Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Κώστας Γουλιάμος: Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός δεν είναι χρήμα για να χρεοκοπεί ή Η μέθοδος στρουθοκαμήλου του κ. Μητσοτάκη

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ

Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός δεν είναι χρήμα για να χρεοκοπεί

*

Του Κώστα Γουλιάμου

Καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

(Πηγή: https://www.facebook.com/kosta.gouliamos)

*

Τη μέθοδο στρουθοκαμήλου επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας σε πρόσφατη ερώτηση δημοσιογράφου, είπε: «θα έβγαινα να πιω μια μπύρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα για να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής… να καταλάβω πως μπορείς να υπερασπίζεσαι μια ιδεολογία η οποία χρεοκόπησε».

Η δήλωση Μητσοτάκη εντυπωσιάζει μόνο το κομματικό ακροατήριο των παντός φύσης και ιδεολογικού τύπου νεοφιλελεύθερων αστών, τους πολιτικά αφασικούς ή/και άτομα με πολιτική αβελτηρία. Δεν πρόκειται απλά και μόνο για μια αντιεμπειρική στάση, βαθύτατα ανιστορική και, πάντως, παραπλανητική προσέγγιση του πρωθυπουργού.

Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης ανήκει σ' εκείνη τη γενιά των εκκεντρικά γιάπηδων πολιτικών που συνδιαμορφώνουν ένα οικοδόμημα δημόσιας σφαίρας επικίνδυνα απολίτικο, αποιδεολογικοποιημένο και αποταξικοποιημένο.

Για τούτο και στα αποθέματα σκέψης τους ευδοκιμεί -μεταξύ άλλων-, το πιο συντηρητικό θυμικό, τέτοιο ακριβώς που να ανταπεξέρχεται στον αδυσώπητο ρυθμό της ροής των εντυπώσεων και του φαντασμαγορικού που επιβάλλουν οι μηχανισμοί ενημέρωσης.

Επομένως είναι ευκολότερο γι’ αυτή τη γενιά, για αυτό το είδος πολιτικών να επιδίδονται σε αγώνα παραπλάνησης, διατυπώνοντας πολιτικά ισοπεδωτικές, όσο και αντιεπιστημονικές απόψεις.

Στην παρούσα πολιτική συγκυρία γίνεται πιο ευδιάκριτη η όσμωση της κυρίαρχης ισοπεδωτικής αντίληψης με την «κεφαλαιοποίηση» του lifestyle στα πεδία του πολιτικού βίου.

Με το πολιτικά yuppie lifestyle σε έξαρση κι’ ένταση, επιχειρείται η διαιώνιση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας της αστικής τάξης.

Ταυτόχρονα, με το φαντασμαγορικό υπερθέαμα και την αισθητικοποίηση της πολιτικής, επιχειρείται αφενός να καταστεί ανυπόληπτη οποιαδήποτε ανατρεπτική μορφή πολιτικής δράσης, αφετέρου να υπονομευτεί ή/και αποδομηθεί η ιστορία του κομμουνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, επιλεκτικά ο κ. Μητσοτάκης «αγνοεί» τη συγχρονία και διαχρονία της ιστορίας του κομμουνισμού, η οποία αποτυπώνεται καθημερινά και παντού στην πάλη των λαών για χειραφέτηση και απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να γνωρίζει πως η πάλη του λαού δεν είναι χρήμα για να χρεοκοπεί. Δεν είναι κεφάλαιο που, ως τρομακτικός ισοπεδωτής ή/και ως άλλος Ερυσίχθονας, κατατρώει χωρίς σωτηρία τον πυρήνα της ζωής μας.

Για αυτό ακριβώς και ο λαός παλεύει παντού -και εξακολουθητικά θα παλεύει- «για το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό: τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.