Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Πέραμα: Το νέο χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος — Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 12 Μάη 2023, με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών είχαν προειδοποιήσει για «ατύχημα» στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία — ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ — «Θέλουμε να γυρίζουμε σώοι σπίτια μας» - Συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στη Ζώνη και νέα απεργία αύριο — Μαύρα πανιά στο υπουργείο Ναυτιλίας από τους απεργούς της Ζώνης — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! - #ΠΑΜΕ (7 VIDEO)


*

Φάκελος «Εργατικά Ατυχήματα»: Η «ανάπτυξή τους» τσακίζει τις ζωές μας

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες να σκοτώνονται ή να σακατεύονται, καταδεικνύοντας ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

*

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Τα Συνδικάτα στη Ζώνη είχαν προειδοποιήσει για «ατύχημα» πριν 15 μέρες!

Τρίτη 30/05/2023 - 11:13

Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 12 Μάη 2023, με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών είχαν προειδοποιήσει για «ατύχημα» στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε προφήτες ούτε μάντεις κακών. Απλά ζούνε την «πίεση για παραπάνω δουλειά, για πιο γρήγορη παράδοση κάθε πλοίου» που

«οδηγεί καθημερινά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ατυχήματα στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία, κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα ή περισσότερα τραγικά γεγονότα»,
όπως σημείωναν στην ανακοίνωσή τους.

Με την ίδια ανακοίνωση κατήγγειλαν την απουσία ελέγχων που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς 

«η κυβέρνηση, συνεχίζοντας σταθερά τον δρόμο των προηγούμενων, έχει στην ουσία καταργήσει κάθε έλεγχο στους χώρους δουλειάς, απαξιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που ελέγχουν την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αφήνοντας την εργοδοσία να θησαυρίζει ανενόχλητη».

Και πριν στεγνώσει το μελάνι, η πραγματικότητα ήρθε δυστυχώς να τους επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο. Με τον θάνατο ενός συναδέλφου τους και τον τραυματισμό άλλων.

Κανείς δεν δικαιούται να κάνει τον ανήξερο. Τόσο η κυβέρνηση, που μετέτρεψε τα ναυπηγεία σε ντεκόρ για προεκλογικές φιέστες, όσο και η εργοδοσία επανειλημμένα είχαν προειδοποιηθεί από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στη Ζώνη και συνολικά στο Λιμάνι.

Τα μικρά και μεγάλα «ατυχήματα» είναι καθημερινότητα εδώ και καιρό στα ναυπηγεία της «επανεκκίνησης» που διαφημίζει η κυβέρνηση. Έτσι, είχαμε «σήματα προειδοποίησης» από τα δύο εργατικά «ατυχήματα» στις 23 και 24 Μάη που έγιναν σε πλωτή δεξαμενή των Ναυπηγείων της Σύρου, όπως και η πτώση θανάτου εργαζόμενου σε επισκευαζόμενο πλοίο και πάλι στα Ναυπηγεία της Σύρου στις 20 Απρίλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισές από τις 14 σελίδες της ΣΣΕ της Ζώνης αφορούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κι όμως, αυτή είναι η Σύμβαση που τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να κάνουν υποχρεωτική, επιτρέποντας στους εργοδότες να ξεσαλώνουν.

902

*

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

«Θέλουμε να γυρίζουμε σώοι σπίτια μας» - Συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στη Ζώνη και νέα απεργία αύριο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τρίτη 30/05/2023 - 13:33

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο του εγκλήματος και της εργοδοσίας, όπως χαρακτήρισαν το υπουργείο Ναυτιλίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι εργάτες της Ζώνης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα, με τον ένα νεκρό εργάτη και τους δύο τραυματίες.

Οι εργαζόμενοι βρήκαν κλειστή την πύλη του υπουργείου, η οποία άνοιξε κάτω από την παρέμβαση των ίδιων των απεργών και τελικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» βροντοφώναξαν οι απεργοί, έχοντας στο πλευρό τους και εργαζόμενους από άλλους κλάδους.  

«Θέλουμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας, απαιτούμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς», ξεκαθάρισαν. Καλούν σωματεία και φορείς σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη 30 Μάη στις 6.30 μ.μ., στην πύλη της Ζώνης. Επίσης, αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μάη με αγωνιστικό ραντεβού στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Εξάλλου το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Κοραή, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.  

Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας, τον ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας και τον ΓΓ του υπουργείου Εργασίας.

Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τη συνάντηση ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής επισήμανε ότι η μαζικότητα και μαχητικότητα των εργαζομένων εξανάγκασε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους. Παράλληλα απέσπασαν κάποιες δεσμεύσεις, όπως το να γίνονται καθημερινά έλεγχοι από τις Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου και αν χρειαστεί να κάνουν και διπλοβάρδια. Όσον αφορά τους τεχνικούς Ασφαλείας να παραμένουν περισσότερες ώρες στα καράβια, ειδικά στις εργασίες που είναι σοβαρές. Τα Σωματεία απαιτούν την πλήρη παρουσία τους και αν χρειαστεί να κάνουν και υπερωριακή απασχόληση.

Ο Άκης Αντωνίου υπογράμμισε ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα πρέπει να δοθούν επίσημα, γραπτώς, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τα υπουργεία, μέχρι αύριο στις 10 π.μ. που είναι η νέα απεργία και συγκέντρωση.

«Ό,τι έχουμε κατακτήσει, το έχουμε καταφέρει με τους αγώνες μας και έτσι θα συνεχίσουμε», τόνισε.

Μαύρα πανιά στο υπ.Ναυτιλίας από τους απεργούς εργάτες της Ζώνης

Σε μια συμβολική κίνηση οι απεργοί κρέμασαν μαύρα πανιά στην πρόσοψη του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου.
  • Άμεση κήρυξη της Τοπικής ΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός.

Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Στο πλευρό τους, ο Γιώργος Πέρρος, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι από πολλούς χώρους δουλειάς, από εργατικά Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, οι οποίοι πήραν και τον λόγο στη συγκέντρωση.

Παρούσα και η σύζυγος του νεκρού εργάτη, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους απεργούς. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου τους. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Σήμερα είναι η πέμπτη απεργία που κάνουμε μέσα στο 2023 με κύριο αίτημα την έλλειψη μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, σημείωσε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για το ζήτημα της ασφάλειας, σημειώνοντας ότι τόσα χρόνια που γινόντουσαν κινητοποιήσεις και απεργίες, λέγανε ότι δημιουργούμε πρόβλημα και ότι διώχνουμε τα καράβια.

Θύμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε γίνει διακοπή εργασιών, γιατί είχε διαπιστωθεί αμίαντος σε υλικά, αντί να παρθούν μέτρα για το τι θα γίνει, έδωσαν εντολή άρσης της διακοπής εργασιών. Ενώ μιλώντας για τη σημερινή κυβέρνηση, είπε ότι μετέτρεψε την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, «σε λίγο θα την κάνει και ΜΚΟ για να μη γίνονται και καθόλου έλεγχοι».

Είχαμε προειδοποιήσει για το έγκλημα, τόνισε ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών της Ζώνης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν και άλλοι εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας με συνθήματα όπως «Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές».

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου και ακολουθούσαν Σωματεία και φορείς που συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των εργατών της Ζώνης.

Φθάνοντας στο υπουργείο, οι εργαζόμενοι βρήκαν κλειστή την πύλη του υπουργείου, η οποία άνοιξε κάτω από την παρέμβαση των ίδιων των απεργών.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.