Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Μάκης Παπαδόπουλος: Παράπλευρη απώλεια του κοινού προγράμματος ΣΥΡΙΖΑΝΔΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ ο Γ. Κατρούγκαλος — Να βγούμε από τις ράγες οι οποίες καθορίζονται από τις δεσμεύσεις της ΕΕ, την άρχουσα τάξη, τα κέρδη των ομίλων — Στον Τσακαλώτο: Εσείς φέρατε την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την οποία θέλετε να μας απαλλάξετε τώρα, επειδή πείσατε έναν κόσμο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική — Δεσμεύονται πως απ' τη μια θα υπάρχουν πλεονάσματα κι απ' την άλλη πως δεν θα φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! (VIDEO)

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Παράπλευρη απώλεια» του κοινού προγράμματος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ο Γ. Κατρούγκαλος (VIDEO)

«Παράπλευρη απώλεια» του κοινού προγράμματος της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ, την παραίτηση του Γ. Κατρούγκαλου. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» υπογράμμισε πως το κοινό τους πρόγραμμα φαίνεται από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει και με τον έναν και με τον άλλο.

Ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως από τη στιγμή που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται ότι θα υπάρχουν πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια και από την άλλη ότι δεν θα φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, δεν χρειάζεται να ψάξουμε κάποια κρυφή ατζέντα.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα, τόνισε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έδωσε μια πιο αληθινή εικόνα της οικονομίας σε σχέση με αυτή που παρουσιάζουν τα άλλα κόμματα, καθώς υπάρχει πορεία επιβράδυνσης της ελληνικής οικονομίας, έχουμε πολύ ακριβότερο δανεισμό, θα απαιτηθούν πολύ πιο αυστηρά πλεονάσματα από την ΕΕ και είμαστε μπροστά σε μια νέα διεθνή κρίση.

«Όλα αυτά λένε σε αυτούς που μας ακούν ότι πρέπει να κρατούν πολύ μικρό καλάθι ακόμα και για αυτά που ακούμε ως προεκλογικές εξαγγελίες, γιατί θα έχουν όλα ένα μεγάλο ''εάν''. Πέρα από το γεγονός πως οι συγκεκριμένες εξαγγελίες, ακόμη κι αν υλοποιηθούν, δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες. Δηλαδή μπορεί να έχουμε μια ονομαστική αύξηση μισθού που θα τη φάει ο πληθωρισμός τροφίμων, όχι ο γενικός πληθωρισμός που είναι πολύ μεγαλύτερος», σημείωσε. 

Ως προς τον στόχο των αστικών κομμάτων για την επενδυτική βαθμίδα, υπογράμμισε πως η βελτίωση των όρων δανεισμού θα αφορά τους μεγάλους ομίλους.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την εμπειρία από τον κλάδο των Κατασκευών και του Τουρισμού, σημείωσε πως πετύχαμε ως χώρα ρεκόρ επενδύσεων και κερδών το προηγούμενο διάστημα κι «αυτό το ρεκόρ αντανακλά τσακισμένα δικαιώματα, κονιορτοποιημένους μισθούς και εξαντλητικά ωράρια στα εργοτάξια και στα μεγάλα ξενοδοχεία».

Η επενδυτική βαθμίδα προϋποθέτει ματωμένα πλεονάσματα για τα οποία θα πληρώσουμε εμείς, ενώ οι τράπεζες θα δίνουν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων στον λαϊκό κόσμο, πρόσθεσε. 

«Λέμε ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε στις ίδιες ράγες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Ράγες οι οποίες καθορίζονται από τις δεσμεύσεις της ΕΕ, την άρχουσα τάξη, τα κέρδη των ομίλων», ξεκαθάρισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, προειδοποιώντας πως «αν συνεχίσουμε σε αυτές τις ράγες θα συνεχίσει να μειώνεται το πραγματικό λαϊκό εισόδημα, ανεξάρτητα από το τι λέει ο ένας και ο άλλος προεκλογικά».

Απευθυνόμενος δε στον Ευκλ. Τσακαλώτο, που ήταν στο ίδιο πάνελ, είπε: «Εσείς φέρατε την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την οποία θέλετε να μας απαλλάξετε τώρα, γιατί πείσατε έναν κόσμο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική».

Όπως είπε, το ΚΚΕ δεσμεύεται για μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίξει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο.

«Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής για να φτάσουμε σε μια οργάνωση της κοινωνίας που δεν θα αγωνιούμε αν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα αγωνιούμε αν θα ζεσταθούμε τον χειμώνα, δεν θα αγωνιούμε πώς θα βγάλουμε τον μήνα, δηλαδή θα έχουν καταργηθεί ως εμπορεύματα οι βασικές κοινωνικές μας ανάγκες και θα κατοχυρωθούν ως κοινωνικά δικαιώματα», σημείωσε.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.