Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Κίνα - Τιαντζίν: Τεράστιες ποσότητες χημικών στις εγκαταστάσεις του λιμανιού ‒ Κίνδυνος τοξικής βροχής ‒ 112 οι νεκροί, 95 αγνοούμενοι (85 πυροσβέστες), 721 τραυματίες (3 VIDEO - Φωτό)


Κίνα: Εκατοντάδες τόνοι κυανιούχου άλατος ήταν αποθηκευμένοι στις εγκαταστάσεις στην Τιαντζίν

Δημοσίευση: Κυρ, 16/08/2015 - 17:02
Εκατοντάδες τόνοι εξαιρετικά τοξικού κυανιούχου άλατος είχαν αποθηκευτεί στον χώρο, στον οποίο σημειώθηκαν την Τετάρτη οι δύο τεράστιες εκρήξεις, στο λιμάνι της Τιαντζίν, στην Ανατολική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο κινεζικός στρατός.
Ο στρατηγός Σι Λούζε, επικεφαλής του γενικού επιτελείου της στρατιωτικής περιοχής του Πεκίνου, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι κυανιούχο άλας εντοπίστηκε σε δύο σημεία των εγκαταστάσεων, στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις. «Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο όγκος ανερχόταν σε αρκετές εκατοντάδες τόνους», σημείωσε.
Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της παρουσίας, της άκρως επικίνδυνης,  χημικής ουσίας στην αποθήκη, στην οποία σημειώθηκαν, την Τετάρτη, δύο τεράστιες εκρήξεις, λόγω της οποίας εκφράστηκαν φόβοι για την πρόκληση μιας μόλυνσης.
Ο στρατηγός Σι δεν διευκρίνισε το είδος του κυανιούχου άλατος που είχε αποθηκευτεί εκεί. Ωστόσο, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα πληροφορίες για την παρουσία 700 τόνων κυανιούχου νατρίου, που είναι μια πολύ επικίνδυνη χημική ουσία στην περίπτωση εισπνοής, κατάποσης ή επαφής της με το δέρμα.




 
Κίνα: Σε 112 ανήλθαν οι νεκροί από τις εκρήξεις της Τιαντζίν (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Κυρ, 16/08/2015 - 09:20
Σε 112 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη μια βιομηχανική ζώνη στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν της Κίνας, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο υψηλός αυτός αριθμός των αγνοουμένων προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων. Από τους 95 αγνοούμενους, οι 85 είναι πυροσβέστες.
Σήμερα «16 Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 112», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκονγκ Τζιανσένγκ, αξιωματούχος σε θέματα ενημέρωσης της πόλης Τιαντζίν. «Έχουμε ήδη αναγνωρίσει 24 σορούς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε άλλες 88», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, 21 πυροσβέστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. Την ίδια ώρα οι τραυματίες ανέρχονται σε 721, σύμφωνα με το «Νέα Κίνα».

Χθες οι αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους των συνοικιών που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη λόγω του φόβου που υπήρχε για μια μόλυνση από τοξικές ουσίες. Οι αρχές υποστήριξαν εξάλλου ότι οι χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο περιβάλλον δεν βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.
Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια τις χημικές ουσίες που ήταν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις στις οποίες σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, το οποίο προκαλεί προβληματισμό και ανησυχίες μεταξύ των 15 εκατομμυρίων κατοίκων της Τιαντζίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.