Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (πρώτη φορά): Πήγανε για κούρεμα και βγαίνουν περμανάντ

Μνημόνειο 3-περμανάντ (διαρκείας)

Το χρέος δεν χρειάζεται κούρεμα σύμφωνα με έκθεση των θεσμών
Ανάγκη εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων για να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο πλην όμως δεν χρειάζεται κούρεμα αναφέρει έκθεση βιωσιμότητας των Θεσμών.
13 Αυγ. 15 (15:22) | upd: 13 Αυγ. 15 (15:57)
Στα 97,δισ το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών. Στα 23 δισ  η πρώτη δόση που θα εκταμιευθεί τον Αύγουστο.  
Τι αναφέρει η έκθεση των Θεσμών 
Στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους η οποία εκπονήθηκε από τους Θεσμούς εκφράζονται μεν «σοβαρές ανησυχίες» για τη διαχειρισιμότητα πλην όμως αναφέρεται πως δεν υπάρχει ανάγκη ενός κουρέματος της ονομαστικής  αξίας.
«Το υψηλό χρέος/ΑΕΠ και οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης που προκύπτουν από αυτή την ανάλυση, θέτουν σοβαρές ανησυχίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους» αναφέρει σύμφωνα με το Reuters η ανάλυση όπου γίνεται λόγος για την ανάγκη εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των ανησυχιών.
Και ως λύση προκρίνεται «ένας κατάλληλος συνδυασμός της επέκτασης της ωρίμανσης και της περιόδου χάριτος για το κύριο κεφάλαιο και τους τόκους, θα επιτρέψει ώστε το ελληνικό χρέος να διαμορφωθεί σε ένα βιώσιμο επίπεδο, σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες» αλλά «χωρίς την ανάγκη ενός κουρέματος της ονομαστικής αξίας, όπως δηλώθηκε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου». 
Στην έκθεση προβλέπεται πως το ελληνικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο -2,3% το 2015, στο -1,3% το 2016 και στο 2,7% το 2017, με το χρέος να διαμορφώνεται στο 201% του ΑΕΠ το 2016, στο 175% το 2020, στο 160% το 2022 και στο 122% στο 2030.
Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, εκτός αυτών από τις τράπεζες, θα διαμορφωθούν στα 13,9 δισ. ευρώ, μέχρι το 2022.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το οικονομικό σχέδιο, την οποία επικαλείται το Reuters, το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ανέρχεται συνολικά σε 91,7 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 85,5 δισ. είναι το πακέτο διάσωσης και τα 6,2 δισ. προέρχονται από έσοδα ιδιωτικοποιήσεων. 
Στο πρόγραμμα προβλέπεται πως η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 23 δισ. ευρώ, θα γίνει τον Αύγουστο.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.