Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ: Συγκέντρωση στην Αθήνα ενάντια στους πλειστηριασμούς (VIDEO) — Σωματεία - Φορείς - Γείτονες - Δυνάμεις του ΚΚΕ: Απέτρεψαν έξωση επαγγελματία - Πέταξαν έξω τους κλητήρες από το μαγαζί! — ΠΑΜΕ: Κινητοποιήσεις σήμερα (31/5/2023) ενάντια σε προγραμματισμένους πλειστηριασμούς — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! - #ΠΑΜΕ

*

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Απέτρεψαν έξωση επαγγελματία - Πέταξαν έξω τους κλητήρες από το μαγαζί!

Δυνάμεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της γυναίκας που απειλήθηκε με έξωση

*

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Συγκέντρωση τώρα στην Αθήνα ενάντια στους πλειστηριασμούς — Παρέμβαση Σωματείων απέτρεψε πλειστηριασμούς από fund

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και Φοιτητικοί Σύλλογοι, στη «Cepal» στη Λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα.

Κάτω από την παρέμβαση, η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούσε η κινητοποίηση. Τα χρέη θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις δυνατότητες των οφειλετών.

Αφού η αδικία έχει γίνει νόμος, η αντίσταση είναι το καθήκον μας, σημείωσαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς» και «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Γιώργος Πέρρος, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, η Έφη Χαλιού, από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς σημείωσε ότι 700.000 πλειστηριασμοί που ετοιμάζονται να γίνουν μπορούν να σταματήσουν με τον αγώνα.

«Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι πλειστηριασμοί μπορούν να ανατραπούν μόνο με τον δικό μας τον αγώνα, τη δική μας τη συμμετοχή, τη δική μας αποφασιστικότητα, «ο ένας με τον άλλον να σώσουμε τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας».

Είμαστε εδώ σήμερα για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας τόνισε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σημειώνοντας ότι μαζί με τα εργατικά σωματεία δείχνουμε τον δρόμο.

Επισήμανε ότι χθες το απόγευμα αποτράπηκε ακόμα μια έξωση και κατήγγειλε ότι ακόμα και τώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση το κράτος έχει συνέχεια σε βάρος του λαού, άρα συνέχεια πρέπει να έχει και ο αγώνας. «Η λύση είναι η ενίσχυση του αγώνα, των Σωματείων που είναι αποκούμπι για κάθε επαγγελματία, για κάθε εργαζόμενο», υπογράμμισε.

902

ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια σε προγραμματισμένους πλειστηριασμούς


 

Σε κινητοποιήσεις στα funds «cepal» και «dovalue» καλεί το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 31 Μάη, ενάντια σε προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα αφορά την Τετάρτη στις 12 μ. στην «cepal» στη Λεωφόρο Συγγρού (με ραντεβού στις 11.30 π.μ. στο σταθμό Μετρό του ΦΙΞ - πεζόδρομος Κουκακίου) και στις 2 μ.μ. στη «dovalue» στην Καλλιθέα, στο σταθμό του Ηλεκτρικού.

Στις κινητοποιήσεις καλεί η ΟΒΣΑ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς καλεί τα σωματεία, τους φορείς και τις γειτονιές της Αττικής να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τις επόμενες μέρες. Ιδιαίτερα καλεί όλους τους οφειλέτες που έχουν δάνεια «κόκκινα» ή νιώθουν ότι τελικά δε θα καταφέρουν να τα αποπληρώσουν, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων, να έρθουν σε επικοινωνία με την Επιτροπή.

«Στη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται απαντάμε: Κανένας μόνος - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει πως «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού».

Σημειώνει ότι «ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται και θα γιγαντωθεί. Οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές, ο κάθε άνθρωπος που δεν ανέχεται την αδικία και τη βαρβαρότητα, να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στους βιοπαλαιστές, εργάτες και επαγγελματίες που γίνονται λεία στις ορέξεις των αρπακτικών, να δημιουργηθεί ένα τοίχος αποτροπής υφαρπαγής του δικαιώματος στην κατοικία. Το κάθε σωματείο, η κάθε γειτονιά να γίνουν κάστρα του αγώνα. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Αφού λοιπόν η αδικία έγινε νόμος, η αντίσταση είναι το καθήκον».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.