Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Η ΕΕ και οι «βέλτιστες πρακτικές» της: Τα 16ωρα δεν παραβιάζουν τις οδηγίες ‒ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Να ποιοι είναι οι πολιτικοί υπαίτιοι των εργοδοτικών εγκλημάτων στους χώρους δουλειάς

Ενας από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν στο «ατύχημα» στα ΕΛΠΕ στις 8 Μάη ήταν τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τα οποία η ΕΕ θεωρεί απολύτως νόμιμα
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ιδού οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ: Δουλειά 12 - 16 ώρες!
Αποκαλυπτική απάντηση της Επιτρόπου Απασχόλησης σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλου
Μνημείο πρόκλησης αποτελεί η απάντηση της Επιτρόπου Απασχόλησης της ΕΕ Μ. Τhyssen στην Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για τα λεγόμενα εργατικά «ατυχήματα» που κατατέθηκε μάλιστα αμέσως μετά το πολύνεκρο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ.
Η ΕΕ, στην απάντησή της, εμφανίζει μείωση των εργατικών «ατυχημάτων», κρύβοντας κάτω από το χαλί το όργιο της αδήλωτης, ανασφάλιστης δουλειάς που υπό το καθεστώς στυγνής εργοδοτικής τρομοκρατίας έχει πολλαπλασιάσει τα εργατικά ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες, που ούτε καν δηλώνονται και δεν καταγράφονται πουθενά στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη ΕΕ.
Όμως, η ΕΕ δεν θα μπορούσε να μείνει εκεί...
Στην Ερώτησή της, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επεσήμανε ακόμα ότι και το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ και τα άλλα εργατικά «ατυχήματα», όπως αυτό με την ξενοδοχοϋπάλληλο στη Ζάκυνθο, έχουν ως αίτιο «την αξιοποίηση του αντεργατικού οπλοστασίου της ευρωενωσιακής και ελληνικής νομοθεσίας με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αντικατάσταση μόνιμων, καταρτισμένων εργαζομένων από εργαζόμενους σε εργολάβους για λίγες μέρες, με 12ωρες και 16ωρες εξοντωτικές βάρδιες, εκατοντάδες χιλιάδες ώρες υπερωρίες και εξευτελιστικό ωρομίσθιο, με εντατικοποίηση της εργασίας πέρα από κάθε όριο».
Σ' αυτές τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες, η Επίτροπος απαντά με προκλητικό κυνισμό τα εξής:
«Η Ελλάδα οφείλει επίσης να συμμορφωθεί με την οδηγία της ΕΕ για το ωράριο εργασίας, η οποία καθορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του ωραρίου εργασίας, για παράδειγμα, τα διαλείμματα, τις περιόδους ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης και το μέγιστο μέσο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών. Οι βάρδιες που διαρκούν 12 και 16 ώρες δεν παραβιάζουν τις διατάξεις της οδηγίας, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην οδηγία».
Πρόκειται για την ευρωενωσιακή οδηγία 2003/88/ΕΚ, το αντεργατικό αυτό έκτρωμα που προβλέπει ημερήσιο χρόνο εργασίας 13 ωρών, διευθέτηση του εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης σε 6μηνη (ή και ετήσια) βάση, ενώ βέβαια περιλαμβάνει και τη ρήτρα «αυτοεξαίρεσης - optout», που επιτρέπει στις αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο να επιβάλλουν εβδομαδιαία απασχόληση μέχρι και 78 ώρες.
Αποδεικνύεται κι από την ομολογία της επιτρόπου, εκτός φυσικά από την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ότι με τη βούλα της ΕΕ επιβάλλονται τα εξοντωτικά ωράρια, η δουλειά ήλιο με ήλιο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο και στοιχίζουν τη ζωή σε δεκάδες εργαζόμενους.
Μετά από αυτά, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:
«Να λοιπόν ποιοι είναι οι πολιτικοί υπαίτιοι των εργοδοτικών εγκλημάτων στους χώρους δουλειάς. Αυτή είναι η ΕΕ και οι "βέλτιστες πρακτικές" της που συμφωνήθηκαν από την ίδια και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη σύνοδο κορυφής της 12/7 να αποτελέσουν τη βάση του τρίτου ΣΥΡΙΖΑίικου μνημονίου που απεργάζονται τις μέρες αυτές σε βάρος του λαού.
Να γιατί οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να ξεσηκωθούν τώρα ενάντια στη νέα θύελλα αντεργατικών μέτρων. Η ίδια η προστασία της ζωής τους επιβάλλει την πραγματική ρήξη, τη σύγκρουση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ, την εξουσία του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.