Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ: 70 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ‒ Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
Σε ανακοίνωση για τα 70 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τερατώδες ιμπεριαλιστικό έγκλημα της ρίψης ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945. Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι νεκροί από τις ατομικές βόμβες και ανυπολόγιστη η καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ, από τότε μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας.
Παρά την άθλια προπαγάνδα, η αλήθεια είναι ότι η ρίψη των βομβών από τις ΗΠΑ δεν υπηρετούσε καμία απολύτως στρατιωτική ανάγκη για την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η Ιαπωνία είχε ήδη καταρρεύσει. Απώτερος σκοπός της χρήσης των πυρηνικών όπλων ήταν ο εκφοβισμός των λαών. Κυρίως αποτελούσε "μήνυμα" του ιμπεριαλισμού προς την ΕΣΣΔ, το επαναστατικό και κομμουνιστικό κίνημα των άλλων χωρών στη νέα εποχή που ξεκινούσε με τη λήξη του πολέμου.
Η μαύρη επέτειος της καταστροφής των Χιροσίμα - Ναγκασάκι εξακολουθεί να αναδεικνύει την ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να έχει σταθερά στον προσανατολισμό του την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν. 

Αμέτρητες είναι οι πολεμικές εστίες στις περιοχές της Μεσογείου, της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής και αλλού, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συρρέουν καθημερινά στα νησιά της Ελλάδας και άλλων χωρών, ενώ η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών και μονοπωλίων για τη διανομή των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, βάζουν στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο ενός πιο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ -όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις- εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκστρατείες.

  • Τα σχέδια για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου,
  • η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων, καθώς και
  • το πλήθος των γυμνασίων και των συνεκπαιδεύσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το λαό της Ελλάδας και των άλλων χωρών της περιοχής.
Έχει συσσωρευτεί μεγάλη πείρα στο λαό που δεν επιτρέπει αυταπάτες:
  • Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η συνέχιση της ιμπεριαλιστικής "ειρήνης" με άλλα μέσα.
  • Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, μόνο ανατρέπεται. 
Έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι και δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει την ειρήνη. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.
  • Η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς,
  • η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις,
είναι αναπόσπαστη με την πάλη
  • για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού,
  • για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Οι λαοί κυρίαρχοι και με τη δική τους εξουσία μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία τους, την ειρήνη, την πραγματική συναδέλφωσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.