Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Μάκης Παπαδόπουλος: Και τα ζητήματα «του ΝΑΤΟ, των θεμάτων τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εμπλοκή της βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικά παιχνίδια, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για την επόμενη μέρα (VIDEO)

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τα ζητήματα του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου

Κυριακή 11/06/2023 - 18:59

Στην ΕΡΤ ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Επικρατείας του Κόμματος.

Σημείωσε πως και σε αυτά τα ζητήματα «συγκρούονται δύο στρατηγικές, η στρατηγική που λέει να μπλέξει η χώρα ακόμα βαθύτερα στις φλόγες του πολέμου οι οποίες μπορούν να επεκταθούν και από τα βόρεια και από τα ανατολικά σύνορα της, γιατί η εμπλοκή δεν αφορά μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η στρατηγική που λέει να κινηθούμε στην αντίθετη κατεύθυνση της αποδέσμευσης από το ΝΑΤΟ και τα παιχνίδια που παίζει η τουρκική και η ελληνική αστική τάξη, την οποία υποστηρίζει μόνο το ΚΚΕ.


Σχολιάζοντας τη συζήτηση γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως δεν αποτελεί είδηση ότι το τουρκικό προξενείο και η τουρκική πλευρά έχουν διαχρονικά μια πολιτική που αξιοποιεί το μειονοτικό ζήτημα για να δουλέψει αποσταθεροποιητικά σενάρια στη Θράκη, όμως το ζήτημα είναι ότι αυτά τα σχέδια διευκολύνονται από μια σειρά άλλους παράγοντες, επισημαίνοντας την πολιτική ευθύνη διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων για το ότι δεν έχουν λυθεί μια σειρά ζητήματα τα οποία μπορεί και να εκμεταλλεύεται το τουρκικό προξενείο, όπως και τη σύγκλιση όλων των κομμάτων του συστήματος σε μια πολιτική που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα όσα θέτει και ο αμερικανικός παράγοντας στη Θράκη όπως τις επενδύσεις για τη μετατροπή της σε ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο στην περιοχή που αφήνουν «στο έλεος» τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Ενώ τόνισε πως παρ’ ότι γίνεται όλη αυτή η συζήτηση περί αποσταθεροποίησης αξιοποιώντας και το μειονοτικό θέμα, στο οποίο όλες οι δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ σοβαρές και να μην αφήνουν ούτε «χαραμάδα», δεν γίνεται συζήτηση για τα όσα έλεγαν όλα τα άλλα κόμματα πως «υπάρχει η ασπίδα του ΝΑΤΟ που θα αποτρέψει κάθε αποσταθεροποίηση».

Αντίθετα επισήμανε «βλέπουμε πάλι με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων (…) μια τουρκική επιθετικότητα που αυξάνει με εκθετικούς ρυθμούς, από εκεί που μιλάγαμε για γκρίζες ζώνες μιλάμε για κυριαρχία ελληνικών νησιών και η κατάσταση στη Θράκη και βλέπουμε ότι αυτή την ασπίδα εξακολουθούν να τη διαφημίζουν τα κόμματα του συστήματος τα οποία στην επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι σύμφωνα να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ, θα είναι σύμφωνα και θα προετοιμάζουν το λαό κυβέρνηση και κάλπικη αντιπολίτευση για να πάμε σε επώδυνους συμβιβασμούς στη Χάγη…».

Σε σχέση με τα ζητήματα της Υγείας ο Μ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «Υπάρχει ένα φανερό συμβόλαιο όλων των κομμάτων του συστήματος, της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, που συγκλίνει σε μια βασική κατεύθυνση: στο να είναι η υγεία προνόμιο αυτού που έχει να πληρώσει» σημειώνοντας τρία βασικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν.

Πρώτον την ύπαρξη ενός ισχυρού ιδιωτικού τομέα που αποδέχονται όλοι και για να θησαυρίζει πρέπει να διατηρείται η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, δεύτερον την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου τομέα, που όσο παραμένει η δημόσια Υγεία είναι κατ’ όνομα προσβάσιμη σε όλους, στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, όπως και την πρόληψη, όπως πχ στους χώρους δουλειάς των συνεχών εργατικών ατυχημάτων για την οποία δε μιλάει κανένα από τα άλλα κόμματα.

«Εμείς προτείνουμε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση» τόνισε ο Μ. Παπαδόπουλος, «έναν ανατρεπτικό δρόμο όπου το φάρμακο, η Υγεία, οι εξετάσεις, δεν θα ναι εμπορεύματα στα πλαίσια μιας ριζικά διαφορετικής λειτουργίας της οικονομίας, της σοσιαλιστικής οικονομίας και δίνουμε μάχες σήμερα για να καταργηθεί ο ιδιωτικός τομέας, για να αναβαθμιστεί πραγματικά ο δημόσιος κι όχι να έχουμε εικονικούς διαγωνισμούς στελέχωσης».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.