Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΔΑΠ: Όργιο βίας και νοθείας ετοιμάζει στις εκλογές των συλλόγων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) Θεσσαλονίκης — Το ξεσκεπάζουν με ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φοιτητικές εκλογές #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»

Ξεσκεπάζουν το όργιο νοθείας που ετοιμάζει η ΔΑΠ στις εκλογές στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης

Το όργιο της βίας και της νοθείας που ετοιμάζει η ΔΑΠ στις εκλογές των συλλόγων στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης ξεσκεπάζουν με ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φοιτητικές εκλογές.

Η ανακοίνωση αποκαλύπτει τον μηχανισμό βίας, νοθείας, εξαγοράς και εκβιασμών στους φοιτητές τον οποίο έχει στήσει η ΔΑΠ, η οποία ταυτόχρονα προσπαθεί να εμφανίσει ως «παράνομες» τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τι πραγματικά συμβαίνει στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης;

Στις 3 και 4 Μαΐου πραγματοποιούνται οι εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Η κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιχειρεί με θράσος και ψέματα να εμφανίσει ως “παράνομες” τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών και κατηγορεί την Πανσπουδαστική Κ.Σ. για νοθεία. Όμως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί! Σήμερα αποκαλύπτουμε με στοιχεία και ονόματα τη “συνδικαλιστική μαφία” της ΔΑΠ στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Θεσσαλονίκης και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τη ΝΔ να πάρουν επίσημα θέση στις καταγγελίες.

Σύλλογοι στα χέρια των φοιτητών ή της “συνδικαλιστικής μαφίας” της ΔΑΠ;

Το 2019, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) απορρόφησε τα πρώην Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και δημιούργησε στη θέση τους νέα Τμήματα.

Τα επόμενα χρόνια οι φοιτητές μέσα από μαζικές συνελεύσεις προχώρησαν στην ίδρυση νέων φοιτητικών συλλόγων, με καταστατικά που εγκρίθηκαν από το Πρωτοδικείο και αντιστοιχούν στις σχολές του καινούργιου Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκαν οι Σύλλογοι Φοιτητών στη Σχολή Μηχανικών και στη Σχολή Επιστημών Υγείας. Οι σύλλογοι αυτοί πρωτοστάτησαν σε μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, όπως αυτές του 2022, που απέτρεψαν τη συγχώνευση και κατάργηση δύο Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών και μεταφορά στις Σέρρες!

Πρώτη φορά το 2022 πραγματοποίησαν ελεύθερες φοιτητικές εκλογές, χωρίς νοθεία, με μαζική συμμετοχή φοιτητών, σχεδόν 800 στο σύνολο. Σε αυτές τις εκλογές, στους νέους φοιτητικούς συλλόγους είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι φοιτητικές παρατάξεις. Συμμετείχαν η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η ΕΑΑΚ, το Bloco (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και μια άλλη ανεξάρτητη παράταξη. Η μόνη παράταξη που επέλεξε να μην συμμετάσχει ήταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ…

Γιατί η ΔΑΠ δε συμμετέχει στις εκλογές των συλλόγων στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης;

Γιατί εδώ και δεκαετίες η ΔΑΠ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έχει στήσει έναν μηχανισμό βίας, νοθείας, εξαγοράς και εκβιασμών στους φοιτητές τον οποίο επιχειρεί να διατηρήσει. Οι καταγγελίες έπεφταν βροχή όλα τα προηγούμενα χρόνια:

  • Εκλογές με μπράβους και τραμπουκισμούς φοιτητών όπως το 2019.
  • Δυο και τρεις φοιτητές μαζί στο ίδιο παραβάν (!) ή κάλπες σε διαδρόμους χωρίς παραβάν.
  • Απειλές σε φοιτητές πως “αν δεν ψηφίσεις ΔΑΠ δε θα πάρεις ποτέ πτυχίο” ή “εδώ ψηφίζουμε μόνο ΔΑΠ”.
  • Ψηφοδέλτια σε διαφανείς φακέλους για να διακρίνεται τι ψηφίζει κάθε φοιτητής, ώστε μέλος της ΔΑΠ στημένο πάνω από την κάλπη να φωνάζει «σαλάμι» κάθε φορά που διέκρινε ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής, και άλλο μέλος της εφορευτικής επιτροπής να φακελώνει τον «απείθαρχο» σπουδαστή στις λίστες

Αυτό το απόστημα της βίας και της νοθείας έσπασε το 2022 με τις εκλογές στους νέους συλλόγους! Σε αντίθεση, λοιπόν, με τις πραγματικές εκλογές των φοιτητών και όλες τις άλλες παρατάξεις, η ΔΑΠ παρουσιάζει έναν δικό της ενιαίο "φοιτητικό σύλλογο ΔΙΠΑΕ", με καταστατικό του ...1986 (!) που αφορά το ...ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (!), που προφανώς δεν υπάρχει πια. Δηλαδή ένα σύλλογο φάντασμα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ίδρυσης (πρακτικό ίδρυσης, καταστατικό) και προφανώς χωρίς λειτουργία. Εμφανίζει, μάλιστα, συγκεντρωτικά αποτελέσματα δήθεν «εκλογών» που έγιναν το 2022 σε ένα άδειο πανεπιστήμιο από φοιτητές και χωρίς καμία νομιμοποίηση ή έλεγχο των διαδικασιών τους! Μιλάει μάλιστα για “αυτοκρατορία” και είναι λογικό, αφού κατεβαίνει κυριολεκτικά ...μόνη της!

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές εκλογές του 2023;

Έτσι φτάσαμε στο 2023, με τους συλλόγους ΣΕΥ και Μηχανικών να αναπτύσσουν μια σημαντική δράση, να παλεύουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές, να συμμετέχουν στις μεγάλες διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη κ.α.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης πρότειναν την πραγματοποίηση ελεύθερων, ανόθευτων εκλογών, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και συνδυασμών, στους αναγνωρισμένους φοιτητικούς συλλόγους την ημερομηνία που πραγματοποιούνται πανελλαδικά οι εκλογές. Η ΔΑΠ αρνήθηκε την αναγνώριση των φοιτητικών συλλόγων, αναγνωρίζοντας μόνο τον «Σύλλογο φοιτητών ΔΙΠΑΕ» που αμφισβητείται η ίδια του η ύπαρξη (!). Παράλληλα, αρνήθηκε την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και δήλωσε πως θα οριστεί εφορευτική επιτροπή που θα αποτελείται μόνο από στελέχη της ΔΑΠ, αναπαράγοντας και γνωστές απειλές για τους όρους πραγματοποίησης των εκλογών.

Η ΔΑΠ, με απόφασή της, αρνείται να συμμετάσχει σε ενιαίες δημοκρατικές εκλογές στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει μόνη της σε «εκλογές» νοθείας. Το αποτέλεσμα αυτής της παρωδίας είναι ήδη προαποφασισμένο!

Ως αποτέλεσμα της αμφισβήτησης όλων των κανονισμών πραγματοποίησης των εκλογών και των απειλών, οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση των Φοιτητικών Εκλογών στο ΔΙΠΑΕ στις 3 και 4 Μάη.

Η συνδικαλιστική μαφία της ΔΑΠ ξεσκεπάζεται!

Μόνο τις τελευταίες μέρες:

  • Στο ΔΙΠΑΕ εμφανίζονται ως «φοιτητές με κατατακτήριες εξετάσεις» κάτι 40άρηδες ΔΑΠίτες, στελέχη της ΝΔ, με ύποπτες βεβαιώσεις σπουδών, απόφοιτοι του ΠΑΜΑΚ και της Οδοντιατρικής ΑΠΘ! Πρώτη φορά βλέπουμε οδοντίατρο στα 40 του να θέλει να γίνει νοσηλευτής ή γεωπόνος! Άσχετοι τύποι ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις «εκλογές» που ετοιμάζει η ΔΑΠ!
  • Στέλεχος της ΔΑΠ στο ΔΙΠΑΕ κυκλοφορεί με 3 φοιτητικά πάσο από διαφορετικές σχολές! Όπως είναι γνωστό, κάθε φοιτητής δικαιούται μόνο ένα πάσο. Πώς βρέθηκαν στα χέρια του 3 πάσο; Σε πόσες σχολές είναι γραμμένος; Πόσα ακόμα στελέχη της ΔΑΠ έχουν τέτοια προνόμια; Σε πόσες σχολές θα ψηφίσουν οι συγκεκριμένοι;
  • Συγκεκριμένο στέλεχος της ΔΑΠ (Κ.Μ.) αναφέρει ότι ο ρόλος του είναι να είναι μεσάζοντας της γραμματείας! Έχει στήσει μηχανισμό βεβαιώσεων σπουδών!!! Παράλληλα, παραδέχεται ότι η ΔΑΠ διατηρεί τους καταλόγους των φοιτητών, ενώ οι πρυτανικές αρχές αρνούνται να τους παραχωρήσουν στις εφορευτικές επιτροπές των συλλόγων!
  • Ο πρόεδρος του «Συλλόγου Φοιτητών ΔΙΠΑΕ» έως το 2022, (Ε.Φ, στέλεχος της ΔΑΠ) αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα διατροφής της ΣΕΥ εμφανίζεται ως φοιτητής με κατατακτήριες στο ίδιο τμήμα!!! Δίπλα στην υπογραφή του σε σχετικό ψήφισμα του «συλλόγου» προς το ΔΣ του ΟΑΣΘ εμφανίζεται σφραγίδα που αναγράφει «Σύλλογος Μεταπτυχιακών»! Αλήθεια, σε ποιο κύκλο σπουδών βρίσκεται; Πώς βρίσκονται στα χέρια του όλες οι σφραγίδες;
  • Ο νυν αυτοπροσδιοριζόμενος πρόεδρος του Συλλόγου ΣΕΥ (Κ.Μ, στέλεχος της ΔΑΠ) παραδέχτηκε δημόσια, πως στις περσινές «εκλογές» που είχε στήσει η ΔΑΠ, η εφορευτική επιτροπή ορίστηκε στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6).
  • Στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ έχουν απευθύνει χαιρετισμό ως πρόεδροι του «φοιτητικού συλλόγου» 3 διαφορετικοί άνθρωποι με γκρίζα μαλλιά!!!

Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα:

  • Τι στάση κρατάει το Υπουργείο Παιδείας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες;
  • Η Διοίκηση του Ιδρύματος τι απαντάει για όλα αυτά;

Τα στοιχεία που καταγγέλλουμε βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Οι φοιτητές να τους απομονώσουν!

Να κάνουν δική τους υπόθεση τις φοιτητικές εκλογές!

Η ΔΑΠ δεν έχει χωνέψει ακόμα την περσινή της ήττα και προσπαθεί με όλα τα μέσα να αλλοιώσει τη φωνή των φοιτητών. Το ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης δεν είναι η εξαίρεση! Θέλουν να γίνει ο κανόνας σε όλη την Ελλάδα! Πριν λίγες μέρες αποκαλύψαμε κι άλλα “περίεργα” φαινόμενα σε άλλες σχολές!

Δε θα περάσει! Οι φοιτητές θα στείλουν μήνυμα καταδίκης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και διεκδίκησης για τις σπουδές και τη ζωή τους!

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε νέο και νέα! Δε χωρά κανένας εφησυχασμός!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια σε όλη τη χώρα να κάνει δική του υπόθεση την πραγματοποίηση ανόθευτων φοιτητικών εκλογών και την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε όλους τους συλλόγους! Να μην επιτρέψει στη συνδικαλιστική μαφία της ΔΑΠ να επανέλθει στο προσκήνιο!

Συμμετέχουμε μαζικά στα ψηφοδέλτια και ψηφίζουμε Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!»

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.