Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

ΣΥΡΙΖΑΝΔΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ: 3 κόμματα στη συσκευασία του ενός ή Οι 3 καμπαλέρος στο ίδιο το μέρος — ΚΚΕ: Το «αντίπαλο δέος» — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

Κωμωδία

Εκεί που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ τσακώνονταν για το ποιος θα κυβερνήσει, με όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς, τώρα ο καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είναι για το ποιος θα «παίξει» την... αντιπολίτευση στη ΝΔ! Το έργο αλλάζει ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, από δράμα σε... κωμωδία.

Η ΝΔ θα συνεχίσει ως ακόμα χειρότερη κυβέρνηση για τον λαό, όπως συμβαίνει με κάθε επόμενη κυβέρνηση, που κλιμακώνει το «έργο» της προηγούμενης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ζητάει πίσω την ψήφο όσων τον εγκατέλειψαν, για να αποτελέσει μια «ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση στην ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβερνητική πλειοψηφία». Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε το κόμμα του «μνημονίου 3» ως κυβέρνηση.

Που στήριξε εμβληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ (50% των νομοσχεδίων της).

Που ως πρόγραμμά του έχει το κοινό αντιλαϊκό τους,

  • το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενά του,
  • τα «κοστολογημένα» μέτρα των ματωμένων πλεονασμάτων,
  • τις πανάκριβες για τον λαό «πράσινες» μπίζνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ των ΝΑΤΟικών δεσμεύσεων.

Μέχρι προχτές, εξάλλου, έραβε κοστούμι συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, για να εφαρμόσει αυτός το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που τώρα λέει ότι θα το... αντιπολιτευθεί!

Και την ίδια ώρα στελέχη του που δεν συντονίστηκαν ακόμα με το νέο προεκλογικό αφήγημα «καρφώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφημίζοντας την ετοιμότητά του να προσφέρει συναίνεση στη ΝΔ ακόμα και για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ως γνωστόν η ΝΔ επιδιώκει να συμπεριλάβει και το άρθρο 16!

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το κόμμα του «μνημονίου 1», μέχρι την παραμονή των εκλογών της 21ης Μάη ζητούσε αυξημένο ποσοστό για να το καταθέσει στον σχηματισμό κυβέρνησης, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ποιος θα ερχόταν πρώτος.

Τώρα, μπροστά στη νέα κάλπη, ζητάει να γίνει ο «ισχυρός πόλος» της αντιπολίτευσης στη ΝΔ, την ίδια ώρα που ο γραμματέας του, Α. Σπυρόπουλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αν δεν είναι αυτοδύναμη, θυμίζοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει εδώ και καιρό «όλες οι δυνάμεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) να συνομιλήσουν»!

Το ίδιο αφήνει να εννοηθεί και η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα»...

Από αυτά τα κόμματα, που σήμερα παριστάνουν ότι ανατριχιάζουν με το ενδεχόμενο «ηγεμονίας» της ΝΔ, αλλά μέχρι χτες ψήφιζαν μαζί της τα περισσότερα αντεργατικά νομοσχέδια και κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις, το μόνο που μπορεί να περιμένει ο λαός είναι ένας νέος γύρος συναινέσεων και στήριξης των επόμενων αντιλαϊκών πολιτικών.

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν:

  • Δεν επαναλαμβάνει μόνο τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις που αποτελούν κοινό τόπο στα προγράμματα όλων, αλλά αποκαλύπτει και ότι οι «δεσμεύσεις» τους για καλύτερους τάχα μισθούς είναι σαν τις κάλπικες δεκάρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τριετίες, που μένουν παγωμένες τουλάχιστον μέχρι το 2027 και, αν ποτέ ξεπαγώσουν, δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ!

«Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους» λοιπόν για τους εργαζόμενους τα καλέσματα από αυτές τις δυνάμεις, που ψαρέψουν ψήφους στη γνήσια λαϊκή ανησυχία για την άγρια επίθεση που ετοιμάζει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο λαός, που υποφέρει από την πολιτική που φέρει τη σφραγίδα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πια μεγάλη πείρα.

Έχει επιλογή για πραγματική αντιπολίτευση, με βάση τα δικά του συμφέροντα:

  • Ισχυρό ΚΚΕ, για να οργανωθεί ακόμα καλύτερα η άμυνα του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή συναίνεση, αλλά και για να ανοίξουν δρόμοι αντεπίθεσης.

Ριζοσπάστης - Η Άποψή μας, 25/5/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.