Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αλέξης Τσίπρας: «Στις «προοδευτικές δυνάμεις τείναμε το χέρι της συνεργασίας»... ψηφίζοντας τα μισά κυβερνητικά νομοσχέδια! — Απελπισμένη προσπάθεια να ρίξει το βάρος της ήττας σε όλους πλην ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Απελπισμένη προσπάθεια να ρίξει το βάρος της ήττας σε όλους πλην του ΣΥΡΙΖΑ

Στις «προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας» και «καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο είχαν μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ», απέδωσε την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, παραβλέποντας ότι 4 χρόνια έτεινε ο ίδιος το χέρι στην κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζοντας τα μισά κυβερνητικά νομοσχέδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονταν «ότι τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς», σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μετακυλίσουν το βάρος της μεγάλης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού», αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί στρατηγική αντιπολίτευση στην πολιτική της ΝΔ.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα», απαντώντας σε σενάρια που έθεταν θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντως, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο για τις κάλπες του Ιούνη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.