντας μέχρι του σημείου να υποσχεθεί τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, που θα εμπλέξει τη χώρα ακόμα πιο ενεργά σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Παραμένοντας πιστή στο ευρωενωσιακό θεσμικό πλαίσιο, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, εναποθέτει τις ελπίδες της στη δήθεν «αλληλεγγύη της ΕΕ»  όπου κυριαρχούν η καταστολή, το κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, η επιλεκτική μετανάστευση στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου και οι αντιδραστικοί κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3, που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από την αρχή της χρονιάς.
Επίσης, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, που αποτελούν και τη βασική αιτία για τα κύματα των προσφύγων.
Δραματική η κατάσταση των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου
Στον Πειραιά έφτασαν το πρωί της Τετάρτης μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο από τις 13 Αυγούστου στην Κω, αναχώρησε με τουλάχιστον 1.700 μετανάστες με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσες στάσεις στην Κάλυμνο και τη Λέρο.
Πάνω από 3.000 μετανάστες βρίσκονται στην Μυτιλήνη, άλλοι τόσοι στην Κω ενώ καθημερινά καταφθάνουν καραβάνια μεταναστών και σε άλλα νησιά του Αιγαίου από τα παράλια της Τουρκίας.
Κατόπιν εορτής μέτρα διαχείρισης 
Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής για να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται αποτελεσματικά την κατάσταση ενώ κατόπιν εορτής εξετάζει τη λήψη μέτρων και ενώ η κατάσταση στα ελληνικά νησιά έχει φθάσει στο απροχώρητο.
Μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε το Δεκαπενταύγουστο με τη μεταφορά των μεταναστών που περιορίστηκε λόγω των εκδρομέων, η κυβέρνηση εξετάζει τη ναύλωση πλοίου για τη μεταφορά 2.500 μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δίνεται το δικαίωμα στα υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας να μισθώνουν πλοία για τη μεταφορά μεταναστών, με απευθείας αναθέσεις και για χρονική διάρκεια το ανώτερο τριών μηνών.
Επίσης, η κυβέρνηση τώρα ξεκινά να εξετάζει την λειτουργία κινητών μονάδων υποδοχής σε Κω, Λέρο και Χίο, όπου οι μετανάστες έχουν κατακλύσει τους δημόσιους χώρους, τα υποτυπώδη κέντρα υποδοχής δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους, δεν υπάρχουν υποδομές υγιεινής, στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και με τη σίτισή τους.
Το ΚΚΕ για τους πρόσφυγες
Έγκαιρα το ΚΚΕ ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να ξεριζωθούν από τα σπίτια και τις χώρες τους και έχει καταθέσει πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Είχε καλέσει και καλεί την εργατική τάξη και το λαό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας ταυτόχρονα:
  • Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.
  • Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.
  • Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης.
  • Να φύγουν ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμιά νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.