Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των πολιτικών που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση — Το ΚΚΕ δεν λέει άλλα τη μία φορά και άλλα την άλλη — Το συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ με τα 11 κεράσια, το μικρό καλάθι του λαού με τα πολλά "αν" της οικονομίας, η προοδευτική-μούφα κυβέρνηση και ο κατώτατος μισθός με υπουργική απόφαση — Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Άρα υπάρχει πολύ μεγάλη κοινή βάση για κυβέρνηση από τις 22 Μάη — Το 95% των κρατικών εσόδων βγαίνουν από τον λαό και το 5% από τους μεγάλους, εφοπλιστές κλπ. — Και οι γραφικοί τύποι Τζήμερος, Κρανιδιώτης που γράφουν υποθήκες για το μέλλον — #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ (VIDEO)

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

*

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των πολιτικών που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση (VIDEO)

Το ΚΚΕ δεν λέει άλλα τη μία φορά και άλλα την άλλη, αλλά έχει εντιμότητα και σταθερότητα και αυτό το γνωρίζει ο λαός από την παρουσία του Κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών και στις γειτονιές, τόνισε ο ΓΓ τη ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σχετικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες των άλλων κομμάτων, ο Δ. Κουτσούμπας συνέστησε στον λαό να κρατάει πολύ μικρό καλάθι και αναφερόμενος στην παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι όσα έταξε προϋποθέτουν να έχει εξασφαλιστεί δημοσιονομική εξισορρόπηση, να πάρει η χώρα την επενδυτική βαθμίδα.

Απέναντι στα κελεύσματα για ψήφο ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, ο ΓΓ της ΚΕ, απάντησε ότι μια κυβέρνηση δεν κυβερνά για 2-3 πράγματα, αλλά για όλα τα ζητήματα και παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις.

Η επόμενη κυβέρνηση λοιπόν θα πρέπει να αναφερθεί στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα εξάμηνα της ΕΕ, στο χρηματιστήριο ενέργειας για να προχωρήσει η «πράσινη μετάβαση» και το ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη όλων αυτών των πολιτικών.

Ακόμα, υπογράμμισε πως με τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ, στην πραγματικότητα ο Αλ. Τσίπρας θέλει να πιέσει κόσμο που σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ.

Αντίθετα, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα βασικά ζητήματα έχουν κοινή προγραμματική κατεύθυνση που φαίνεται κιόλας από το γεγονός ότι τα τελευταία 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Άρα υπάρχει πολύ μεγάλη κοινή βάση για κυβέρνηση από τις 22 Μάη.

Κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ για να συνεχίσει να είναι μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, να εμποδίζει και να αποσπά κατακτήσεις, μέχρι να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα με το ΚΚΕ και τον λαό πρωταγωνιστές.

Σε ερώτηση για τις προτάσεις του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ υπογράμμισε ότι για να είναι αξιοπρεπής ο κατώτατος μισθός χρειάζεται να επανέλθει τώρα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να ξεκινάει ο κατώτατος με αφετηρία τα 850 ευρώ και ταυτόχρονα με με επαναφορά των τριετιών, ένας εργαζόμενος με μόλις 3 χρόνια δουλειάς θα φτάσει στα 935 ευρώ.

Παράλληλα έκανε λόγο για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού αλλά και για κατάργηση του απαράδεκτου, όπως είπε, νόμου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση, αφαιρώντας από τα συνδικάτα τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία.

Σχετικά με τα φασιστικά μορφώματα, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε αρχικά ότι είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση της έναρξης και της ολοκλήρωσης της δίκης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει προτάσεις για παραχώρηση κατάλληλης αίθουσας και εξασφάλιση επιπλέον προσωπικού.

Αν είχε ολοκληρωθεί και στο Εφετείο η δίκη, το θέμα θα ήταν λυμένο τόνισε και ο ναζί εγκληματίας που ηγείται κόμματος δεν θα μπορούσε να κατέβει στις εκλογές.

Την ίδια ώρα καταδίκασε το κυβερνητικό αλαλούμ με τις τρεις τροπολογίες, σημειώνοντας δε ότι η ρύθμιση δεν αφορούσε μόνο τον συγκεκριμένο εγκληματία ναζί, αλλά κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, περί άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η γενίκευση αυτή εδράζεται και στην απαράδεκτη προσπάθεια ταύτισης κομμουνισμού φασισμού, που εφαρμόζεται σε κράτη - μέλη της ΕΕ.

Τέλος, σχετικά με το επερχόμενο debate των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ότι το ΚΚΕ πρότεινε να υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης και διαλόγου, κάτι όμως που απέρριψαν τα άλλα κόμματα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.