Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Λέμε αλήθειες, μέσα και έξω από τη Βουλή, με σταθερότητα και μαχητικότητα παλεύουμε, για αυτό το ΚΚΕ είναι 100% μαχητική αντιπολίτευση υπέρ του λαού (VIDEO) — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ - #ΠΑΜΕ

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι 100% μαχητική αντιπολίτευση στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση

Τρίτη 13/06/2023 - 22:06

Λέμε αλήθειες, μέσα και έξω από τη Βουλή, με σταθερότητα και μαχητικότητα παλεύουμε, για αυτό το ΚΚΕ είναι 100% μαχητική αντιπολίτευση υπέρ του λαού τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

Αναφερόμενος στα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα υπογράμμισε ότι οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης και να μην εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα, πρόσθεσε ότι οι διεθνής συνθήκες δεν αλλάζουν με μονομερείς ενέργειες, με υπόγειες διαβουλεύσεις ή με επίσημες διαπραγματεύσεις αλλάζουν μόνο με πολέμους και τόνισε πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

Ενόψει των εκλογών τις 25 Ιουνίου κάλεσε σε περαιτέρω ενίσχυση του ΚΚΕ τονίζοντας πως για να κρατήσει τις 26 έδρες των εκλογών στις 21 Μάη θα πρέπει να αυξήσει πολύ το ποσοστό και τους ψήφους διότι ο εκλογικός νόμος είναι ληστρικός και κλέβει έδρες από τα κόμματα. 

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξης Τσίπρας πως όποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη ΝΔ υπογράμμισε ότι χρησιμοποιεί παλιά βρώμικα ΠΑΣΟΚικά κόλπα και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση ανέδειξε τη ΝΔ. Δεν ήταν αντιπολίτευση με 30% θα γίνει τώρα με 20% ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως το 1% παραπάνω στο ΚΚΕ σημαίνει δύο παραπάνω βουλευτές που θα είναι στήριγμα για το λαό.

Αναφερόμενος στον τουρισμό σημείωσε ότι  δεν είναι τουριστικό θαύμα ο θάνατος γυναίκας σε καρότσα στη Κω, της τουρίστριας στην Χαλκιδική και της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, σε περιοχές αναπτυγμένες τουριστικά. Τόνισε ότι το τουριστικό θαύμα είναι για τα κέρδη των ομίλων στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε καλούς μισθούς, ούτε καλές συνθήκες εργασίας και ούτε καλές συνθήκες διαβίωσης.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ απόψε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε.

Εγώ σας ευχαριστώ. Καλησπέρα σας. Καλησπέρα σε όλους τους τηλεθεατές.

Είμαστε στην τελική ευθεία πλέον. Μας μένουνε ούτε 15 μέρες, λιγότερες. Έχουμε και το debate μεθαύριο. Θα σας ξαναέχουμε εδώ στην ΕΡΤ αλλά θα ήθελα να ξεκινήσουμε απόψε από αυτή τη σφοδρή αντιπαράθεση που γίνεται για τις μειονοτικές υποψηφιότητες στη Ροδόπη. Πως βλέπετε το θέμα; Υπάρχει για εσάς λόγος απόσυρσης των συγκεκριμένων υποψηφίων ή όχι;

Πιστεύω κ. Κουβαρά ότι γίνεται ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός. Έχει ανέβει πολύ ψηλά στη δημοσιότητα το θέμα, πιστεύω χωρίς να χρειάζεται, δεν υπήρχε λόγος. Και μόνο για το γεγονός ότι πάντα, είναι γνωστό τοις πάσι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στους κατοίκους της Θράκης και της Βόρειας Ελλάδας ότι πάντα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, το τουρκικό προξενείο, η τουρκική άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις έκαναν παρεμβάσεις και προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τη μειονότητα στα δικά τους παιχνίδια, τα αστικά παιχνίδια. Δυστυχώς και από τη μεριά μας, μια σειρά κυβερνήσεις και στο παρελθόν, η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τη μειονότητα πάλι σε αντίστοιχα παιχνίδια. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο, να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα που είναι ενάντια στα συμφέροντα των λαών.

Αν εσείς αντιμετωπίζατε ένα ανάλογο πρόβλημα, δηλαδή αν βλέπατε ότι υπάρχουν υποψήφιοί σας στη Ροδόπη οι οποίοι έχουν ευθεία αναφορά στο τουρκικό προξενείο ή τέλος πάντων κατηγορούνται έστω ότι έχουν ευθεία αναφορά, θα τους ζητάγατε να κάνουν κάποια δήλωση, να κάνουν ενδεχομένως κάτι να αποδείξουν το αντίθετο;

Καταρχάς έχουμε υποψήφιους, η Γιουσούφ Εμπρού είναι υποψήφια Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ο Χατζή Αλή επίσης, ο Ιμπραήμ επίσης είναι υποψήφιος στη Ροδόπη. Πάνε πολύ καλά, έχουν επαφή με τον κόσμο, ο ένας είναι αρχιτέκτονας, η άλλη είναι γραφίστρια, ο άλλος είναι εργαζόμενος, είναι άνθρωποι γνωστοί εκεί και αναδεικνύουν τα ζητήματα ταξικά με βάση αν είναι εργάτες, επιστήμονες, αγρότες, επαγγελματίες γιατί ίδια είναι τα προβλήματα και της μουσουλμανικής μειονότητας και των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών στην περιοχή εκείνη.

Να μην ξεγελιόμαστε, τα σύνορα και οι διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί και έχουν καθορίσει τα σύνορα αμετάκλητα και μάλιστα για πάρα πολλές δεκαετίες, δεν αλλάζουν ούτε με μονομερείς ενέργειες ούτε με κάποιες υπόγειες διαβουλεύσεις, ούτε αν θέλετε και με επίσημες διαπραγματεύσεις. Τα σύνορα πάντα αλλάζουν με πολέμους, γιατί έγιναν αυτές οι συμφωνίες μετά από πολέμους. Άρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και εδώ απευθύνομαι και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα και στις κυβερνήσεις που διαχειρίζονται ζητήματα, αλλά και στον γειτονικό λαό. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, οι Τούρκοι εργαζόμενοι, ο απλός λαός αγαπάει τους Έλληνες, είμαστε γειτονικοί λαοί, πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά για την ευημερία των λαών μας και δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια αυτή η κατάσταση και να δημιουργείται -να το πω έτσι εντός εισαγωγικών- “εμπόλεμη κατάσταση” γύρω από τέτοια ζητήματα.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου αν δεν ψήφισε ΚΚΕ στις 21 Μαΐου; Δηλαδή, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει εδώ ένα μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ που καταγράφηκε στην πρώτη κάλπη, τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει μια ψήφος στο ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ πήρε 7,23%, 427.000 ψήφους και 26 βουλευτικές έδρες στις 21 Μαΐου. Για να κρατήσουμε αυτές τις έδρες χρειάζεται να αυξήσουμε πολύ το ποσοστό και τις ψήφους διότι οι εκλογές αυτές, είναι νέες εκλογές, γίνονται με έναν πιο άδικο, πιο ληστρικό εκλογικό νόμο όπου το πρώτο κόμμα με το μπόνους που έχει από τον εκλογικό νόμο, κλέβει, ληστεύει -να το πω έτσι απλά- έδρες, από άλλα κόμματα και από το ΚΚΕ. Δηλαδή θα κλέψει 5,6,4 έδρες ανάλογα τι ποσοστά θα πάρουν τα άλλα κόμματα και το πρώτο κόμμα. Άρα λοιπόν, για να κρατήσουμε τις βουλευτικές έδρες που πιστεύουμε ότι χρειάζονται γιατί θα είναι στήριγμα για τον ελληνικό λαό, θα είναι στήριγμα στους καθημερινούς αγώνες του, μέσα στη Βουλή για να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα από μία κυβέρνηση της ΝΔ που προφανώς έχει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα κατά την άποψή μας και έχουμε επιχειρηματολογήσει γι αυτό. Άρα πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ. Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση; Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε με το 30% αντιπολίτευση της προκοπής μέσα στη Βουλή και θα κάνει τώρα με 18 ή 20%;

Μιας και βάζετε θέμα ποσοστού, έρχεται λοιπόν τώρα και λέει εδώ ο κ. Τσίπρας ότι κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά είναι ψήφος που ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να σας ρωτήσω μήπως έχει δίκιο, γιατί δεν είναι σημαντικό λέει να πάει κάποιος από το 7% στο 8%, για εσάς το λέει αυτό ουσιαστικά, αλλά να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων και αυτός μπορεί να αλλάξει μόνο αν πάει κάποιος να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τα παλιά βρώμικα ΠΑΣΟΚικά κόλπα, του παλιού ΠΑΣΟΚ. Όταν ήταν ο ίδιος σε μονοψήφιο αριθμό ποσοστού, δεν τα έλεγε αυτά, έλεγε άλλα πράγματα, αλλά έτσι είναι δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, έτσι είναι αυτό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κοιτάξτε να δείτε, τη ΝΔ την ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του και ως κυβέρνηση πριν, που ο λαός είχε νωπή τη μνήμη του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όπου πήγε και ψήφισε το 50% δηλαδή 200 ολόκληρα αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ και έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ και βέβαια δικαιολογημένα μετά πανηγύριζε ο κ. Μητσοτάκης ότι “έβαψε” μπλε όλη τη χώρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται αυτό. 1% παραπάνω στο ΚΚΕ, να πάει από το 7% στο 8% σημαίνει δύο έδρες παραπάνω, σημαίνει δύο βουλευτές οι οποίοι θα είναι πανταχού παρόντες και μέσα στη Βουλή να καταψηφίζουν, να εμποδίζουν αντιλαϊκά νομοσχέδια, μέτρα κλπ. και έξω από αυτή, στους αγώνες του λαού. 1% παραπάνω για παράδειγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύο βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίζουν νόμους αντιλαϊκούς, γιατί έχουν κοινή κατεύθυνση στα βασικά προγράμματα αυτά τα κόμματα, και βεβαίως θα υπονομεύουν στην ουσία το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού που θα διεκδικεί για να κερδίσει έστω μία ανάσα ζωής.

Αυτό το «αυτοί είστε», που έγινε η viral ατάκα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και αφίσα σε ένα βαθμό, ποιους αφορά τελικά; Τους αφορά όλους το ίδιο; Δηλαδή όλοι ίδιοι είναι οι άλλοι και εσείς μόνοι σας είστε οι καλοί;

Αυτό μου βγήκε αυθόρμητα στη Βουλή αν και είναι έκφραση που γενικά την χρησιμοποιώ και έγινε viral ακριβώς γιατί ακούμπησε σε αυτό που πίστευε η πλειοψηφία του λαϊκού κόσμου, σ’ αυτό που πίστευε ο ελληνικός λαός γιατί πραγματικά τα κόμματα του κατεστημένου έχουν ίδιες προγραμματικές στοχεύσεις. Τι να πούμε; Τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που έχουν όλοι συμφωνήσει, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ; Αυτά θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές και αυτά θα κληθούν να υπερψηφίσουν πάλι τα υπόλοιπα κόμματα.

Μπορεί το ΚΚΕ να συγκροτήσει αντιπολιτευτικό μέτωπο με άλλα κόμματα μέσα στη Βουλή; Τώρα θα μπούνε ενδεχομένως και άλλα μικρότερα κόμματα αλλά και αυτά που ξέρουμε ότι θα μπουν σίγουρα. Μπορεί το ΚΚΕ να κάνει αντιπολίτευση μαζί τους ή το ΚΚΕ θα είναι μονίμως “όλοι οι άλλοι απέναντι και εμείς χωριστά”;

Όχι, αν κάπου ένα νομοσχέδιο για παράδειγμα το καταψηφίζουν όλοι. Άλλωστε και εμείς απευθυνόμαστε στην κυβερνητική πλειοψηφία, ζητάμε από τους βουλευτές της ΝΔ, το κάναμε και πριν, να καταψηφίζουν νομοσχέδια που είναι αντιλαϊκά. Αυτό όμως δεν συνιστά αντιπολιτευτικό μέτωπο. Αντιπολιτευτικό σημαίνει άλλο, να συμφωνείς στο περιεχόμενο, στην κατεύθυνση και κυρίως στο τι λες. Εμείς από άλλη αφετηρία καταψηφίζουμε τα νομοσχέδια που έρχονται, δεν έχει καμία κοινή βάση με αυτή των άλλων κομμάτων. Για παράδειγμα στην Υγεία εμείς καταψηφίζουμε ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που έρχεται για τη δημόσια υγεία γιατί δεν θεωρούμε την Υγεία εμπόρευμα. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία επιχειρηματική δράση, θεωρούμε ότι η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Ποια αφετηρία μπορεί να έχεις ίδια, κοινή με άλλα κόμματα; Ποιο κόμμα άλλο έχει τέτοια άποψη; Και στα περισσότερα εδώ που τα λέμε, μπορεί για ξεκάρφωμα και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα, η Ελληνική Λύση, ή το ΜέΡΑ25, να ψήφιζαν κατά επί της αρχής σε κάποιο νομοσχέδιο ενώ αυτό το νομοσχέδιο είχε 100 άρθρα. Ε, στα 90 ή στα 80 ή στα 70 το υπερψήφιζαν. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει άλλη κατεύθυνση;

Σας άκουσα να επικρίνετε το λεγόμενο τουριστικό θαύμα. Θέλω να σας ρωτήσω, είσαστε κατά της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας; Διαφωνείτε ο τουρισμός ότι είναι η βαριά μας βιομηχανία και ότι φέρνει χρήμα στον τόπο; Γιατί τα βάζετε με το λεγόμενο τουριστικό θαύμα της Ελλάδας;

Γιατί κ. Κουβαρά είναι τουριστικό «θαύμα» για τους μεγάλους ομίλους, τους ξενοδοχειακούς ομίλους, τις πολυεθνικές, τα tour operators, τα all inclusive και όλα αυτά. Αυτό είναι το τουριστικό θαύμα. Είναι για τα κέρδη κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης φυσικά, που πάει μαζί με τον τουρισμό. Δεν αφορά αυτό τους εργαζόμενους για παράδειγμα του κλάδου. Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν ικανοποιητικούς μισθούς, δουλεύουν με 14 διαφορετικές εργασιακές σχέσεις ελαστικής απασχόλησης, είναι ουσιαστικά σκλαβοπάζαρα, δεν έχουν ούτε στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, διαβίωσης, μένουν σε τρώγλες, 6 άνθρωποι μέσα σε ένα μικρό δωματιάκι χωρίς καν κρεβάτια, χωρίς οτιδήποτε άλλο. Ξέρουμε τι συμβαίνει στη σεζόν, ξέρουμε τι συμβαίνει στις τουριστικές περιοχές.

Τουριστικό «θαύμα» δεν είναι να χάνει μία 60χρονη τη ζωή της πάνω σε μία καρότσα στην Κω, που είναι μία από τις πιο τουριστικές περιοχές, τα νησιά της πατρίδας μας που έρχονται πολλοί τουρίστες. Δεν είναι να χάνει τη ζωή της η τουρίστρια στη Χαλκιδική επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο ή επειδή δεν υπάρχει οδηγός στο ασθενοφόρο ή ένας διασώστης. Δεν είναι τουριστικό «θαύμα» να χάνει τη ζωή της στην Ανατολική Αττική μια νέα γυναίκα 19 χρονών έγκυος με το παιδί της γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο, σε μια επίσης πολύ αναπτυγμένη τουριστική περιοχή. Είναι τόσο μεγάλο το αίσχος, που φτάνουν ξενοδοχειακοί όμιλοι να βάζουν στους εργαζόμενους ποινική ρήτρα 5.000 ευρώ να πληρώσουν, εάν δεν αντέχουν άλλο. Αν μια καμαριέρα, αν ένας σεφ σε μια κουζίνα, ένας μάγειρας πει ότι «δεν αντέχω άλλο τις συνθήκες ζωής, το μισθό που μου δίνει, τις υπερωρίες, χωρίς ρεπό και να δουλεύω συνέχεια όλη τη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ και θέλω να φύγω» τότε πρέπει να πληρώσει 5.000 ευρώ στο αφεντικό. Πού βρισκόμαστε; Αυτό δεν είναι τουριστικό «θαύμα».

Και μια άλλη πλευρά θα ήθελα να πω. Να κρατάμε μικρό «καλάθι», γιατί μπροστά μας είναι μια νέα πιθανόν διεθνής ύφεση, νέα οικονομική κρίση. Ήδη σημαντικές οικονομίες, ισχυρές οικονομίες, χώρες, κράτη της Ε.Ε. βρίσκονται σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο και αυτό θα επιδεινωθεί. Το ίδιο στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη. Άρα λοιπόν, με την εξωστρέφεια που όλοι πανηγυρίζουν και με αυτό το «θαύμα» της τουριστικής βιομηχανίας, της «βαριάς βιομηχανίας», θα την πληρώσει η Ελλάδα. Εξωστρέφεια σημαίνει ότι πρώτα θα επηρεάσει εσένα την οικονομία σου, όταν δεν έχεις να στηριχθείς, να αναπτύξεις, να κάνεις “θαύματα” οικονομικά σε άλλους κλάδους.

Τελευταίο ερώτημα πιο προσωπικό. Βλέπω ότι είσαστε πολύ δημοφιλής. Το βλέπω στα γκάλοπ. Η δημοφιλία σας υπερβαίνει αρκετά το ποσοστό του ΚΚΕ. Βλέπω ότι ακόμα και πολιτικοί αντίπαλοι, για παράδειγμα ο Μητσοτάκης λέει αν ήθελα να βγω έξω να πιω ένα κρασί με κάποιον αυτός θα ήταν ο Κουτσούμπας, μια μπύρα είπε μάλιστα.

Του είπα: αλίμονο, κρητικός άνθρωπος εσύ, να μου λες για μπίρα. Να μου έλεγες μια τσικουδιά, μια ρακί...

Αλλά πως το αντιμετωπίζετε αυτό; Δηλαδή το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με εσάς ή με το ΚΚΕ αλλά με τον κ. Κουτσούμπα ειδικά έχουν μια φιλική διάθεση. Πως το παίρνετε αυτό; Σας αρέσει ή ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ είναι πάντα μαζί;

Ο Κουτσούμπας ταυτίζεται με το ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας λένε αλήθειες, μεγάλες αλήθειες, κοιτάνε κατάματα τον ελληνικό λαό στο πρόσωπο. Δεν λένε άλλα εδώ στο κανάλι σήμερα, στην κρατική τηλεόραση και άλλα σε κλειστές συνεδριάσεις. Δεν λένε άλλα μέσα στη Βουλή και άλλα έξω από αυτή, όταν έχουν επαφή με τους εργαζόμενους. Λέμε τα ίδια παντού και με σταθερότητα, μαχητικότητα, παλεύουμε και γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε 100% μαχητική αντιπολίτευση στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε. Καλή επιτυχία εύχομαι. Θα τα πούμε και μεθαύριο στο debate.

Ευχαριστώ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.