Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΕΕΔΔΑ: Νάκμπα, 75 χρόνια ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης — ΚΚΕ: Αλληλεγγύη και αποφασιστική στήριξη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλληλεγγύη και αποφασιστική στήριξη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Σε ανακοίνωσή του για την 75η επέτειο της Νάκμπα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της 75η επετείου της Νάκμπα, 15 Μάη 1948, της μέρας που το νεοσύστατο ισραηλινό κράτος προχώρησε σε μαζικές δολοφονίες και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και τη στήριξή του στον πολύχρονο, ηρωικό του αγώνα. Καταδικάζει τις επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που έχουν οδηγήσει αυτές τις μέρες στον θάνατο περισσότερων από 31 Παλαιστινίων, εκ των οποίων είναι 6 παιδιά και 3 γυναίκες.

Πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττεται με τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, η πολιτική των οποίων τροφοδοτεί την επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στην περιοχή.

Με την αλληλεγγύη και την αποφασιστική στήριξη των λαών μπορεί ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού να βρει δικαίωση, ενάντια στους κάθε είδους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

Για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Για το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

902

Ανακοίνωση ΕΕΔΔΑ για την επέτειο της Νάκμπα (15 Μάη)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052  e-mail: eedda@otenet.gr web: www.eedda.gr

*

75 χρόνια Νάκμπα

Ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά μαζί με τον παλαιστινιακό λαό, όπως κάθε χρόνο στις 15 Μάη, την επέτειο της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της παλαιστινιακής γης. Μια επέτειος που συμπυκνώνει όλη την αγριότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι από την επεκτατική, καταπιεστική, βάρβαρη πολιτική του κράτους του Ισραήλ με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, αποθρασυμένη από τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, συνεχίζει την επέκταση των εποικισμών, τις απαλλοτριώσεις γης, τις εξώσεις ακόμα και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παλαιστινιακή γη ολοένα και περισσότερο. Εκπρόσωποί της προβαίνουν σε εμπρηστικές ενέργειες εμφανίζοντας χάρτες του «Μεγάλου Ισραήλ», στους οποίους περιλαμβάνεται ακόμα και η Ιορδανία. Ή σε εξωφρενικές δηλώσεις ισχυριζόμενοι ότι «δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, αυτοί είναι εφεύρεση του περασμένου αιώνα». Δυναμιτίζουν έτσι παραπέρα την ήδη έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στη Γάζα και στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι επιθέσεις τους επεκτείνονται και στη γειτονική Συρία σε μια επίδειξη δύναμης. Η πολιτική αυτή εξαχρειώνει ακόμα περισσότερο τους έποικους που, με τη συνδρομή του κατοχικού στρατού, προχωρούν σε βίαιες επιθέσεις ενάντια σε άμαχους Παλαιστίνιους.

Αυτός είναι ο «στρατηγικός» σύμμαχος της χώρας μας, για τον οποίο επαίρεται η ελληνική κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, και συνεχίζει να υπογράφει οικονομικές, εμπορικές, στρατιωτικές συμφωνίες και συνεργασίες μαζί του.

Η ΕΕΔΔΑ θα είναι πάντα αλληλέγγυα με τον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του, θα καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ με κάθε μέσο και τρόπο, θα στηλιτεύει την «αδράνεια» του ΟΗΕ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα και δεν απαιτεί καν την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων, θα καταδικάζει την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν το Ισραήλ και τις επιθέσεις του ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Ο παλαιστινιακός λαός με τους αγώνες του θα νικήσει!

Αθήνα, 11 Μάη 2023

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.