Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

3ο αριστερό, επιδέξιο μνημόνιο

Κωδικοποίηση του «Ριζοσπάστη» των βασικών ανατροπών με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπος ο λαός από την εφαρμογή ενός ακόμα μνημονίου. 
(Κλικ και φακός για μεγέθυνση)
Το τρίτο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι το πρωί της 14ης Αυγούστου, περιέχει μέτρα - φωτιά για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Με το μνημόνιο προωθούνται στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου 
  • για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης,
  • απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές,
  • παραπέρα απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση τομέων της παραγωγής,
  • συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στα μέτρα που συμφώνησε με τους «θεσμούς» υπάρχει αναπτυξιακή δυναμική, κοροϊδεύοντας το λαό ότι από αυτή μπορεί να ωφεληθεί και ο ίδιος.
Παράλληλα, το τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνει και τη δέσμευση να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονταν από τα προηγούμενα μνημόνια και τα οποία δεν έγινε κατορθωτό να εφαρμοστούν μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.