Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Προκλητικός Κατρούγκαλος: «Εποικοδομητικό κλίμα» με τους θεσμούς και «βέλτιστες πρακτικές» για το κεφάλαιο ‒ ΠΑΜΕ: Κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή που καλλιεργεί ο νέος και παλιός κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός

Το χρονοδιάγραμμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης συζήτησε ο υπουργός Εργασίας με τους «θεσμούς»
Δημοσίευση: Δευ, 03/08/2015 - 16:32
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 03/08/2015 - 16:35
Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι κεντρικά ζητήματα στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολυθεί σύντομα με τη συνεργασία κυβέρνησης και δανειστών.
Το επιβεβαίωσε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπρόσωπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι των «θεσμών» ζητούν να νομοθετηθεί άμεσα η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου.
Οι όποιες κυβερνητικές αντιρρήσεις εξαντλούνται στο χρονοδιάγραμμα, καθώς ζητάει να μεταθέσει τη νομοθέτηση αυτών και ενός ευρύτερου πακέτου αντιασφαλιστικών μέτρων τον Οκτώβρη.


Επιπλέον η συγκυβέρνηση διαφημίζει με θράσος ότι από τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς δεν θα θιχτούν όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν θεμελιωθεί μέχρι τις 30 Ιούνη 2015, τα οποία έτσι και αλλιώς προσβάλλονται από προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. 

Με τα έως τώρα δεδομένα, όσοι κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Ιούλη 2015 και μετά, θα δουν να αυξάνονται -πιθανότατα ραγδαία- τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οι «θεσμοί» εμφανίζονται να απαιτούν την επιτάχυνση της μεταβατικής περιόδου περάσματος από τα σημερινά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα νέα αυξημένα, που φθάνουν τα 67 έτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται από 6 έως και 18 μήνες το έτος και μέχρι την επίτευξη του στόχου.
Σε διαδικασία υλοποίησης το νέο πετσόκομμα των συντάξεων μέσω της αύξησης των εισφορών υγείας που παρακρατούνται από τις κύριες (στο 6% από 4%) και της επιβολής νέας εισφοράς 6% για τον ίδιο λόγο στις επικουρικές.
Προκαλεί ο Γ. Κατρούγκαλος
Προκαλώντας βάναυσα τους ασφαλισμένους, και ιδιαίτερα τους δεκάδες χιλιάδες που χάνουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από τα γενικά όρια των 67 ετών, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε χτες «εποικοδομητικό» (!) το κλίμα της συνάντησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Σημείωσε ότι γα την ελληνική πλευρά «ως προς τα εργασιακά θέματα στόχος είναι ο προσδιορισμός και νομοθέτηση των "βέλτιστων πρακτικών" που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, και η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας. Ως προς το συνταξιοδοτικό, μια μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα ενός κοινωνικά δίκαιου και ορθολογικού ασφαλιστικού συστήματος».
Πέρα από το γεγονός ότι τις «βέλτιστες πρακτικές» τις ζουν στο πετσί τους εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στις άλλες χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης, ο υπουργός ταυτίζεται πλήρως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας τα ίδια προσχήματα περί «βιωσιμότητας» και «ορθολογικότητας» προκειμένου να δικαιολογήσει τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.
Σχόλιο του ΠΑΜΕ
Σε σχόλιο για τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την αντιπροσωπεία των «θεσμών», το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Καμιά εμπιστοσύνη να μην δείξουν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση ότι τάχα εργάζεται για το καλό των εργαζομένων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων.
Η έγνοια της κυβέρνησης, των υπουργών της, της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι πόσο γρήγορα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν τα μέτρα του νέου μνημονίου, που θα ανατρέψουν ό,τι απόμεινε στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Όσο για το "ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο" που ανάφερε ο υπουργός για τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, έχουν πικρή πείρα οι εργαζόμενοι των χωρών που ήδη έχουν εφαρμοστεί νόμοι
 • που έχουν ανατρέψει τη σταθερή και μόνιμη δουλειά,
 • που οργιάζει η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τα συμβόλαια μηδενικού χρόνου, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία και αλλού.
Οι εργαζόμενοι να είναι σε ετοιμότητα.

Καμιά συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να κάνει συνένοχη την εργατική τάξη στο νέο έγκλημα.
Να προετοιμάζονται για σκληρή αναμέτρηση».Από το τελευταίο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνιο

ΠΑΜΕ: Οργάνωση της δράσης ενάντια στις νέες ανατροπές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά
Δημοσίευση: Δευ, 03/08/2015 - 14:09
Τις νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που δρομολογούνται στο πλαίσια των διαπραγματεύσεων για το νέο μνημόνιο αναδεικνύει το ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:
«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου.
Διαπραγμάτευση που γίνεται από την ίδια μεριά του τραπεζιού, καθώς κυβέρνηση και ΕΕ έχουν κοινή αποστολή την υλοποίηση των επιθυμιών των επιχειρηματικών ομίλων, για την ανάκαμψη των κερδών τους.
 • Συζητούν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις.
 • Χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο,
 • την απελευθέρωση των απολύσεων,
 • τη μείωση ακόμη περισσότερο του κατώτερου μισθού.
Πρόκειται για απαιτήσεις των μονοπωλίων σε βάθος δεκαετιών που σαν νεκροθάφτες πέφτουν πάνω από το βασανισμένο κορμί της εργατικής τάξης και παίρνουν τα μέτρα για να μας θάψουν ζωντανούς.

Για να μην πληρώσει και πάλι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το λογαριασμό,
 • τώρα το εργατικό κίνημα πρέπει δώσει απάντηση!
 • Τώρα τα ταξικά συνδικάτα να δώσουν νέα πνοή στον αγώνα.
 • Με οργάνωση της δράσης, της αλληλεγγύης, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργατογειτονιά.
 • Κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή που καλλιεργεί ο νέος και παλιός κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός.
 • Να δράσουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων.
 • Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
 • Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης παντού.
 • Να αξιοποιήσει ο οργανωμένος λαός την τεράστια δύναμη του!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.