Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Τα κέρδη τους οι ζωές μας — ΚΚΕ: Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στον κλάδο που ο Κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε σε προεκλογικό ντεκόρ— Αγωνιστική απάντηση για μέτρα προστασίας των εργατών — Απεργία την Τρίτη (30/5/2023) και συγκέντρωση στην πύλη αποφάσισε το Συνδικάτο Μετάλλου (VIDEO) — Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας! (VIDEO) — ΠΑΜΕ: Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών! — Εργαζόμενοι: Αντί για μέτρα προστασίας είδαμε φιέστες με τον πρωθυπουργό (VIDEO)

*

Φάλελος «Εργατικά ατυχήματα»

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες να σκοτώνονται ή να σακατεύονται, καταδεικνύοντας ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

Αντί για μέτρα προστασίας είδαμε φιέστες με τον πρωθυπουργό

*

Νεκρός ένας εργάτης και δυο τραυματίες στη Ζώνη - Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας!

*

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Απεργία την Τρίτη και συγκέντρωση στην πύλη αποφάσισε το Συνδικάτο Μετάλλου

Δευτέρα 29/05/2023 - 18:37

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα ο θάνατος του συνάδελφου μας και ο σοβαρός τραυματισμός δύο ακόμα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με αφορμή το νέο έγκλημα που σημειώθηκε στη Ν/Ζώνη Περάματος κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο, καλώντας όλους «την Τρίτη 30/5/2023 στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στις 8 π.μ., στη κεντρική πύλη Περάματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση πάρθηκε στην διάρκεια συνεδρίασης των διοικήσεων του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν/Β Ελλάδας, του Παραρτήματος ναυπηγείων «Σπανόπουλου» και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μάη 2023. (Διαβάστε παρακάτω).

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Το Συνδικάτο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του νεκρού εργαζόμενου. Εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση στους δύο τραυματίες εργάτες. Σήμερα θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφο μας στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελείται στην Ναυπηγοεπισκευστική ζώνη του Περάματος, στη Σύρο, στη Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση και τους ανύπαρκτους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Μόλις τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα αυτά. Δεν είμαστε μάντεις, κάθε μέρα προειδοποιούμε για αυτό που βιώνουμε.

Κάθε μέρα που ξεκινάμε για δουλειά, σε κάθε κινητοποίηση που κατεβαίνουμε η πρώτη και η τελευταία μας σκέψη είναι "ποιος θα είναι ο επόμενος νεκρός μας,". Σήμερα ήταν ο συνάδελφός μας, ο Γιάννης Νομικός ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο χώρο εργασίας του ενώ ακόμα δύο συνάδελφοί μας σακατεύτηκαν από την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας.

Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, εδώ στο Πέραμα έχουν τραυματιστεί σοβαρά 3 συνάδελφοι μας, στη Σύρο πέθανε ακόμα ένας και τραυματίστηκαν δύο, στη Σαλαμίνα τραυματίστηκε ένας.

Στο νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, οι τρεις συνάδελφοι μας εκτελούσαν εργασίες αποσυναρμολόγησης της προπέλας του πλοίου Asterion ll στη πλωτή δεξαμενή lll της Cosco. Το τέταρτο πτερύγιο της προπέλας έπεσε και τους καταπλάκωσε λόγω ελλείψεως κατάλληλου εξοπλισμού για την εκτέλεση εργασιών. Περιμένουμε άμεσα να ενημερωθούμε αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι δεν υπήρχε άδεια για τις εν λόγω εργασίες, γεγονός που αφήνει έκθετους τη πλοιοκτήτρια εταιρεία και τον εργολάβο.

Με προεκλογικό αέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στο Πέραμα αλλά είδε μόνο χαμόγελα. Τα χαμόγελα των μεγαλοεργολάβων, μπροστά στα νέα τεράστια κέρδη που βγάζουν από την απλήρωτη, ανασφαλή και επικίνδυνη εργασία μας. Δεν είδε τα πρόσωπα των δικών μας οικογενειών που αγωνιούν αν θα επιστρέψουμε ζωντανοί και υγιείς στο σπίτι μας.

Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζουν και κάνουν προεκλογικές φιέστες. Εργαζόμενοι χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς μέτρα προστασίας, με μισθούς πείνας ενώ η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων, η Cosco, η Onex πανηγυρίζουν αμύθητα κέρδη.

Απαιτούμε:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου
  • Άμεση κήρυξη της ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας».

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση

Άμεση απεργιακή αγωνιστική απάντηση, με αφορμή το έγκλημα που έγινε την Δευτέρα 29 Μάη στην Ν/Ζώνη Περάματος, κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο, με ένα νεκρό και δύο εργάτες τραυματίες, αποφασίστηκε στην συνεδρίαση των διοικήσεων του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν/Β Ελλάδας, του Παραρτήματος ναυπηγείων «Σπανόπουλου» και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε, 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ., της Τρίτης 30 Μάη και γενική συνέλευση στις 8 π.μ., μπροστά στην πύλη της Ν/Ζώνης στο Πέραμα, όπου θα αποφασιστούν τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Αποφασίστηκε επίσης «κράτει» σε όλες τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην Ν/Ζώνη Περάματος από αυτή την ώρα (απόγευμα Δευτέρας 29 Μάη) μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης, που θα ξεκινήσει η 24ωρη απεργία.

Καταγγελίες εργαζομένων

Στην διάρκεια της συνεδρίασης παίρνοντας τον λόγο εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης αναφέρθηκαν στο ότι δεν υπήρχε τεχνικός ασφαλείας στη συγκεκριμένη ναυπηγοεπισκευαστική εργασία. Επίσης, από ότι αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους, ο γάντζος που κρατούσε το φτερό του έλικα δεν ήταν καλά συντηρημένος και η φράση που ειπώθηκε ήταν πόσες τέτοιες εργασίες είχε κάνει ο συγκεκριμένος γάντζος σηκώνοντας αμέτρητους τόνους χωρίς να έχει συντηρηθεί, χωρίς να έχει αλλάξει.

Σχετικά με τις Μικτές Επιτροπές Ελέγχων ανάφεραν ότι είναι πάρα πολλές φορές όπου οι εργαζόμενοι - μέλη των συνδικάτων που συμμετέχουν σε αυτές, έχουν ζητήσει την συμμετοχή εκπροσώπων του λιμενικού και του Υπουργείου Ναυτιλίας που είναι επίσης μέλη των Επιτροπών και η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν έχουμε να σας στείλουμε, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τακτικοί έλεγχοι.

Δεν μπορεί κάθε φορά να γίνεται κλήρωση για το ποιος θα είναι ο επόμενος

Δεν μπορεί κάθε φορά να γίνεται κλήρωση για το ποιος θα είναι ο επόμενος, τόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μιλώντας στην συνεδρίαση.

Η αυριανή ημέρα σημείωσε ο Σ. Πουλικόγιαννης, δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη σημερινή, θα πρέπει να είναι ημέρα αγώνα με όλους τους εργαζόμενους της Ν/Ζώνης στο «πόδι», διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής, της υγιεινής και ασφάλειας και για να μην έχουμε άλλους σακατεμένους και νεκρούς.

Μιλώντας στην συνέλευση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Cosco σημείωσε ότι όποιες κατακτήσεις απέσπασαν οι εργαζόμενοι ήταν μέσα από τους αγώνες και την πολύμορφη δράση τους. Αναφέρθηκε στους αγώνες των εργαζομένων της Cosco για να έχουν Επιτροπές Ελέγχου για την λήψη και τήρηση μέτρων ασφαλείας, σημειώνοντας ότι αυτή η κατάκτηση 13 χρόνια τώρα δεν υπήρχε στην Cosco. Για εμάς, συνέχισε ο Μ. Μπεκρής, ήταν μπούσουλας η κατάκτηση των μεταλλεργατών της Ν/Ζώνης, των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου. Δεν είσαστε μόνοι σας, είμαστε και εμείς μαζί σας, ήδη η διοίκηση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ παίρνει τηλέφωνα τους λιμενεργάτες καλώντας τους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, ενώ και το ΕΚ Πειραιά θα στηρίξει κάθε απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν/Β Ελλάδας, κατέληξε ο Μ. Μπεκρής.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.