Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ένας κόκκινος χείμαρρος στο άνυδρο τοπίο της αστικής δημοκρατίας (VIDEO) - #τωρα_ΚΚΕ

#τωρα_ΚΚΕ

*

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

*

Να εκτοξευτούν τα ποσοστά του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός

Συνέντευξη στο «Mega» παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ της Δευτέρας 1η Μάη, στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Ενόψει της εκλογικής μάχης κατήγγειλε την υποκρισία που περισσεύει στα αστικά πολιτικά κόμματα που επιδίδονται σε κοκορομαχίες ενώ έχουν σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα.

Υπογράμμισε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί – όπως και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα - με το Ταμείο Ανάκαμψης που αποτελεί νέο υπερμνημόνιο με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, ενώ έχουν υιοθετήσει την πολιτική των funds για να σωθούν οι τράπεζες.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων που έχουν κοινή στρατηγική, όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε ψήφισαν από κοινού μία σειρά νομοσχέδια και το τρίτο μνημόνιο.

Εάν το ΚΚΕ συμμετείχε σε μία κυβέρνηση θα ήταν πραγματική προδοσία των θέσεών του, γιατί όποια κυβέρνηση κι αν βγει, με όποια σύνθεση κι αν έχει, θα είναι εξίσου αντιλαϊκή και χειρότερη από την προηγούμενη, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δ.Κουτσουμπας αναφέρθηκε στους μισθούς και τις ΣΣΕ που έχουν καταργηθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τη φοροεπιδρομή, την ακρίβεια και τα ψίχουλα που δίνουν οι αστικές κυβερνήσεις στους μισθούς των εργαζομένων γιατί η πολιτική τους είναι να υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο το εφοπλιστικό, το τραπεζικό, το εμπορικό.

Ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κατήγγειλε την πολιτική που μετατρέπει σε εμπόρευμα την Υγεία, την Παιδεία, την Ενέργεια, με βάση το κέρδος του επιχειρηματία.

Για τα Ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει μια πτώση των τόνων που παρατηρείται σε προεκλογική περίοδο και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, υπογράμμισε ότι παραμένει η τούρκικη επιθετική εξωτερική πολιτική, δηλαδή, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η ελληνική κυβέρνηση, με την ανοχή της, αφήνει τους συμμάχους της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να κάνουν τέτοιες συζητήσεις με την τούρκικη ηγεσία για να υπάρξει υποχώρηση σ’ αυτά και να πάνε όλα πακέτο.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε ότι είναι ιμπεριαλιστικός, ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ ενώ είχε ξεκινήσει με παρεμβάσεις και άλλων δυνάμεων του ευρωατλαντικού άξονα, με παρεμβάσεις και στα εσωτερικά της Ουκρανίας.

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί σε εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τις συμβάσεις του Δουβλίνου καθώς και στην ανάγκη μείωσης των ορίων συνταξιοδότησης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.