Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

SYRIZA - EU - ECB - IMF - ESM: Μουσικός Αύγουστος για μια τούμπα και 4 νταούλια ‒ Δ. Κουτσούμπας: Νέα διαπραγματευτική επίθεση


Την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων εντός του Αυγούστου συζητούν κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ
Δημοσίευση: Κυρ, 02/08/2015 - 14:46
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 02/08/2015 - 19:20
Την ψήφιση και νέων προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων -ειδικά στο ασφαλιστικό- εντός του Αυγούστου, ζητούν οι εκπρόσωποι των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM προκειμένου να υπογραφεί το 3ο μνημόνιο και να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του δανείου.
Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός σε ετοιμότητα, έρχεται νέα επίθεση σε ασφαλιστικό και εργασιακά (VIDEO)
Δημοσίευση: Κυρ, 02/08/2015 - 16:56
Ο λαός θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς η κυβέρνηση και το «κουαρτέτο» απεργάζονται νέα σχέδια σε βάρος του, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τη διαπραγμάτευση.
Τόνισε ότι η διαπραγμάτευση και οι νέοι έλεγχοι δεν θα φέρουν τίποτα θετικό για τον λαό, αντίθετα νέα επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, και νέα φοροαφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.
Κεντρική θέση στο κάδρο των αντιλαϊκών μέτρων έχει το ασφαλιστικό και ειδικά οι πρόωρες συντάξεις, η φορολόγηση των αγροτών και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει, στην Ευρωσύνοδο στις 12 Ιούλη για την εφαρμογή αυτών των μέτρων αλλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, έτσι ώστε τα μέτρα να μην ψηφιστούν το καλοκαίρι.
Πάντως τόσο στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, όσο και στις άτυπες ενημερώσεις από το υπουργείο Οικονομικών, δεν διαψεύδονται οι πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να ψηφιστούν άμεσα και να μην μετατεθούν χρονικά, τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.
Για το Ασφαλιστικό ζητούν: 
  • Να ψηφιστεί η άμεση περικοπή στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς η κυβέρνηση στον πρώτο νόμο με τα προαπαιτούμενα είχε εντάξει μόνο τις αλλαγές και όχι το χρόνο υλοποίησής τους.
  • Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
  • Να καταργηθούν οι κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων, που μεταφέρονται κυρίως σε Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ.
  • Πάγωμα των δαπανών για συντάξεις μέσω του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και μείωση της δαπάνης για φάρμακα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.
  • Ισοδύναμα μέτρα που θα αντισταθμίζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μείωση συντάξεων.
Για τους αγρότες πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, είχε δηλώσει ότι υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για τις αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αλλαγών.
Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να εξισωθεί η φορολόγηση των αγροτών με εκείνη των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή αύξηση τόσο του συντελεστή όσο και της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος. Επίσης, συμφωνήθηκε η μείωση της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Στις ιδιωτικοποιήσεις στο τραπέζι είναι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ «εκτός κι αν βρεθούν μέτρα αντικατάστασης με ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον ανταγωνισμό», όπως προβλέπει η συμφωνία στις 12 Ιούλη. Κεντρικό θέμα στις συζητήσεις είναι οι όροι λειτουργίας του Ταμείου, που θα μεταφερθούν ακίνητα αξίας 50 δισ. ευρώ. Από τα έσοδα του Ταμείου θα αποπληρωθούν οι δανειστές, θα κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και θα επιδοτηθούν επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.
Την ψήφιση των μέτρων με το ύψος της δόσης παζαρεύει η κυβέρνηση
Φαίνεται πάντως πως η κυβέρνηση συζητά την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων με βάση το ύψος της πρώτης δόσης από τον ESM. Χαρακτηριστικά «η Αυγή της Κυριακής» αναφέρει ότι η πρώτη δόση «προσδοκάται να αγγίξει τα 24,36 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες» και στο όνομα ενός τέτοιου ποσού προαναγγέλλει αποδοχή από την κυβέρνηση νέων παρεμβάσεων γράφοντας «αν αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι εφικτό» και για το θέμα των αγροτών γράφει πως «τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν» και προσθέτει ότι «γίνεται προσπάθεια οι όποιες αλλαγές να μετατεθούν χρονικά κατά το δυνατόν».
Είναι προφανές από το δημοσίευμα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, πως η κυβέρνηση παζαρεύει το πόσα αντιλαϊκά μέτρα θα ψηφίσει τον Αύγουστο, με βάση το ύψος της πρώτης δόσης από τον ESM

Επιπλέον, η «Αυγή» διαψεύδει την διάψευση του Σαββάτου του υπουργείου Οικονομικών για το ξήλωμα των 100 δόσεων. Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ γράφει πως «υπήρξαν και κάποια αιτήματα από την πλευρά των θεσμών, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση των 100 δόσεων» και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει την άμεση κατάργηση της ρύθμισης διότι «αυτό δεν φαίνεται να έχει δυσμενείς συνέπειες για το κυβερνητικό έργο, καθώς οι 100 δόσεις έχουν “τρέξει” όπως αναφέρουν παράγοντες του επιτελείου που μετέχουν στη διαπραγμάτευση».
Μόλις 24 ώρες πριν, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του για δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αγορά» ισχυριζόταν τα αντίθετα και ανέφερε πως «δημοσίευμα εφημερίδας υποστηρίζει ότι οι θεσμοί "ξηλώνουν και τις 100 δόσεις" ενώ παραθέτει και μια σειρά από "άγριες διαθέσεις της τρόικας" όπως γράφει χαρακτηριστικά. Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Ουδέποτε, άλλωστε, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στα τεχνικά κλιμάκια ή στη συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών». 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τις 100 δόσεις η κυβέρνηση διευκολύνει τα κρατικά ταμεία να εισπράξουν τα μνημονικά χαράτσια, που από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διατήρησαν. 
Τη Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν για την καταπολέμηση της διαφθοράς και ζητήματα της δικαιοσύνης και για ζητήματα φορολογικής διοίκησης και φορολογικής πολιτικής. Την Τρίτη θα συζητηθούν το ΤΑΙΠΕΔ και τα «κόκκινα δάνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.