Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε κόκκινο ορμητικό ποτάμι! Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού! Να ανασάνει ο λαός! Να ανοίξουμε το δρόμο για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό! (VIDEO) - Άλλη μία μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά - #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ. Κουτσούμπας: Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε κόκκινο ορμητικό ποτάμι! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού! Να ανασάνει ο λαός!

Άλλη μία μεγάλη συγκέντρωση, αυτή του Πειραιά, κατέγραψε το ΚΚΕ λίγες ώρες πριν τις κάλπες!!! Στο κόκκινα ντύθηκε και η πλατεία Κοραή για να στείλει μήνυμα: Με οργή, με καρδιά και με μυαλό τώρα ΚΚΕ!

«Περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, λοιπόν, που θα είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό, για να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θα υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια σύνθεση και να έχει» τόνισε σε ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως «τέτοιους βουλευτές έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας. Αγωνιστές. Έτοιμους, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να τα φέρουν όλα τούμπα για τη ζωή που μας αξίζει και όχι dealers μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σαν εκείνους που μοστράρουν στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. Γι’ αυτό λοιπόν, κανένας δισταγμός! Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα βρει ο λαός την επόμενη μέρα μαζί του και όχι απέναντί του!».

«Τώρα ΚΚΕ λοιπόν!» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε ότι «χιλιάδες νέες ψήφοι να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα σε αυτό το σύστημα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευτέρα χρειάζεται ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!»

Στη μεγάλη συγκέντρωση χαιρέτισαν: Ο Βασίλης Γκιτάκος, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β΄ Πειραιά και ο Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης ε.α. και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από τη σημερινή συγκέντρωση, εδώ στον Πειραιά, θέλουμε να σας πούμε με όλη μας τη δύναμη: Ναι, μπορούμε!

Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό!

Και ειδικά εδώ από τον Πειραιά, την πόλη όπου γεννήθηκε το κόμμα μας πριν 105 χρόνια, την πόλη των μεγάλων εργατικών αγώνων! Λέμε με σιγουριά, ότι μπορεί και τώρα να το κάνει, με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ σε όλη την πόλη, με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε κάθε συνοικία και Δήμο. Να κοκκινίσουν ξανά οι γειτονιές του Πειραιά, το Πέραμα, η Νίκαια, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, ο Κορυδαλλός. Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού! Να ανασάνει ο λαός της πόλης!

Μπορούμε τώρα πια, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, και μετά από μια πολύ μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη τη χώρα, να πούμε ότι το βλέπουμε από παντού. Το είδε όλη η Ελλάδα στις εικόνες της τεράστιας συγκέντρωσής μας προχθές στο Σύνταγμα. Το βλέπουμε και σήμερα εδώ, σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά.

Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που σήμερα σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, στην ουσία το έχουν αποφασίσει! Τους λέμε: Μη διστάζετε, μην το αναβάλλετε για αργότερα, μην υποκύψετε σε κανέναν εκβιασμό την τελευταία στιγμή, όχι άλλος χαμένος χρόνος! Την Κυριακή στην κάλπη ο καθένας θα είναι μόνος του στο παραβάν, αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Η επιλογή που θα κάνει να είναι, με οργή, με καρδιά και μυαλό, με ψήφο στο ΚΚΕ. Αν το κάνει αυτό, θα βγει από το παραβάν με ψηλά το κεφάλι, χωρίς αμφιβολίες μήπως χρειαστεί σύντομα να “κόψει το χέρι του”, με σιγουριά ότι δε θα διαψευστεί η επιλογή του. Θα ξέρει ότι η ψήφος που έδωσε θα παραμείνει όπως την έδωσε, αφού το ΚΚΕ δεν θα κάνει, μετεκλογικά, άλλα από αυτά που λέει προεκλογικά. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος ή κάποια που θα ψηφίσει άλλο κόμμα και μπορεί να το πει αυτό με σιγουριά;

Αυτός που θα ψηφίσει ΚΚΕ, θα ξέρει ότι η πράξη του αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά ότι με χιλιάδες ακόμα ανθρώπους θα νιώθει περήφανος, θα σμπαραλιάσει όλων των ειδών τους εκβιασμούς, βάζοντας και ο ίδιος το δικό του λιθαράκι για να είναι όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ. Γιατί όλοι μας μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ και να αφήσουμε μόνους τους όσους νομίζουν ότι έχουν το λαό του χεριού τους, ότι μπορούν να εκβιάζουν ασύστολα. Να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα.

Και όσο περισσότερο αυτοί φοβούνται, η ελπίδα για εμάς, τους πολλούς, μεγαλώνει. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρός ο ίδιος ο λαός. Και ο λαός έχει πείρα. Μας ξέρει, μας γνωρίζει, γι’ αυτό εμπιστεύεται τους κομμουνιστές στα εργατικά συνδικάτα, εκεί που δίνεται η καθημερινή μάχη για την επιβίωση, για αυξήσεις μισθών και μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και βλέπει τη δύναμη των συνδικάτων να μεγαλώνει, να ζωντανεύει με τη συμμετοχή περισσότερων, όπως οι χιλιάδες στο σωματείο του Μετάλλου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του.

Αυτή η δύναμη φάνηκε και προχθές, που δεν έπεσε σφυριά στη Ζώνη, στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, στο Μώλο Δραπετσώνας, στα ναυπηγεία Σπανόπουλου, επειδή ήταν μέρα απεργίας. Αυτή είναι η δύναμη της εργατικής τάξης, όταν συνειδητοποιεί τη θέση της, τα συμφέροντά της, ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί της και βλέπει πως μέσα από τον συλλογικό αγώνα μπορεί να αποσπά κατακτήσεις που αποδεικνύονται πολύτιμες ανάσες στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε. Βλέπει, ποιοι μπαίνουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, κάθε μέρα, χωρίς να καλούν σε καμία αναμονή, ακόμα και μια ανάσα πριν τις εκλογές. Γι’ αυτό οι δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ είναι πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που δίνει τον τόνο συνολικά στις λαϊκές διεκδικήσεις στην πόλη, όπως ενάντια στην άθλια κατάσταση τόσο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όσο και στα τρία νοσοκομεία του Πειραιά. Ενάντια σε επενδυτικά σχέδια που σημαίνουν περαιτέρω υποβάθμιση των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής για καλύτερη ποιότητα ζωής, για πρόσβαση στη θάλασσα και σε ελεύθερους χώρους για αναψυχή, για προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου στις ήδη επιβαρυμένες λαϊκές συνοικίες, όπου υπάρχουν καζάνια πετρελαιοειδών αλλά δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.

Τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες εμπιστεύονται εκατοντάδες γονείς, μέσα από τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, για να μπουν μπροστά στον αγώνα και τη διεκδίκηση ενός σχολείου στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Τέτοιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ και στον Πειραιά! Και περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, σημαίνει μεγαλύτερη στήριξη αυτής της προοπτικής. Αντίθετα τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τους εμπιστεύεται η ένωση μεγαλοϊδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, που εξέδωσε και πρόταση σταυροδοσίας, μάλιστα, συμπεριλαμβάνοντας 1 υποψήφιο της ΝΔ και 2 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιά.

Περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, λοιπόν, που θα είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό, για να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θα υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια σύνθεση και να έχει. Που θα είναι μαζί με τον λαό που χάνει τα σπίτια του από τα κοράκια των funds, στους καταπέλτες των πλοίων μαζί με τους ναυτεργάτες, μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας, μαζί με τους νέους γονείς, για μια καλύτερη ζωή εκείνων και των παιδιών τους.

Τέτοιους βουλευτές έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας. Αγωνιστές. Έτοιμους, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να τα φέρουν όλα τούμπα για τη ζωή που μας αξίζει και όχι dealers μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σαν εκείνους που μοστράρουν στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων.

Γι’ αυτό λοιπόν, κανένας δισταγμός! Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα βρει ο λαός την επόμενη μέρα μαζί του και όχι απέναντί του!

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις 22 του Μάη, γνωρίζουμε καλά τι περιμένει το λαό μας. Δεν αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών για να μάθουμε ότι μας περιμένουν σκληρές μάχες υπεράσπισης και διεκδίκησης λαϊκών δικαιωμάτων και όποιος δεν το έχει δει ακόμα, έχει μέχρι και την τελευταία στιγμή αφορμές για να δει τη σύμπλευση των άλλων κομμάτων.

Αυτό δείχνει, για παράδειγμα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κατρούγκαλου, γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου έχει πολλές ακόμη πλευρές -πέρα από τις εισφορές των επαγγελματιών- που όχι μόνο διατήρησε η ΝΔ , αλλά επέκτεινε παραπέρα, για τον χωρισμό της σύνταξης σε κύρια και ανταποδοτική με το κράτος να εγγυάται μόνο την πρώτη, για τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, για τις μειώσεις συντάξεων, για τα ποσοστά αναπλήρωσης. Είχε την προσωπική διαφορά που έχει αποτέλεσμα σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην μπορούν να πάρουν τις αυξήσεις που τόσο χρειάζονται, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και πολλά ακόμη...

Ακόμη και για το ζήτημα των εισφορών των επαγγελματιών, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έναν απαράδεκτο εκβιασμό: είτε υψηλές εισφορές για να πάρεις στα βαθιά γεράματα μια σχετικά αξιοπρεπή σύνταξη, είτε πιο χαμηλές για να πάρεις συντάξεις πείνας. Όμως, η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Αυτά, όμως, θα τα έχουμε απέναντί μας τη Δευτέρα γιατί, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα υπηρετήσει με ζήλο τον στόχο της λεγόμενης “δημοσιονομικής σταθερότητας” και τα ματωμένα πλεονάσματα. Θα υπηρετήσει με ζήλο τις επιταγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Θα εφαρμόσει τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα συνεχίσει τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για να σωθούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα funds. Θα μας εμπλέξει ακόμα πιο ενεργά στα ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Γι’ αυτό και η ΝΔ εκβιάζει, όταν λέει ότι αυτό που κρίνεται την επόμενη των εκλογών είναι το αν θα πάρει νέα καθαρή εντολή για να συνεχίσει “με σταθερότητα” το αντιλαϊκό της έργο. Διαφημίζει μάλιστα το έργο της ως κυβέρνηση, τις μεγάλες επενδύσεις, την πολιτική που ακολούθησε στην πανδημία, την ολοκληρωτική παράδοση της υγείας στους λαίμαργους επιχειρηματίες, το master plan για την Cosco, που συνεχίζει την παράδοση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, το οποίο πούλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βαρουφάκη να πιέζει τότε ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει!

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει το λαό, θέλοντας να υφαρπάξει τις ψήφους των ανθρώπων που αγωνιούν, που θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνηση που μας λένε, όταν στα βασικά δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτό που ζούμε σήμερα; Εκτός βέβαια αν θεωρεί προοδευτικούς όλους αυτούς που έχει μαζέψει στα ψηφοδέλτιά του, που σουλατσάρει μαζί τους αγκαζέ κι εδώ στον Πειραιά: τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους της ζώνης. Ε όχι, δεν θα τους χαρίζουμε τη λέξη “πρόοδος” για να την αμαυρώνουν άλλο. Για εμάς η πρόοδος βρίσκεται μέσα στο λαό και στην πάλη του για κοινωνικές αλλαγές.

Αλλά, βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ, έτοιμο και πρόθυμο να αποτελέσει συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει απολέσει τις ευθύνες για τη συμμετοχή του σε τόσες και τόσες κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τις ζωές μας.

Και το ΜεΡΑ25 όμως, καλό θα είναι όταν λέει τη λέξη “ρήξη”, να κοιτάζει κανένα λεξικό, γιατί ρήξη και όρκοι πίστης στην ΕΕ, δεν πάνε μαζί. Γιατί ρήξη με το σύστημα, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάποιος, που αρνείται να το ονοματίσει και μάλιστα τρέχει να το προστατεύσει τώρα που αρκετοί, κυρίως νέοι και νέες, φαίνεται ότι αρχίζουν και το αμφισβητούν, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό, αλλά κάτι άλλο, που μόνο εκείνος ξέρει! Προσοχή στους πονηρούς των εκλογών, λοιπόν! Γιατί και αυτοί οι διάφοροι, στις ίδιες ράγες κινούνται.

Ας τους αφήσουμε λοιπόν μόνους τους να κάνουν τις κολεγιές τους. Απέναντί τους όλοι μας, με ισχυρό το ΚΚΕ. Μόνοι τους, όλοι αυτοί μια έγνοια έχουν, να γεμίζουν με κέρδη τα ταμεία των μονοπωλιακών ομίλων.

Όλοι μας, όμως, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις ζωές μας. Και πρώτοι οι νέοι, οι χιλιάδες μαθητές που, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι κι εδώ στον Πειραιά, ξεχύθηκαν στους δρόμους λίγους μήνες πριν, αμέσως μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στα Τέμπη και βροντοφώναξαν ότι δεν έφταιγε ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, αλλά τα κέρδη τους και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Και τα μεγάλα αυτά κέρδη έχουν κοστίσει πολλές ζωές. Και οι Πειραιώτες το ξέρετε καλά, από τους αδικοχαμένους και τους σακατεμένους εργάτες της COSCO, την υγειονομική βόμβα των καζανιών στη Δραπετσώνα και το Πέραμα, τους αδικοχαμένους εργάτες της ζώνης. Όλα στο βωμό του κέρδους. Αυτή την ανάπτυξη θέλουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σε εκείνον τον κόσμο, που έχει αγανακτήσει από την ασταμάτητη επίθεση που του κάνουν όλες η κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, και μας λέει καλοπροαίρετα: “μα τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι να αλλάξει άμεσα η ζωή μας έστω και λίγο προς το καλύτερο”; Εμείς τού απαντάμε τα εξής και τον καλούμε να προβληματιστεί εδώ και τώρα: Καμία κυβέρνηση δεν έφερε άμεσα αλλαγές προς το συμφέρον του λαού. Το αντίθετο μάλιστα, όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις, τελικά έφεραν άμεσες αλλαγές που μας κάνανε όμως τη ζωή χειρότερη.

Ο λαός όμως, είδε άμεσες λύσεις, μόνο όταν ο ίδιος αγωνίστηκε κόντρα σε αυτές τις κυβερνήσεις που τον καταδυνάστευαν. Οι εργάτες της COSCO, για παράδειγμα, με τον αγώνα τους και την αταλάντευτη και παλικαρίσια τους στάση, κατάφεραν να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να ανοίξουν τη συζήτηση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς τους. Βλέποντας τη δύναμή τους, κατάφεραν να αποσπάσουν άμεσα αποτελέσματα και να νικήσουν το ως τότε ανίκητο γίγαντα. Άρα ναι. Ο λαός μπορεί να δει και άμεσες λύσεις, μόνο δυναμώνοντας το ΚΚΕ και τον αγώνα του.

Γιατί ισχυρό ΚΚΕ και ταυτόχρονα αδύναμα τα κόμματα που θα συγκροτήσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, θα σημάνει, από την επόμενη κιόλας μέρα, ισχυρούς αγώνες και κατακτήσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του εργαζόμενου.

Το ΚΚΕ έχει αυτή τη δυνατότητα, γιατί η ίδια η πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησής του, έχει ως κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εκμεταλλευτών του λαού. Γιατί ποτέ, σε όλη του την ηρωική πορεία, όχι απλά δε δεσμεύτηκε σ’ αυτούς που τα υπόλοιπα κόμματα προσκυνάνε, αλλά συγκρούεται μαζί τους με όλες τους τις δυνάμεις. Αυτή η πρόταση του ΚΚΕ είναι και η ελπίδα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Γιατί σήμερα, την εποχή των γιγάντιων τεχνολογικών επιτευγμάτων, της τεχνητής νοημοσύνης, στη χώρα μας, με τον τόσο μεγάλο πλούτο που έχει, τα τόσα φυσικά αγαθά, με το τεχνικά καταρτισμένο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό μπορεί ο λαός μας να απολαύσει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, να δουλεύει λιγότερο και να απολαμβάνει περισσότερα!

Γιατί είναι παράλογο σήμερα, στη χώρα με τόσο ήλιο, τόσο ορυκτό πλούτο, νερό, αέρα, να μη μπορεί ο λαός μας, αξιοποιώντας σχεδιασμένα όλες τις πηγές ενέργειας, να απολαμβάνει φθηνό ρεύμα.

Στη χώρα μας, με τόσους δασκάλους που σήμερα είναι είτε άνεργοι, είτε βορά στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, ή και στο ίδιο το κράτος, να υπάρχουν σχολεία χωρίς καθηγητές!

Γιατί είναι παράλογο, σήμερα, να μην μπορούν τα νέα ζευγάρια να έχουν το δικό τους σπίτι, με τα ενοίκια να είναι πλέον δυσβάσταχτα και εδώ στον Πειραιά.

Γιατί είναι παράλογο, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να γίνεται ξενοδοχείο για φρεγάτες του ΝΑΤΟ και κρουαζιερόπλοια και ταυτόχρονα ο λαός μας να χρυσοπληρώνει ένα ταξιδάκι μέχρι την Αίγινα.

Γιατί είναι παράλογο σήμερα, την εποχή της τεράστιας επιστημονικής εξέλιξης, να θρηνούμε 57 και πλέον νεκρούς, επειδή θεωρείται κόστος η τηλεδιοίκηση, τα μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές.

Αυτό το παράλογο που βιώνουμε έχει όνομα: Λέγεται καπιταλισμός, το σύστημα δηλαδή που ζούμε και κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, που βάζει τα κέρδη του πάνω από τις ζωές μας!

Σε αυτό το παλιό, το ξεπερασμένο σύστημα είμαστε ενάντια και θα το ανατρέψουμε μαζί με το λαό, για να φέρουμε το φωτεινό αύριο.

Όλα αυτά, χρειάζονται το λαό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις, όχι απλό ψηφοφόρο κυβερνήσεων, έτοιμο να γίνει αφέντης στον πλούτο που παράγει. Σε αυτή λοιπόν την κυβέρνηση, το ΚΚΕ θα είναι μπροστά με όλες του τις δυνάμεις.

Ναι, λοιπόν! Το ΚΚΕ και πρόγραμμα εξουσίας και πρόγραμμα διακυβέρνησης έχει και είναι έτοιμο να συμβάλει, ώστε αυτή η πραγματικά λαϊκή διακυβέρνηση, να έρθει στο προσκήνιο. Και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τη νύχτα μέρα, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ πάντα στο πλάι του λαού, μέχρι την τελική του νίκη.

Δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να μπαίνουμε μπροστά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, εκεί που κρίνεται η σταθερότητα για το λαό, για τη ζωή του, για την πρώτη κατοικία του, ενάντια στους πλειστηριασμούς, παντού, όπως κάναμε και την προεκλογική περίοδο. Κρατώντας γερά το νήμα των αγωνιστικών παραδόσεων και της κληρονομιάς του λαού μας. Τιμώντας τα 100 χρόνια της ηρωικής Κοκκινιάς. Τιμώντας την αντιφασιστική νίκη των λαών την 9η Μάη εκεί που χύθηκε το αίμα του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Και όχι ψαρεύοντας χρυσαυγίτικες ναζιστικές ψήφους, όπως έκανε προχθές ο κύριος Τσίπρας. Είναι ντροπή και αίσχος για κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο αυτά που ξεστόμισε. Λες και δεν πέρασαν τόσα χρόνια εγκληματικής δράσης... Πόσοι παρασυρμένοι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μπορεί να υπάρχουν ακόμα από τους 160.000 ψήφους που πήρε η Χρυσή Αυγή το 2019; Αλλά ο Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν μείνει κολλημένοι στο 2012, γι’ αυτό και μεταλλάσσονται όλο και πιο δεξιά, συντηρητικά!

Οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες του Πειραιά, πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά κριτήριο ψήφου. Όσοι και όσες σκέφτονταν ακόμα να ψηφίσουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση της ΝΔ, τους λέμε να τους εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός όλους αυτούς: Και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, έτσι όπως το παρουσιάζει ο Τσίπρας, μάλλον και αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, που επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε μετανάστες εργάτες, ήταν κάποιοι “παραπλανημένοι” άνθρωποι που πίστευαν ότι έτσι πολεμάνε το σύστημα. Γιατί, τι διαφορά έχει να χαρακτηρίζεις παραπλανημένους αυτούς που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω και -10 χρόνια μετά- επιμένουν να στηρίζουν αυτή την εγκληματική οργάνωση; Γιατί δεν κάνει ο κ. Τσίπρας μια βόλτα στη Β' Πειραιά να του πουν για την πολύπλευρη στήριξη της Χρυσής Αυγής από διάφορα ύποπτα επιχειρηματικά συμφέροντα και κυκλώματα; Δεν ξέρει μήπως, αυτό που ξέρουν όλοι οι Πειραιώτες, ότι οι χρυσαυγίτες, είχαν πάρει εργολαβία την επίθεση των εργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στους αγωνιστές συνδικαλιστές και στο ΠΑΜΕ;

Βέβαια, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι -και εδώ στον Πειραιά- ο δήθεν αντιστυστημικός Κασιδιάρης στέλνει τώρα συστημένες ψήφους σε συστημικά κόμματα. Έτσι ήταν, όμως, πάντα η σοσιαλδημοκρατία. Δυστυχώς, έδινε τη δυνατότητα στους φασίστες να παίζουν τα παιχνίδια τους, γιατί βάφτιζε “προοδευτική” τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, και απογοήτευε λαϊκές δυνάμεις.

Εδώ στον Πειραιά, έχει αποδειχθεί πιο καθαρά, από ότι οπουδήποτε αλλού και ποιοι είναι αυτοί που ενισχύουν τους ναζί και ποιον έχουν πραγματικό αντίπαλό τους και πώς αντιμετωπίζονται.

Μία είναι η αντιφασιστική ψήφος μεθαύριο: Και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που τους πολεμάει και όχι, φυσικά σε αυτούς που τους χαϊδεύουν, για κάποια ψηφαλάκια!

Και να ξέρετε, συντρόφισσες και σύντροφοι, τίποτα δεν είναι στάσιμο! Τρανό παράδειγμα: Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το πάλαι ποτέ άπαρτο κάστρο της ΔΑΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, γέμισε με κόκκινα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο του αγώνα και της ελπίδας, αναδεικνύοντας στις φοιτητικές εκλογές την “Πανσπουδαστική” σε πρώτη δύναμη ξανά, και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά και ψήφους, στέλνοντας την παράταξη της ΝΔ στον αγύριστο, όπως έγινε σε όλη την Ελλάδα!

Με αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας, αξιοποιούμε κάθε ώρα και κάθε λεπτό που απέμεινε. Για να βρει η 22η Μάη πιο ισχυρό τον λαό, με πιο ισχυρό ΚΚΕ και εδώ. Με κομμουνιστές βουλευτές και στην Α’ και στη Β’ Περιφέρεια του Πειραιά.

Ναι, η ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει άμεσα τη φωνή του λαού και μέσα στη βουλή, θα γίνει δύναμη στους αγώνες που θα δώσουμε. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ασυμβίβαστη με την υποταγή και τον αντιλαϊκό μονόδρομο που καλλιεργεί αυτό το σύστημα. Ψήφος τιμωρίας απέναντι σε όσους μας έφεραν ως εδώ και μας ετοιμάζουν αντίστοιχη συνέχεια. Ψήφος αποκάλυψης της αλήθειας, για κάθε τι που συμβαίνει εις βάρος του λαού μας. Ψήφος ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, στη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο λαός και η νεολαία.

Περισσότερο απ’ όλα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας και αισιοδοξίας για να δυναμώσει η πάλη για μια συνολικά καλύτερη ζωή. Είναι η μόνη ψήφος που θα τους κόψει τον αέρα, θα δώσει ανάταση ευρύτερα σε όλο το λαό. Είναι το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο της ελπίδας, της περηφάνιας και της εντιμότητας.

Τώρα ΚΚΕ λοιπόν! Χιλιάδες νέοι ψήφοι να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα σε αυτό το σύστημα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευτέρα χρειάζεται ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!

Για να ανοίξουμε το δρόμο, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.