Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Τα κέρδη τους οι ζωές μας — Εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα: Νεκρός ένας εργάτης και δυο τραυματίες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη — Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας! (VIDEO) — Αγωνιστική απάντηση από το Συνδικάτο Μετάλλου για μέτρα προστασίας των εργατών — ΠΑΜΕ: Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών! (tweet) — Αντί για μέτρα προστασίας είδαμε φιέστες με τον πρωθυπουργό (VIDEO) — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

*

Φάλελος «Εργατικά ατυχήματα»

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες να σκοτώνονται ή να σακατεύονται, καταδεικνύοντας ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

Αντί για μέτρα προστασίας είδαμε φιέστες με τον πρωθυπουργό

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΠΑΜΕ: Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών!

«Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών!» τονίζει το ΠΑΜΕ για το έγκλημα στο Πέραμα (βλ. κάτω). 

Σε ανάρτηση το twitter σημειώνει:

«Νεκρός είναι ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν πριν λίγο σε εργατικό «ατύχημα» που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Στις 5.30 μ,μ. θα γίνει συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, μέσα στη Ζώνη. Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών!»

Το ΠΑΜΕ σχολιάζει ακόμα πως «την ώρα που πραγματοποιούσαν κυβερνητικές φιέστες, οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία!Μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανόπουλου. Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!»

902

*

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


 

Νεκρός ένας εργάτης και δυο τραυματίες στη Ζώνη - Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας!


(Βλέπε και βίντεο κάτω)

Αγωνιστική απάντηση ετοιμάζει το Συνδικάτο Μετάλλου για μέτρα προστασίας της ζωής των εργατών

Δευτέρα 29/05/2023 - 15:18

 Νεκρός είναι ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν σε εργατικό «ατύχημα» που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.

Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας για μία τόσο σοβαρή εργασία! Επίσης, οι αποδυναμωμένες Επιτροπές Ελέγχου εντοπίζουν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στη Ζώνη. 

Ο νεκρός εργάτης είναι ένας 47χρονος  χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος, στον οποίο έπεσε επάνω το πτερύγιο.  Ένας ακόμη 47χρονος τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο και ένας 43χρονος, τραυματίας στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Στις 5.30 μ.μ θα γίνει συνεδρίαση της Διοίκησης του Συνδικάτου μέσα στη Ζώνη. Προσανατολίζεται σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση για το μείζον θέμα της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργατών που αποτελεί προμετωπίδα των πρόσφατων απεργιών και κινητοποιήσεων που έγιναν στη Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία. Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του 2023 στη Ζώνη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις απεργίες με βασικό αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας για τους εργάτες!

Στο σημείο παραβρίσκονται ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Παραβρίσκεται επίσης και ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά και αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.