Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Στον κόσμο που σου τάζουν, απ' τη μια πνιγμένος κι απ' την άλλη σκοτωμένος — Με την Ευρώπη των λαών ή με τους λαούς της Ευρώπης; — Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Όλοι στο συλλαλητήριο την στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα — Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος - #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ - #ΠΑΜΕ

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα για το ναυάγιο στην Πύλο

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! - Κάλεσμα από Συνδικάτα

*

15/6/2023

Δεν θα συνηθίσουμε στο θάνατο!

Όλοι στο συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα

Το να πνίγονται εκατοντάδες στα ανοιχτά της Πύλου και να είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων δεν είναι ούτε ένα ακόμα ναυάγιο ούτε είναι ένα ακόμα δυστύχημα. Είναι άλλο ένα έγκλημα. Στο δε αμπάρι του καϊκιού με το οποίο έγινε και αυτό το νέο ταξίδι του τρόμου και βούλιαξε σε βαθιά νερά βρίσκονταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι γυναίκες και τα παιδιά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κατατρεγμένους και ξεριζωμένους και τις οικογένειες τους.

Για το έγκλημα οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα. Έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών. Το ίδιο βαμμένα με αίμα είναι και τα χέρια όλων όσων τους στηρίζουν με τα μπούνια, σε όσους δίνουν γη και ύδωρ στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, όταν συμμετέχουν στα σχέδια και στις επεμβάσεις τους, όταν συμφωνούν με αυτές τις εγκληματικές πολιτικές, υπογράφουν και υλοποιούν τις αντιμεταναστευτικές συμφωνίες της ΕΕ και τις συμφωνίες για τις δήθεν ασφαλείς τρίτες χώρες και το ποιοι δικαιούνται προσφυγικό καθεστώς. Να θυμίσουμε για ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ακόμα ότι:

Συμφώνησαν στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Λιβύη και αλλού που γεννάν πρόσφυγες και μετανάστες. Συμφώνησαν στην υπογραφή της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία το 2016, όπως και στην κατασκευή του κατάπτυστου φράχτη στον Έβρο.

Την ώρα που πνίγονται εκατοντάδες άνθρωποι ανοιχτά της Πύλου, στην ΕΕ επεξεργάζονται νέα πολιτική μετανάστευσης, το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο όχι μόνο ενισχύει την καταστολή σε βάρος των ξεριζωμένων, τα κέντρα κράτησης και τις απελάσεις, αλλά οδηγεί στην ουσία και σε κατάργηση της Συνθήκης της Γενεύης, αντιμετωπίζοντας τους κυριολεκτικά ως εμπορεύματα μεταξύ των «χωρών υποδοχής» και των «χωρών προορισμού».

Ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς η ζωή ενός ανθρώπου αξίζει τα πάντα, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία. Δεν ανεχόμαστε να βαφτίζουν «παράνομο» έναν άνθρωπο που εκδιώκεται από τον τόπο του, είτε επειδή τον βομβαρδίζουν, είτε επειδή δεν μπορεί να ζήσει πια εκεί.

Σε αυτή την «κανονικότητα» που μας προβάλλουν, δεν θα κάτσουμε παρατηρητές να μετράμε νεκρούς μετανάστες και νεκρούς εργάτες στους χώρους δουλειάς. Την «κανονικότητά» τους θα την κάνουμε κομμάτια! Με την πάλη μας βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των εργατών, τις ανάγκες των κατατρεγμένων. Στο αμείλικτο δίλημμα που βάζουν καθημερινά τα επιτελεία των κυβερνήσεων «τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές μας», διαλέγουμε να ζήσουμε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.