Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ: Δυο κινήματα σε οικονομική συσκευασία ή Εμπρός να σηκώσουμε την τέντα πάνω απ' την Ελλάδα! — Δοκιμασμένη «ρεαλιστική» αντιπολίτευση στα μέτρα του κεφαλαίου — ΚΚΕ: Το «αντίπαλο δέος» — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

ΠΑΣΟΚ

Δοκιμασμένη «ρεαλιστική» αντιπολίτευση στα μέτρα του κεφαλαίου

Αν και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ αποδεικνύοντας τη στρατηγική σύμπλευση εντούτοις ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» όπως ισχυρίστηκε την Τρίτη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ο συσχετισμός που προέκυψε την Κυριακή μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και του κόμματος Βελόπουλου, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού άλλης μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης, αλλά και μιας συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Καθώς, άλλωστε, η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούργιο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει, τη λεηλασία της εργατικής - λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε την Κυριακή στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας» και την προσπάθεια απόσπασης ευρύτερης λαϊκής συναίνεσης στο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, ο Ανδρουλάκης αράδιασε μια σειρά φληναφήματα τύπου

«ο ελληνικός λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια».

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση ψήφισε μια σειρά εκτρωματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια και ευρωενωσιακές Οδηγίες, γιγαντώνοντας ένα ανεξέλεγκτο δίκτυο παρακολουθήσεων και φακελώματος σε βάρος λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Εξερχόμενος δε του Μεγάρου, δίνοντας εκ νέου διαπιστευτήρια στο σύστημα, διαβεβαίωνε ότι θα «διασφαλίσει» «ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης», όπως και ότι θα «υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας» «και όχι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές σε νέες περιπέτειες», όπου σταθερότητα η απρόσκοπτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Προηγούμενα, στον «ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Μάντζος μιλούσε για «ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει επιτέλους μία ισχυρή, γνήσια, προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση, μία εναλλακτική θετική πρόταση, δομημένη πάνω σε ρεαλιστικούς όρους διακυβέρνησης».

Όπου «ρεαλισμός» οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα αστικά πολιτικά κόμματα να υλοποιήσουν π.χ. τα 350 βαριά αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» που προβλέπει μέχρι και το 2026 το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, ή τους σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που προϋποθέτει το «αναθεωρημένο» Σύμφωνο Σταθερότητας.

Αλλωστε και η «προγραμματική αντιπολίτευση» ή η «θετική εναλλακτική» που ευαγγελίζεται πάλι το ΠΑΣΟΚ έχει φανεί στην πράξη τι σημαίνει, όταν με βάση το κοινό τους πρόγραμμα, για εξυπηρέτηση στόχων του κεφαλαίου, ταυτίστηκε στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες τα τελευταία 4 χρόνια κατά 68,88% με τη ΝΔ και κατά 65,08% με τον ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους έλεγε αλλεπάλληλα «ναι», ενώ δήθεν αντιπαρατίθεται «προγραμματικά».

Στην ίδια ρότα, εξάλλου, τα προηγούμενα χρόνια έφερε το πρώτο μνημόνιο και το ψήφισε με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη. Κατόπιν ψήφισε μαζί με ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. το δεύτερο, ενώ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Ποτάμι ψήφισε και το τρίτο.

Νομίζοντας ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και πασχίζοντας να υφαρπάξουν την ψήφο του ώστε να εκτοπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην έκφραση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, ο Μάντζος αποσιώπησε τα παραπάνω απευθύνοντας ταυτόχρονα «κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να χτίσουμε ξανά μαζί το Κίνημα της Αλήθειας, στο ΠΑΣΟΚ (...) ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου».

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.