Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

3ο από αριστερά: Συγκυβέρνηση εθνικής συνεργασίας!


'Η ο Τσίπρας θα γίνει Παπαδήμος ή θα πάει σε κάλπες
Στο δρόμο που οδηγεί πολύ γρήγορα ή λίγο αργότερα στις κάλπες πήρε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εκτός κι αν διαλέξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Στο δρόμο που οδηγεί πολύ γρήγορα ή λίγο αργότερα στις κάλπες πήρε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο και την «κατάρρευση» του «τελευταίου ορίου» που η ίδια είχε θέσει ως προς τον αριθμό κυβερνητικών βουλευτών που θα υπερψήφιζαν.
Από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την συμφωνία υπερψήφισαν μόνον οι 105 εξαναγκάζοντας τον πρωθυπουργό μέσω διαρροών και επίσημων δηλώσεων της Ολγας Γεροβασίλη να προαναγγείλει τα επόμενα βήματα που εκπορεύονται από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.
Σε πρώτη φάση και αφού εκταμιευθεί- αν όλα πάνε καλά -η πρώτη δόση και τακτοποιηθεί η πληρωμή στην ΕΚΤ το Μέγαρο Μαξίμουσχεδιάζει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Μόνον που ο σχεδιασμός του αυτός συνδέεται άμεσα και με την σημερινή απόφαση του Eurogroup.
Ιδανικό σενάριο είναι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να υπερβούν τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις τους και να δώσουν και την πολιτική έγκριση στη συμφωνία.
Το σενάριο που θα μπλοκάρει αφάνταστα το Μαξίμου είναι ένα μικρό δάνειο- γέφυρα και μάλιστα εκτός του ESM ( δηλ με πιο κακούς όρους) που θα φτάσει να καλύψει μόνο τις υποχρεώσεις στην ΕΚΤ και τις άλλες πιεστικές ανάγκες αλλά δεν στην πραγματική οικονομία δεν θα φτάσει τίποτα.
Και θα δώσει στην Αριστερή Πλατφόρμα και τους άλλους αντιφρονούντες πάτημα να ισχυριστούν πως ενώ η κυβέρνηση έδωσε «γη και ύδωρ» με το νέο μνημόνιο παίρνει ψίχουλα τα οποία μάλιστα θα είναι για να πληρώσεις τους δανειστές της χώρας.
Αν ο πρωθυπουργός επιμείνει ότι δεν θέλει επουδενί να «γίνει Παπαδήμος» αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για συνεννόηση με άλλα κόμματα για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης , με τα σημερινά δεδομένα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , θα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει τις πρόωρες κάλπες και μάλιστα άμεσα.
Η 13η και 20η Σεπτεμβρίου θεωρούνται ήδη από κάποιους ως πιθανές ημερομηνίες να στηθούν κάλπες.
Υπάρχει και άλλη διέξοδος;
Αν και θεωρείται απίθανο να το δεχθεί ο πρωθυπουργός ο Κανονισμός της Βουλής δίνει διέξοδο να διατηρήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής ακόμη και με την ψήφο 120 βουλευτών ανάλογα με τον αριθμό των παρόντων.
Αν στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση απωλέσει την δεδηλωμένη ο κ. Τσίπρας οφείλει εκ του Συντάγματος να καταθέσει την εντολή , να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.