Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αλέξης ΤσΗΠΑς: Φταίει ο Χατζηπετρής και το ΚΚΕ που δεν τον στήριξε στη μούφα του — ΚΚΕ: Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν την πολιτική της — ΚΚΕ: Το «αντίπαλο δέος» — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

Ενέσεις αισιοδοξίας και νέα κάλπικα διλήμματα από τον Αλ. Τσίπρα

Ενέσεις αισιοδοξίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και συστάσεις να σταματήσουν οι φωνές αμφισβήτησης του, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, περιείχε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για

«δική μας ευθύνη που δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους» και παράλληλα σήμανε καμπανάκι συσπείρωσης ενόψει της κάλπης της 25ης Ιούνης, χαρακτηρίζοντας την ως «τελική, καθοριστική εκλογική αναμέτρηση». Αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι αναποφάσιστοι ψήφισαν «με τον φόβο μην έρθει η αντιπολίτευση και όχι για να φύγει η κυβέρνηση» και κάλεσε να αναζητηθεί η αξιοπιστία της πολιτικής μας πρότασης και των προσώπων».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

Αντίπαλος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν αυτή την πολιτική αλλά ένα δυνατό ΚΚΕ

Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης όσο από τη θέση της αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας τη συντηρητικοποίηση τμημάτων του λαού και τελικά την ίδια την ΝΔ.

Μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού».

902

 

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι

«δεν έχουμε όμως δικαίωμα στην εσωστρέφεια. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις». «Που ακόμη και τώρα, σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι σύντροφοι δεν αποφεύγουν» όπως είπε, για να σημειώσει πως «το μόνο που δείχνουν είναι πως δεν έχουμε καταλάβει τίποτε από το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας»,

σε μια προσπάθεια να σιωπήσουν οι φωνές αμφισβήτησης, τουλάχιστον μέχρι την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, διέκρινε τρεις «κομβικές», όπως είπε, αιτίες για το οδυνηρό αποτελέσματος του κόμματός του, παραβλέποντας βέβαια την βασική: Ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε το κόμμα του, είτε από την θέση της κυβέρνησης είτε από την θέση της αντιπολίτευσης, αποδείχθηκαν ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το «οδυνηρό σοκ» του αποτελέσματος οφείλεται πρώτον στο ότι

«η ΝΔ επέβαλε τη δική της ατζέντα στην προεκλογική αντιπαράθεση, την ατζέντα του φόβου». Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι το παραπάνω επετεύχθη χάρη «στη μιντιακή υπεροπλία» που «μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιβολή της ατζέντας, ιδίως όταν κάνεις λάθη» αναφερόμενος σε «λάθη» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σε δηλώσεις τους λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Ως δεύτερη αιτία ο Αλ. Τσίπρας κατονόμασε την «αναγκαστική επιλογή υπεράσπισης της απλής αναλογικής, της στρατηγικής που αντικειμενικά δεν μπόρεσε να περπατήσει εξαιτίας της άρνησης των προοδευτικών δυνάμεων».

Μάλιστα, σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεών που είχε κάνει μια ημέρα μετά τις εκλογές, είπε ότι

«τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης είχαν κύριο μέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι σημειώθηκε «στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής που βοήθησε τη ΝΔ να επιβάλει τη δική της ατζέντα» και ότι «από εκεί πέρασε το αφήγημα περί σταθερότητας», καθώς η «άρνηση των προοδευτικών δυνάμεων έδινε την εικόνα μη ρεαλιστικής πρότασης». Και τρίτον αναφέρθηκε στην «εικόνα του κόμματος, ως συλλογικό υποκείμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα» το οποίο, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «δεν εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση», επαναλαμβάνοντας τα περί «άστοχων δημόσιων τοποθετήσεων».

Αποφεύγοντας έτσι να αναφερθεί στην ουσία της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την... δήλωση πίστης στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, στην επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, τη συνέχιση της εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, αλλά και στα πεπραγμένα του ως αντιπολίτευση που ψήφισε το 50% των νόμων της ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας, κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕ του κόμματος να... «αποπνέουμε σοβαρότητα και συλλογικότητα, να εκπέμπουμε σοβαρότητα, να δείξουμε ότι αντιληφθήκαμε τη λαϊκή ετυμηγορία».

Στη συνέχεια έδωσε το στίγμα για τα νέα κάλπικα διλήμματα με στόχο τον εγκλωβισμό της ψήφου των προοδευτικών, ριζοσπαστών, αριστερών ανθρώπων, λέγοντα ότι «το μέτωπό μας είναι η δεξιά και η πολιτική της», ότι «για την επικράτηση της ΝΔ δεν έχουμε μόνο εμείς ευθύνες» ρίχνοντας ξανά ευθύνες και στο ΚΚΕ που δεν στήριξε την μούφα προοδευτική κυβέρνηση και κάλεσε σε «ευρύτατη δυνατή συσπείρωση προοδευτικών και δημοκρατών πολιτών, δημοκρατική πανστρατιά για να ενισχύσουμε την προοδευτική παράταξη».

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.