Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Σήφης Ζαχαριάδης: Το κόμμα του πατέρα μου, Νίκου Ζαχαριάδη, «το κουκουέδικο (...) να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε γιατί αφτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό», γι’ αυτό, όπως έλεγε, «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!»

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

*

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

*

Σήφης Ζαχαριάδης: Η θέση του καθένα μας είναι δίπλα στο ΚΚΕ!

Φέτος η 9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, θα γιορταστεί στη χώρα μας εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η στάση βέβαια των αστικών δυνάμεων είναι δεδομένη, αν πάρει κανείς υπόψη ότι ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ που ηγήθηκε του αγώνα ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού με τη μαύρη προπαγάνδα της ψευτιάς, επιδιώκουν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη των λαών τον αντιφασιστικό χαρακτήρα αυτής της επετείου.

Πρωταγωνιστής η ΕΕ, η οποία έχει ονομάσει την 9η Μάη «Μέρα της Ευρώπης», έχει ως επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τη ρωσοφοβία και τον αντικομμουνισμό, και προτιμά να αγνοεί τις νεοναζιστικές παρελάσεις και τα σύμβολά τους όχι μόνο στην Ουκρανία. Να αγνοεί ότι στην Εσθονία καταστρέφουν τα μνημεία του Κόκκινου Στρατού και ψάχνουν να βρουν έναν τόπο για μνημείο της μεραρχίας Ες-Ες.

Απόδειξη ότι φοβούνται την παρακαταθήκη που άφησε στους λαούς η ΕΣΣΔ, φοβούνται την Αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού και των λαϊκών κινημάτων της Ευρώπης, που σάρωσαν το γέννημα - θρέμμα του συστήματος, τον φασισμό - ναζισμό.

  • Όσο όμως και να συκοφαντούν, οι λαοί γνωρίζουν και οι νέοι μαθαίνουν τα επιτεύγματα του σοβιετικού λαού, που ακόμα και σήμερα παραμένουν άπιαστο όνειρο για τους λαούς που βιώνουν τα δεινά του καπιταλισμού.
  • Όσο και να διαστρεβλώνουν την Ιστορία, όσα αισχρά ψέματα και να γράφουν στα βιβλία τους, δεν θα τα καταφέρουν.

Μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που αγάπησε τη σοσιαλιστική Ρωσία και σήμερα συνεχίζει να αγαπά τον λαό της, όπως κάνει και για τους λαούς όλου του κόσμου, μπορεί και πρέπει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας, που πρώτη στην Ευρώπη το 1940 νίκησε τον φασισμό, στηρίζω το ΚΚΕ, το κόμμα που μάχεται οποιαδήποτε εκδήλωση της φασιστικής ιδεολογίας.

Το κόμμα του πατέρα μου, Νίκου Ζαχαριάδη, που όπως έλεγε και ο ίδιος, «το κουκουέδικο (...) να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε γιατί αφτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό».

Παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Νίκου Ζαχαριάδη, στην επιστολή του μετά την επίθεση του Μουσολίνι στην Ελλάδα «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!»

Η θέση λοιπόν του καθένα μας είναι δίπλα στο ΚΚΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6-7/5/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.