Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΚΚΕ: ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ — KKE: Ακόμα πιο ψηλά! Μπορούμε με τόλμη και καρδιά — ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ! Η ελπίδα είναι εδώ! — ΚΚΕ: Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα της Κυριακής! — ΚΚΕ: 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος - #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

Η ελπίδα είναι εδώ!

***

Δημήτρης Κουτσούμπας - Θεσσαλονίκη: Ο λαός μπορεί να ψηλώσει το μπόι του με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό (VIDEO - Φωτό)

*

Δημήτρης Κουτσούμπας - Σύνταγμα: Για να φτιάξουμε μια κοινωνία με ευημερία, κοινωνικά δικαιώματα, ανώτερο πολιτισμό. Στο μπόι των ονείρων μας. Στο μπόι των ανθρώπων! — Κωνσταντίνα Κούνεβα: Προχωρώ κι εγώ μαζί σας, γιατί οι ζωές μας μετράνε! (VIDEO - Φωτό)

***

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

Με ΚΚΕ πιο ισχυρό, καμιά κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!

Ο λαός πιο δυνατός απέναντι στην αντιλαϊκή ατζέντα της επόμενης μέρας, που θα «τρέχει» η κυβέρνηση της ΝΔ, με την «υπεύθυνη» ...συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των άλλων

ΚΚΕ ισχυρό για 100% μαχητική αντιπολίτευση για τον λαό! Για να χαμογελάσουμε περισσότερο όλοι μαζί!

Για να κοπούν τα χαμόγελα σε όσους ονειρεύονται «παντοδύναμες» κυβερνήσεις και συναινετικές «αντιπολιτεύσεις»!

Με αυτές τις σκέψεις φτάνουμε στην κάλπη της Κυριακής, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην επόμενη μέρα, των νέων αγώνων.

Με αυτές τις σκέψεις, ακόμα και τις τελευταίες ώρες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, δίνουμε τη μάχη:

Για να μη χαραμιστεί η ψήφος στα κόμματα του συστήματος.

Για να επανεκλεγούν οι κομμουνιστές βουλευτές, να ξαναβγεί το ΚΚΕ 3ο κόμμα στην Αττική, να πάρει μεγάλα ποσοστά στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, να εκλέξει βουλευτές και σε περιφέρειες που δεν τα κατάφερε τον περασμένο Μάη, όπως στη Λέσβο.

* * *

Ακόμα και μια ανάσα πριν την κάλπη επιβεβαιώνεται ότι η μόνη προσδοκία που μπορεί να έχει ο λαός είναι από την ψήφο στο ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ακόμα πιο δυνατός την επόμενη μέρα. Φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν αυτό τα άλλα κόμματα, που ξεκαθαρίζουν ότι κάθε πτυχή των προγραμμάτων τους εξαρτάται από τις «αντοχές» της οικονομίας, με τις «ατζέντες» τους να μη «χωράνε» τις ανάγκες των εργαζομένων.

Με το κριτήριο της θωράκισης της κερδοφορίας των ομίλων θα κυβερνήσει η ΝΔ, με ίδιο κριτήριο θα της κάνουν «αντιπολίτευση» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα.

Η επιλογή λοιπόν του εργαζόμενου στο παραβάν, πάνω από την κάλπη, δεν μπορεί να γίνει με το ίδιο κριτήριο των ομίλων, αλλά με βάση το δικό του συμφέρον. Τότε, θα είναι σίγουρος 100% ότι η ψήφος που θα δώσει, η ψήφος στο ΚΚΕ θα παραμείνει ψήφος για το δίκιο του, θα είναι η απόφαση για την οποία δεν θα μετανιώσει.

* * *

Ο λαός ξέρει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση, ότι το Κόμμα έχει συνέπεια λόγων και έργων, ότι γι' αυτό οι βουλευτές του θα είναι το ασυναγώνιστο στήριγμα του λαού και της νεολαίας μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Στον αντίποδα, ψήφος στη ΝΔ θα είναι «λευκή επιταγή» για νέα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, θα είναι ψήφος στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ θα είναι ψήφος σε νέες «πλάτες» στα «δύσκολα» της επόμενης κυβέρνησης, θα είναι ψήφος που θα καταλήξει σε στήριξη ξανά των περισσότερων νομοσχεδίων της ΝΔ.

Ψήφος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα είναι ψήφος στις «δεσμεύσεις» που όλοι τους έχουν απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και που τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθούν ακόμα πιο «καυτά» στα ζητήματα της επικίνδυνης πολεμικής ιμπεριαλιστικής εμπλοκής.

Τώρα που είναι ώρες «απολογισμού» για όσους ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει και εξακολουθούν να έχουν δισταγμούς και ερωτήματα, το βασικό τους κριτήριο πρέπει να είναι το πώς η δυσαρέσκειά τους δεν θα σκορπίσει στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».

Τίποτα το φιλολαϊκό δεν θα σηματοδοτήσει η είσοδος ενός ακόμα «φαντομά» στη Βουλή, που από την ανυπαρξία του στη λαϊκή πάλη, τώρα ζητάει ψήφο με τις πλάτες συγκεκριμένων συμφερόντων και που αύριο θα αποδειχθεί ένα ακόμα στήριγμα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, για να μεγαλώνει η «αυτοδυναμία» της πολιτικής του κεφαλαίου και να αφαιρούνται έδρες από τον μόνο πραγματικό αντίπαλό τους, το ΚΚΕ.

* * *

Την Κυριακή, ΚΚΕ δαγκωτό!

Για να απαντηθεί και στην κάλπη το δίλημμα που τέθηκε και στις μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις: «Με τις ζωές μας και όχι με τα κέρδη τους!».

Για να γίνει ακόμα πιο σαφές ότι οι επόμενοι αγώνες θα είναι πιο δυναμικοί, πιο διεκδικητικοί, για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις.

Εγγύηση γι' αυτό είναι ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο και Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Καμιά ψήφος δεν περισσεύει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Κάθε ψήφος είναι και η προσωπική συμβολή του καθενός στην κάλπη.

Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, θα είναι συμβολή στο ξήλωμα της «αυτοδυναμίας» της πολιτικής του κεφαλαίου

Για να βρεθεί στο προσκήνιο η πραγματική διέξοδος για τον λαό από τη σημερινή βαρβαρότητα, που βρίσκεται στην ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου, εκμεταλλευτικού συστήματος!

Με τόλμη, με καρδιά και με οργή, για ΚΚΕ δυνατό!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24-25/6/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.