Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

SYRIZANELEE: Μετά την αεροπορική επιδρομή, όξινη αριστερή καταιγίδα τον Οκτώβριο ‒ ΚΚΕ: Λέει την αλήθεια, παλεύει με συνέπεια

Μια μόνο λύση υπάρχει!
Φορολογικά μέτρα - φωτιά ψηφίζονται τον Οκτώβριο
Ενσωματώνεται η εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα.
Φθινόπωρο με φοροκαταιγίδες προβλέπει το 3ο μνημόνιο και μάλιστα... ισχυρές.Αρχές Οκτωβρίου, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, αλλά και εκείνοι της φορολόγησης των αργοτών, ενώ ενσωματώνεται και η εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα. Αυτά είναι λίγα μόνο από όσα θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τον Οκτώβριο στη Βουλή. Αναλυτικότερα, θα προβλέπει: 
  • Ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων.
Σχόλιο του ΚΚΕ για τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Δημοσίευση: Τρί, 18/08/2015 - 15:30
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 18/08/2015 - 18:19
Σε σχόλιο του για τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Όλα τα πιθανά σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιστρέφονται γύρω από ένα βασικό στόχο: Το πώς θα υλοποιηθούν πιο γρήγορα και απρόσκοπτα οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου, με το λαό στη γωνία, παθητικό παρατηρητή αυτών των εξελίξεων.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια, με την οργάνωση και τον αγώνα του, στηρίζοντας το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που του είπε την αλήθεια και με συνέπεια παλεύει για μια πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».



  • Με την ενσωμάτωση, περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ενδεχομένως να επιβαρυνθούν
  • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχίσει να υπολογίζεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. 
  • Απαλλαγές. Κατάργηση εξαιρέσεων και απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
  • Σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.
  • Αύξηση σε δύο δόσεις του συντελεστή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, από το 0,066 ευρώ το λίτρο στο επίπεδο του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή στο 0,33 ευρώ το λίτρο, μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016. Από την 1/10/2015 ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες θα ανέλθει από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από το 0,066 στο 0,200 ευρώ το λίτρο. Την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου θα αυξηθεί στα 0,33 ευρώ το λίτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν όλοι οι φορολογούμενοι.
  • Μείωση κατά το ήμισυ των δαπανών για τις επιδοτήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
  • Επανασχεδιασμός των κλιμακίων φορολόγησης για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.
  • Αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αντισταθμιστούν τυχόν απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών.
  • Αρση των νομικών εμποδίων για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων, ακόμη και στις κατοικίες τους εφόσον έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη.
  • Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, ώστε εκτός από την προκαταβολή φόρου, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και μεγαλύτερο φόρο, καθώς ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις  
thetoc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.