Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ: Δυνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της «επόμενης μέρας» — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ: Δυνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της «επόμενης μέρας» — ΚΚΕ: Το «αντίπαλο δέος» — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

Το ΚΚΕ είναι η γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, ο μόνος πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, των κομμάτων που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

➡️ Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που τη στήριξαν, την εφάρμοσαν και ουσιαστικά την αθώωσαν, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση.

➡️ Οι «εαρινές συστάσεις» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία ζεσταίνουν τις μηχανές για τα αντιλαϊκά μέτρα που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις.

➡️ Κίνδυνος - θάνατος η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συμμετάσχει η επόμενη κυβέρνηση.

➡️ «Ψήνεται» και ο επόμενος γύρος του παζαριού για τα Ελληνοτουρκικά, με εποπτεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τώρα, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, ακόμα περισσότεροι κάνουμε το βήμα: ΚΚΕ Δυνατό!

Τέσσερις βδομάδες μάχης για τις νέες κάλπες της 25ης Ιούνη έχουμε πλέον μπροστά μας!

Και με αισιοδοξία από το θετικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη, με πείσμα να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ, ριχνόμαστε ξανά στη μάχη.

Μια μάχη απαιτητική για τον καθένα μας, που χρειάζεται να δοθεί με ένα ακόμα πιο πλατύ και στοχευμένο άνοιγμα:

➡️ Σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, στις συνοικίες, σπίτι το σπίτι. Με εργαλείο συζήτησης την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα, με τα επιχειρήματα που ήδη μας δίνει η διαπάλη με τα άλλα κόμματα μετά τις πρόσφατες εκλογές.

➡️ Θαρρετά απευθυνόμαστε σε όσους έφτασαν ένα βήμα πριν ψηφίσουν το Κόμμα στις 21 Μάη, που ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή, και δεν το έκαναν είτε γιατί είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ είτε γιατί υποχώρησαν στους εκβιασμούς περί «σταθερότητας» και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».

➡️ Τώρα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα διλήμματα ρίχνοντας «κόκκινο στην κάλπη», να κάνουν επιλογή τους την ενίσχυση της μοναδικής φωνής της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν, ότι δεν θα τους βγει κάτι άλλο από αυτό που επέλεξαν.

Ενίσχυση της μοναδικής πραγματικής αντιπολίτευσης

Απέναντί του ο λαός την επόμενη μέρα θα βρεθεί με το δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τη συναίνεση και στήριξη που θα της παρέχουν στα πιο κρίσιμα και βασικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο συμπλήρωμά τους βρεθεί διαθέσιμο.

Στον αντίποδα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων, που δίνει διέξοδο στο «κάτι πρέπει να γίνει», όπως εκφράζεται από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που εμπνέει και κινητοποιεί, που μαχητικοποιεί λαϊκές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει αυτήν τη γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

➡️ Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη που αντιπαλεύει την ίδια τη στρατηγική της κυβέρνησης, τη στρατηγική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

➡️ Γιατί δείχνει τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο, της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Η στρατηγική του Κόμματος αποτελεί την εγγύηση στον λαό ότι δεν πρόκειται να τα διπλώσει, ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο στην αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική.

Σπάζοντας την αντιλαϊκή συναίνεση

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, των κομμάτων που στηρίζουν τον σημερινό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Αυτό το έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τη δράση του τόσο στη Βουλή όσο και στους δρόμους του αγώνα. 

➡️ Κάθε φορά που η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ στριμωχνόταν από τη λαϊκή πάλη, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι κατάφερναν να βάζουν εμπόδια στην πολιτική της, να αποσπούν κατακτήσεις, κάθε φορά που εκφραζόταν η λαϊκή ανάταση, το ΚΚΕ ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους χιλιάδες που βγήκαν στον αγώνα.

➡️ Ήταν εκεί, με τα μέλη του να δίνουν τον «τόνο» μέσα στα σωματεία, με τους βουλευτές του να φέρνουν στη Βουλή όσα απασχολούν τους «από κάτω», να αποκαλύπτουν στους εργαζόμενους τις μεθοδεύσεις των αστικών κομμάτων.

➡️ Με την πολιτική του παρέμβαση συμβάλλει στη θωράκιση των διεκδικήσεων των εργαζομένων, δείχνοντας ότι ο λαός έχει μόνο να χάσει από την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και ότι πράγματι υπάρχει άλλος δρόμος, ρεαλιστική εναλλακτική από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ αποτελεί τον πιο συνεπή αντίπαλο της πολιτικής που ασκείται από κυβερνήσεις και αστικά κόμματα, γιατί στο δίλημμα «Ή τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές των πολλών», τάσσεται χωρίς ταλάντευση με τις ζωές των πολλών, με το δίκιο του λαού.

➡️ Είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με το σύστημα, με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη «στρατηγική συμμαχία» των κυβερνήσεων με τις ΗΠΑ.

➡️ Δεν έχει δεσμεύσεις από το σύστημα, είναι η μόνη αντισυστημική επιλογή. 

➡️ Είναι το μοναδικό κόμμα που όχι μόνο δεν υποτάσσεται στον σημερινό αρνητικό για το λαό συσχετισμό, αλλά παλεύει για να τον αλλάξει κάθε μέρα, από κάθε μετερίζι, σε κάθε μάχη.

➡️ Το έδειξε αυτό το Κόμμα στους εμβληματικούς εργατικούς αγώνες που στήριξε ανεπιφύλακτα, αλλά και με τη στάση του σε κρίσιμες φάσεις για τη ζωή του λαού, όπως κατά την περίοδο της πανδημίας, σπάζοντας την «ομερτά» του «θα λογαριαστούμε μετά» και των προτάσεων για «συγκυβέρνηση στην Υγεία» από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ.

➡️ Το έδειξε με τη στάση του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκφράζοντας τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού, την αποστροφή του στη ΝΑΤΟική εμπλοκή της χώρας.

➡️ Το έδειξε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο ώστε το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να αγκαλιάσει όλη τη χώρα, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με διαδηλωτές που θα «χτυπάνε νεύρο», θα σημαδεύουν την πραγματική αιτία, όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να την κουκουλώσει με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που αναμασούσαν τα περί «ανθρώπινου λάθους».

Για το ΚΚΕ η συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας στην οργανωμένη πάλη είναι ο δρόμος μέσα από τον οποίο μπορούν όχι μόνο να βάλουν εμπόδια αλλά να αλλάξουν συνολικά τη ζωή τους.

➡️ Είναι ο δρόμος της αυτοπεποίθησης, του ριζοσπαστισμού, κόντρα στη συντηρητικοποίηση που ενισχύουν η απογοήτευση και ο συμβιβασμός με το σύστημα, είναι ο δρόμος της αντεπίθεσης και της σύγκρουσης. Είναι το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής».

Κριτήριο η ίδια η ζωή του λαού

Κριτήριο στην κάλπη λοιπόν πρέπει να αποτελέσουν ερωτήματα που θα αφορούν τη ζωή των εργαζομένων από τις 26 Ιούνη και μετά:

➡️ Ποιον θα έχουν στο πλάι τους στους χώρους δουλειάς, όταν η εργοδοσία θα επιχειρεί να εφαρμόσει τους αντεργατικούς νόμους, θα ξεσαλώνει με απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, με εντατικοποίηση, ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας, αν όχι τους κομμουνιστές με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ που θα βάζει εμπόδια, θα στηρίζει τις διεκδικήσεις τους;

➡️ Ποιον θα έχουν στο πλευρό τους τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που θα πολλαπλασιάζονται λόγω της ακρίβειας και των αυξήσεων των επιτοκίων; Ποιος θα σηκώνει τη γειτονιά στο πόδι για να προστατεύονται τα σπίτια του λαού, για να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν τα «κοράκια»;

➡️ Ποιος θα σταθεί απέναντι στις νέες θυσίες που είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν από τον λαό οι επιχειρηματικοί και οι τραπεζικοί όμιλοι σε περίπτωση νέας κρίσης;

➡️ Πώς θα δώσει ο λαός τη μάχη ενάντια στο νέο ξεζούμισμα που θα φέρει η «ολική επαναφορά» των πρωτογενών πλεονασμάτων;

➡️ Ποιον θα έχουν στο πλευρό τους οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες ενόψει της κλιμάκωσης της επιδρομής στο εισόδημά τους;

➡️ Πώς θα οργανωθεί η λαϊκή πάλη αν όχι με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Πώς θα σταθεί ο λαός απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και τις ΝΑΤΟικές «διευθετήσεις» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο;

Από καλύτερες θέσεις απευθυνόμαστε πλατιά στον λαό

Σήμερα, μετά το αυξημένο ποσοστό του ΚΚΕ, από καλύτερες θέσεις, με περισσότερη πείρα ο λαός μπορεί να ακουμπήσει στο Κόμμα, να δώσει στα παραπάνω ερωτήματα επιθετική - αγωνιστική απάντηση. Εχοντας καθαρό ότι η επίθεση του κεφαλαίου θα ενταθεί, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

➡️ Με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να μπει τέλος στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας, στους εκβιασμούς, στην παραλυτική λαϊκή συναίνεση.

➡️ Τώρα ΚΚΕ! Με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, για να γίνουν τα επόμενα βήματα, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 27-28/5/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.