Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Νέα Δειμοκρατία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει «ισχυρή πλειοψηφία» και «ισχυρή κυβέρνηση» για να εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου το αντιλαϊκό του πρόγραμμα — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ζητάει «ισχυρή πλειοψηφία» για να εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου το αντιλαϊκό του πρόγραμμα

Δευτέρα 29/05/2023 - 09:50

Συνέντευξή το πρωί της Δευτέρας στο «Mega».

Ενόψει της κάλπης της 25ης Ιούνη, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ακόμα και μια οριακή πλειοψηφία μπορεί να μην είναι αρκετή για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο, σταχυολογώντας, περιλαμβάνει τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την επίτευξη ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τον λαό, ζήτησε να διαλέξει ανάμεσα σε «σταθερότητα ή περιπέτειες», προσθέτοντας ότι υπάρχει μόνο μία κυβερνητική πρόταση, αυτή της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε γενικόλογα σε «βελτίωση διαθέσιμου εισοδήματος» με προεκλογικές υποσχέσεις για «καλύτερους μισθούς από το πλεόνασμα της ανάπτυξης», την ώρα που ο λαός πληρώνει την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά ταυτόχρονα ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν θα ξοδεύουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους δημοσιονομικούς κανόνες», επιβεβαιώνοντας πώς ό,τι μπαίνει στη μία τσέπη του εργαζόμενου, θα βγαίνει από την άλλη.

Μάλιστα, επιχείρησε μια ανοίκεια καπηλεία, λέγοντας ότι «βάλαμε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και δώσαμε δουλειές, γι’ αυτό πήραμε 38% στο Πέραμα, όπου οι εργαζόμενοι αμείβονται καλύτερα», σκοπίμως αποκρύπτοντας το γεγονός ότι οι εργάτες της Ζώνης, με σκληρούς αγώνες, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έχουν πετύχει κατακτήσεις.

Όσο για τα περί «τάξης», η κυβέρνηση της ΝΔ -ακολουθώντας κατά πόδας την προηγούμενη κυβέρνηση- προώθησε μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων στον κλάδο και μετέτρεψε τα ναυπηγεία Ελευσίνας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, στρώνοντας το έδαφος για γενίκευση τέτοιων αντιδραστικών ρυθμίσεων σε μια σειρά εργασιακούς χώρους. 

Ακόμα, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, προσπαθώντας να πείσει ότι «θα έχει θετική επίπτωση στους πολίτες» γιατί «θα μειώσει τα επιτόκια», αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να ανταποκριθούν και οι τράπεζες»...

Με αφορμή την επανεκλογή Ερντογάν στην Τουρκία, ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή η πρόσφατη βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών να έχει ουσιαστική συνέχεια, ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι τουρκικές αιτιάσεις όπως εκφράζονται από την «γαλάζια πατρίδα», δεν αλλάζουν.

Ανοίγοντας πάντως ορθάνοιχτο παράθυρο στις επώδυνες διευθετήσεις που δρομολογούνται στην περιοχή με ΝΑΤΟική σφραγίδα, δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην επερχόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα επιδιώξει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς «πρέπει να συζητούμε παρότι διαφωνούμε».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι είναι «ευκαιρία να θέσω το πλαίσιο πως θα κινηθούμε», το οποίο περιλαμβάνει την «οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών», ενώ όπως είπε «θέματα κυριαρχίας δεν πρόκειται να συζητηθούν ποτέ», τη στιγμή που η ίδια η εμπειρία δείχνει ότι το ελληνοτουρκικό παζάρια και τα διάφορα ΝΑΤΟικά διαβούλια αξιοποιούνται από την Άγκυρα για την προβολή του συνόλου των απαράδεκτων αξιώσεων της. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.